עוד משהו קטן
פעם הסתכלתי על כל נושא הסטוצים אחרת, היום כלקח מנשאות ארוכה והיכרות עם החיים החיוביים האמיתיים, הבנתי שלספר בסטוץ זה לא בא בחשבון. כתבו נשאים רבים שקראתי מה שכתבו בעבר ובהווה, שאם אנחנו הנשאים אחראים, לוקחים אחריות ונזהרים אז באמת אין צורך לספר כלום וצריך רק לדאוג עד מקסימום לבטחון הצד השני. אני בדעה הזו היום, אני חושב שזה הגיוני מתוך מבחן החיים ולא מבחן התאוריה. מודה, גם פה פעם חשבתי אחרת והישתנתי לגמרי. אבל, כמו שאנחנו יודעים לקחת אחריות על אדם אחר וכל זה מתוך ידיעה ברורה שאנחנו נשאים, הכל נראה אחרת. אדם שלא יודע שהוא נשא, זה סיפור אחר, אבל אנחנו כאשר אנו מודעים לעצם נשאותנו יש לנו כפל גדול של אחריות כי היא גדולה מאד. אני מודע לבעיה הזו אבל אני חושב שעם כל הכבוד לכל אלה שאומרים, נתייבש, נחליט באותו רגע וכד' או נעבור הלאה לא יעזור לאיש, יש לנו אחריות רבה כלפי הצד השני. מתוך ידיעה, אני יודע על נשאים בלי מצפון שבידיעה גמרו לאנשים בפה או בתחת ולא סיפרו להם שהם נשאים ואחרי תקופה האנשים התגלו כחיוביים. הנשאים שעשו את המעשים לא פתחו הפה, גמרו, הלכו, ואחרי כמה חודשים האנשים התגלו כחיוביים. תגידו, אולי זה לא אותו אדם, אבל יש אנשים שכן מודעים למה שהם עשו לא מוגן בחיים. שאדם יודע שהוא נשא - האחריות ענקית מעבר לכל מחשבה ואם חלילה יש תאונת עבודה אין פה שאלה של שיקול דעת אם להגיד לצד השני - יש חובה להגיד לצד השני ויהי מה, אני קורא ומודע בגלל האתר למה שאנשים חושבים על זה, אנשים רואים בנו מצורעים לגמרי, אני מודע לפחד שלספר אם וכאשר קורה משהו אבל לכל מי שמשפריץ בפנים, בגרון של מישהו או בתחת של מישהו צריך לדעת מה הוא המושג - אחריות אישית.