מה אצלכם היה קורה?

• פותח הנושא NTL
  • פורסם בתאריך

NTL

New member
מה אצלכם היה קורה?

אם ביום שבת אחד, אחד הפנסיונים היה לוקח את הסוס ועובר על חוקי החווה במודע? אם זה היה אחד המהאופציות הבאות (או כמה משולבים). - לצאת לטיול בלי משגיח (מתחת לגיל 18). - לקפוץ בלי השגחת מדריך. - רוכב בלי קסדה. - לקחת שוט לונג' ולהריץ את כל הסוסים שנמצאים בשיחרור. או כל מיני דברים אחרי מאוד מאוד מסוכנים. מה היו התגובות של המדריכים? של הבעלים? של הילדים האחרים?

peligrosa1

New member
good one

כשאני עשיתי דבים כאלה-ועשיתי את כל מה שברשימה שלך-עבר לי בשלום. אבל בחוה שאני ניהלתי קרו דברים והעפתי אנשים בלי "אבל".

"מה שלומך? הכל בסדר?"

ובבוקר למחרת הוא היה מוצא את עצמו עם הסוס, האוכף ותלוי במצב רוח אולי איזו רשת חציר, מחוץ לחווה. חלק מהעבירות שאמרת חוקיות אצלנו, אבל אלה שלא... זאת בערך התגובה.

jgut

New member
אני לא מצליחה לחשוב על אף אחד

אצלינו שהיה לו את החוצפה להתנהג כך. לכולם יש כבוד למנהל המקום. לדעתי צריך להגיב בחומרה ובמיידי, כדי לו לתת לחוסר משמעת להתפתח הלאה. באחת החוות שרכבתי בה קרו מקרים שמישהו לא כיבד את חוקי המקום. באותו רגע נלקחו ממנו המפתחות, הסוס שלו היה נעול ולא הייתה לו גישה לשום דבר באורווה עד ששינה את דרכו ושיכנע את המנהל שאפשר לסמוך עליו שוב. למדריך היו אותם סמכויות בנושא כמו למנהל. באחד המיקרים אפילו אותו אדם סולק מהחווה וחזר לאחר תקופה ארוכה. כשחזר לא קיבל מפתחות ויכל לרכב רק בשעות הפעילות של החווה. מה הילדים האחרים יכולים לומר? זה לא ממש קשור אליהם...

סוני DSCH1

New member
לפנסיון

אין אפשרות להכנס לחווה ביום שבו אנחנו לא בו. אבל יש אנשים שנותנים להם מפתחרות בשביל שהם יצליחו להגעיה לתא של הסוס וזהו. פנסיון יש לנו הרבה כן אבל הבעלים באים ביום שבו המדריך שם ועם הם רוצים לרכב רק עם המדריך.

עדימ

New member
כל הפעולות שציינת לעיל בעיני הן

בסדר כל עוד מידעים! כלומר אני לא אלך לחווה בלי לידע שאני מעונינת/מתכננת ללכת לחווה. כמובן שאני מדברת על מצב בו הסוס הוא שלי מאה אחוז נקנה מכספי וכו או שקניתי אותו והשאלתי לחצי פנסיון. אני אעדיף א לידע את מנהלי החווה שאני מתכננת להגיע ביום שאיננו נמצא. ב והכי חשוב אקבע עם עוד מישהו שנהיה ביחד 2-3 אנשים כדי לשמור על בטיחות ואם קורה חס וחלילה משהו יש מי שעוזר. כמו כן בשביל שאוכל לעשות את כל הדברים הנ"ל אדאג לבטח עצמי באופן מפרד/פרטי כדי שלא יהיה מצב שביטוח החווה לא תקף כי אין מדריך. זה בעיני משמעו אמיתית של פנסיון מלא!הסוס שלי וזכותי לשהות עימו ולרכוב מתי שבא לי. אני לוקחת על עצמי את מלוא האחריות ודואגת לביטוח עצמי. שימו לב! כל מה שאמרתי אינו תקף אם מדובר בקטין שבא בלי ליווי הוריו! או לא תקף בכלל!

NTL

New member
תראי

השאלה הייתה לגבי חצית גבולות אדומים בחווה ואיך מתמודדים עם בן לקוח חשוב- פנסיון. מה שאת אומרת חסר משמעות. אם את עושה אצלי פנסיון ואת רוכבת במנז' שלי עם הקפיצות שלי על הסוס שלך. את מכוסה מבחינת הביטוח כל עוד התנאים טובים. מבחינת הביטוח של החווה אסור לקפוץ בלי מדריך. זה דבר ראשון. דבר שני: אני מבחינת מדריכה לא רוצה שתקפצי בלי הדרכה מהסיבות הבאות: יתכן שאת קופצת שגוי ומתאמנת על דברים לא נכונים. יתכן שאת לא יודעת עד כמה מותר לאמץ את הסוס שלך. ואני אישית רוצה שאם מישהו קופץ הוא עושה את זה בצורה הטובה ביותר מבלי לגרום נזקים לסוס ולעצמו. יש עוד הרבה סיבות אבל אלה העיקריות. ובאשר לקטין וליציאה החוצה בלי ליווי מבוגר: אני אישית בכלל לא בעד ליציאה החוצה לבד מבחינה בטיחותית. אם משהו קורה לך ואיבדת הכרה רק אלוהים יכול לעזור לך, ולא תמיד הוא עוזר. ומבחינת הפעלת שיקול דעת... אני לא בטוחה שילדים ידעו להתמודד עם כל מיני דברים מפחידים שיקרו להם בחוץ. לנו באיזור יש כמה פסיכופטים שרודפים עם הטרקטורונים שלהם אחרי הסוסים. לי בטוח מדריכה מפחיד וקשה להתמודד עם זה, אז מה ילד יעשה? לפני חודשיים היה לנו מקרה שילדה אחת החליטה שבא לה לבקר מישהו אז היא יצאה על הסוס שלה וחצתה איזה כביש סוען לבד. הלוך חזור. כל מיני שטויות שילדים עושים וזה לא משנה בכלל אם ההורים מסכימים כי אני לא מסכימה. אני בתור בעלת חווה לא רוצה את השם של החווה שלי בכותרת בעיתון "ילדה מחוות NTL נדרסה אמש כשחצתה את כביש ירושלים ים סוסה" אני לא חושבת שיש חוות על רמה שארץ שמרשות את מה שכתבתי שם למעלה. ואם כן... אז אולי צריך לבדוק שם כמה דברים...

עדימ

New member
שוב שימי לב לדבר הכי חשוב שאני

אומרת כאן! אפם אני רוצה לרכוב ביום בו אין הנהלה/מדריך אני מההתחלה אקנה ביטוח משלי לכל השנה! ככל הנראה אבחר גם לא לקפוץ באותונ יום אלא לעבוד עבודת קרקע! הדגש הוא על לדאוג לבטח את עצמי ולהפעיל שיקול דעת!

NTL

New member
ושוב אני אגיד

את יכולה לרכב במגרש גם אם א אחד לא נמצא אם את מעל גיל 18 בלי קשר לאיזה ביטוח עשית לעצמך. אבל לא משנה איזה ביטוח עשית לעצמך אסור יהיה לך לקפוץ. בכלל הדגש של השירשור זה עברות על הכללים של החווה...

למעלה