מה אפשר להגיד על..

shay sh

New member
מה אפשר להגיד על..

לימודי פיסיקה בטכניון למשל? האם הם קשים? יש ביקוש רב לזה אחרי גמר הלימודים? מה בעצם פיסיקאי עושה?

פלטרון

New member
פיזיקה- טכניון .. תואר ראשון

לדעתי,לא ממש שווה כתואר ראשון לכשעצמו ( אבל מעניק נקודת זינוק מעולה ךתארים גבוהים בכל הפקולטות !!) . אולי בגלל זה מקבלים "רק" BA ולא BSC. בכל מקרה- בשוק העבודה רצוי וכדאי לא להגיע עם תואר ראשון בלבד בפיזיקה. כמובן שתהיה לך האפשרות להמשיך לתואר שני בתחום אחר - גם זה אפשרי. אם מראש נראה לך שבראש שלך רק תואר אחד , עדיף שתלך על כיוון אחר. ועוד הערה - משיחה שערכתי עם מישהו שסיים תואר ראשון בהצטיינות , אפילו הוא התוודה בפניי שאין לו מושג על מה נותנים לו תואר. והוא גם הוסיף שכמה חברים נוספים בפקולטה חושבים בדיוק כמוהו. ציטוט : "מי שלא חושב על תואר שני בתחילת הלימודים, בהחלט יחשוב על זה ברצינות כשיגיע לקו הסיום, ויראה "כל" מה שהוא למד " פלטרון

Aphophis

New member
על תואר ראשון בלבד אין מה לדבר

אם אתה הולך ללמוד פיזיקה אז אתה חייב תואר נוסף (אפשר אפילו שני ברוב הפקולטות המדעיות) כי תואר ראשון בפיזיקה לא ממש נותן לך ידע מקצועי. אם תואר שני ומעלה יש כבר על מה לדבר. אני חושב שהבעיה היא בהבדל העצום שיש בין רמת הפיזיקה שצריכים היום והגענו אליה, לבין הרמה של האנשים שיוצאים מהתיכון, ההבדל כלכך גדול שלוקח את כל ה-3 שנים של תואר ראשון כדי להדביק את הפער. לפני 100 שנה יכולת ללמוד פיזיקה שנתיים וכבר היית בחזית המדע (אם אני לא טועה, כשאינשטיין פירסם את תורת היחסות ב-1905 היה לו תואר ראשון), היום כדי להיות בחזית המדע אתה צריך דוקטורט בפיזיקה ואונ´ גדולה שתתן לך את האפשרות לעסוק במחקר ולהתעדכן בחדשות בערך פעם בחודש. נ.ב אני בסמסטר ראשון בפיזיקה בבן-גוריון.

פלטרון

New member
תיקון

הבעייה היא לא בפער בפיזיקה , כי אם במתמטיקה . חצי מהתואר מדברים בעיקר על מתמטיקה ( גם כשמדברים על פיזיקה , עדיין הדיון הוא מתמטי גרידא- וזה מתמטיקה , לא פיזיקה ! ). הפיזיקה האמיתית מתחילה רק בשנה האחרונה - וזוהי הסיבה לשוויו המועט של התואר - אין זמן לעסוק בפיזיקה כי צריך להשלים הרבה הרבה מתמטיקה ! פלטרון

Aphophis

New member
נכון

אבל זה חלק מעניין שהרמה שיוצאים איתה מהתיכון לא עולה האותו הקצב כמו הרמה הנדרשת למדעים היום.

פלטרון

New member
עכשיו הבנתי אותך ...

אתה צודק - 3 שנים זה לא מספיק זמן להדביק את הפער . ולכן גם ציינתי שרוב הפער הוא דווקא בכלים המתמטיים הדרושים לפיזיקאי. בשלבים יותר מתקדמים של לימודיך אתה תגלה שלעיתים קורס שהוא פיזיקה (שנה ב למשל ) , מסתובב רוב הזמן סביב חישובי נגזרות לווקטורים , אינטגרלים מרחביים , ועוד עוד חיות מגעילות שכאלו , שיצאו מחוץ לחוק ברוב מדינות העולם ... פתאום הוכחה של משפט בפיזיקה , היא 90% הוכחה של זהות ווקטורית. ומשם - שורה אחרי , וואללה ( ו .. תפוז , ז"א
) , ויש לנו הוכחה . הקיצור - 3 זה לא כסף ... וזה גם לא מספר טלפון ... זה פשוט לא מספיק לתואר בפיזיקה ! פלטרון

Aphophis

New member
אתה מספר לי?

