למה שאי יהיה אפשר לשים הרבה חלב בפשטידות ומרקים?
בשרשור של סוף השבוע נתתי דוגמה למרק שיש בו חלב.
כמעט כל מרק טחון אפשר לעשות עם חלב. סתם זורקת הצעות מעולות (מניסיון)
מרק תפו"א- לבשל את תפוחי האדמה, לסנן מנוזלים, לטחון בבלנדר מוט ולהוסיף הרבה חלב, עד שנוצר מרקם שהוא רק מעט סמיך. לתבל במלח ופלפל ולבשל בזהירות תוך ערבוב (שהמרק לא יישרף) עד שמוכן.
כנ"ל עם מר כתום.
מרק תירס: אני משתמשת בתירס סנפרוסט מופשר.
מאדה בסיר בצל עם חמאה, מוסיפה תירס, מלח ופלפל, קצת מים. מבשלת עד להתררכות מלאה.
אותו דבר: טוחנת, מוסיפה חלב (כמובן גם שמנת מתוקה הולך, אגב גם קרם קוקוס) עד למרקם הרצוי. טעים במיוחד כשאוכלים עם קצת בצל ירוק למעלה.
כן, אפשר לשים פה מלא חלב. הכל תלוי בכמות המרק שאת עושה.
בנוגע לפשטידות, גם כן בצבא היינו מכינות פשטידות מאד פשוטות לכלים של אינגליש קייק: היינו שמות נניח בצל קצוץ אחד, פחית או שתיים של תירס מקופסא, ולזה מוסיפות:
בכוס לשבור 2 ביצים ולקשקש ולמלא את יתרת הכוס עד למעלה בחלב (יוצא עוד כ3/4 כוס חלב) אינגליש קייק זו כמות קטנה, מה שאומר שלתבנית בגודל יפה (שהיא בערך פי 2 מאינגליש קייק) אפשר להכפיל כמות וזה כבר כוס וחצי חלב. נכון, זה לא גלון של חלב. אבל זו בהחלט אופציה.
מכיוון שלא כתבת בהודעה הראשונה שאת לא אוכלת פתיתים ופסטה הצעתי את זה כאופציה שבה בהחלט אפשר להשתמש בהרבה חלב (לבישול למשל של סיר גדול של פתיתים, ואין לי מושג כמה אנשים אתם בבית, אולי אתם צריכים סיר גדול) אפשר להשתמש אפילו ב2 ליטר חלב בכיף.
ובכלל, כל הפנייה שלך בתשובותייך אליי מאד לא נעימה. אני מצטערת שהתשובה שלי שאפשר לעשות עם זה מה שעושים עם חלב רגיל בתוספת של הצעות פרקטיות למה אפשר לעשות לא מספיק קולעת, ועדיין התשובה שלך בחזרה קצת תוקפנית, כשבגדול באמת התכוונתי לעזור. גם אם לא קלעתי לטעמך. אני חושבת שבאתי ממקום טוב וצר לי שבחרת להגיב לי ככה.
שבת שלום שתהיה לך.