מה אני שכחתי לעשות?

xroeeh

New member
מה אני שכחתי לעשות?

יש לי שרת דואר (qmail) בבית שהוא ה mail relay לרשת הפנימית, היום גיליתי שדואר שנשלח ל netvision (נדמה לי שלמשתמשים עם ה מסנן spam שלהם) חוזר עם ההודעה הבאה (מתוך הלוג של qmail):
Connected_to_194.90.9.19_but_sender_was_rejected./Remote_host_said:_450_4.1.8_invalid/ host-not-in-DNS_return_address_not_allowed/​
מכאן אני מבים שיש לי בעיה עם ה dns, אבל בבדיקה שעשיתי ה dns שלי נפתר גם קדימה וגם אחורה לאותו IP ודומיין, בנוסף רשומת ה MX מצביעה על אותו IP. מה יכול להיות שאני שכחתי? תודה, רועי

antidot

New member
----->

אתה כנראה לא מבצע masquerade לenvelope בsendmail זה:
FEATURE(`masquerade_envelope')dnl​
את qmail אני לא מכיר.

xroeeh

New member
~~~>

זה מוזר, כל ההתיחסויות שראיתי ל maquerading פרט לאחת מדברות על מצב בו הדומיין לא קיים, או דומיין שלא בבעלותי. אבל זה לא המצב אצלי, יש לי גם דומיין קיים והוא מן הסתם בבעלותי, ככה שלא אמור להיות צורך כלשהו ב masquerading. ההתיחסות היחידה שעוד איכשהו דומה היא ב patch הזה אבל זה מאוד לא מתועד ואני לא ממש הייתי רוצה להתחיל לשים pathchים כאלו לא מתועדים על השרת. בכל אופן מצאתי את האתר הזה אבל הוא דורש לעשות כמה שינויים שלא הייתי רוצה לעשות (לשלב עם qfilter). ובכלל, זה עבד בעבר, למעשה עד החלפת ה ip האחרונה שהיתה, עשיתי את ההתאמות שנדרשתי וזהו, בגלל זה נראה לי שפיספסתי משהו. רועי

למעלה