היה לי היום הבוחן הכי מעצבן בפיזיקה. נתון: y=b2sinx x=b1cosx וצריך למצוא את הזוית בין המהירות לתאוצה. אז מצאתי את R, עשיתי נגזרת כדי לקבל את V, גזרתי שוב כדי לקבל את A, לא אהבתי את איך שזה נראה שמתי X על הכל, ובפיתרון השני שמתי בטעות את V=R. כך שA=V, ויצאתי בטוח שאני מקבל 0. אחרי 5 דקות החלטתי לפטור את זה שוב, והפלא ופלא, קיבלתי תשובה נכונה שהיא -1*התשובה שכתבתי ודרך שמחקתי היתה הנכונה. קיצר אם היתה לי חרב הייתי עושה חרקירי.

takeitez

New member
צודקים שאומרים שהבעיה היא במתמטיקה!

עצה נהדרת לכל סטודנט לפני תחילתו בטכניון (או במקצועות מדעים/הנדסיים באוניברסיטאות אחרות) הוא ללמוד וקטורים ברמה גבוהה, כולל מכפלות וקטוריות, גזירה וקטורית ובסיסי נגזרות ואינטגרלים!!!!!!! פיסיקה 1 מ´ לדוגמא היא סינית ללא זה ואני למשל עדיין מנסה להבין מה רוצים מהחיים שלי!!!!!

H20

New member
עזוב...

אתה יודע מה השיטה לעבור את המבחן בפיזיקה 1 מ´: "צריך לנחש רק שש" עכשיו ברצינות... מה עושים עם המקצוע הזה? ועוד עם נאסר כמרצה אחראי? אחד מהמתרגלים אמר לסטודנטים שלו שהסימסטר הזה זה לא זמן טוב לקחת את המקצוע (בגלל נאסר).

פלטרון

New member
מתרגל אמר לי פעם ...

בקורס בו רק עדי נאסר הרצה ( ולכן גן היה מרצה אחראי ) , המתרגל ( היחיד - ולכן גם מתרגל אחראי ) אמר לי שהוא כמתרגל משתגע מהרמה העלובה של המרצה . נ.ב. תארו לכם שעדי נאסר מלמד פיזיקה 2מ ... כל היום הוא ידבר רק על מטענים
פלטרון

arifell

New member
כדי נאסר מרצה לא רע

הוא היה מרצה שלי במכניקה אנליטית סמסטר שעבר. (הוא בסדר חוץ מזה שהוא לא מאורגן בשיטת הלימוד שלו) מי היה המתרגל, דן גורבנוס?

Aphophis

New member
שתמע, תשמח שהוא לא מלמד כימיה :)

עוד היה מלמד איך לעשות TNT :)

takeitez

New member
תעזוב מי המתרגל/ מרצה האחראי

הרמה המתמטית שלנו לא מספיק טובה בישביל הקורס הזה!!! משוואות דיפרנציאליות הם רק סימסטר שלישי ועכשיו חדוא שאנו לומדים לא עוזר בגרוש!!!!! קשה להבין מה רוצים ממך כשמשתמשים במתמטיקה כזו גבוהה (ואני בטוח שהיא לא כזו גבוהה ברגע שיודעים אותה) המרצה קליש לדוגמא כל הזמן אומר שהוא מרגיש שהוא מרצה בגן, בגלל שהוא צריך לעבור על המתמטיקה!!!

Hawk17

New member
ממה שאני שומע, לעתיד כשאלמד...

אם אי פעם אקח פזיקה מ1 , עלי לעשות זאת רק בשלב מתקדם(סמסטר 3?) כאשר למדתי כבר הרבה מתמטיקה, ולא בסמסטר הראשון. הלא כך? מה קורה לגבי פיזיקה 1 רגיל?????? אהה, וכמובן גם להימנע מהמרצה ה"מסודר הזה"...

H20

New member
זה תלוי בפקולטה

אבל בד"כ פיזיקה זה קדם של לא מעט מקצועות, ולא רצוי (או אפילו בלתי אפשרי) לגרור אותה לסימסטרים מאוחרים!

למעלה