מה אני עושה ?

מייפלס

New member
מה אני עושה ?

אני מפחדת מההתנהלות עם כסף וכל ההתנהלות שכרוכה סביבו . לדעתי כסף זו המצאה מיותרת וטיפשית . אני יודעת אבל שגם בחברה אי אפשר לחיות ולהתקיים בלי כסף . קשה לי לעבוד מכל מיני סיבות . מעדיפה להתנדב . מה עושים ? יש דרך להתגבר על זה ? לא בא לי להיות "כמו כולם" . אני מפחדת לשכוח דברים שמיוחדים בי בכל ההתנהלות הזו של עבודה וכו' , ורגשות כמו מתח , לחץ , כעס וכו' . למה אי אפשר פשוט לעשות דברים ולהנות מעצם העשייה ? או\וגם מעצם הידיעה שאנשים נהנים מהתוצרים שלנו ?

אופירA

New member
מנהל
את אומרת דבר והיפוכו

אם אי אפשר להתקיים בלי כסף בחברה, אז לא סביר שזו המצאה מיותרת וטפשית... זה כלי שצריך לדעת להשתמש בו, כמו כל הכלים שיש בעולם (פלאפון, מיקרוגל, מכונית ומטוס). יש סיבה שאנחנו חיים בעולם הזה, והיא כדי לחנך את עצמנו להתגבר על קשיים שאינם תלויים בנו. אז אם הכסף יוצר קושי - זה מלמד שצריך לחנך את עצמנו להתגבר עליו, ולא שהוא שגיאה וטעות... גם גידול ילדים יוצר קושי עצום. אבל המסקנה אינה שגידול ילדים הוא טעות ושגיאה... אלא שהאדם צריך ללמוד איך לעשות את זה נכון, כי הקושי בא כדי לאפשר לו לגדול רוחנית ולמנוע ממנו להיות בהמה אינטליגנטית. את לא צריכה להיות "כמו כולם" כי אין דבר כזה "כולם" מלבד בדמיונות שלנו. את צריכה להיות מי שאת. ברור שמי שקשה לו לעבוד צריך למצוא דרך להסתדר עם הקושי שלו. אחת הדרכים היא לא לעבוד. זו דרך לגיטימית (למרות שהיא לא מתאימה לי!). הבעיה שלך אינה הכסף, אלא קושי להתנהל עם הרגשות במהלך העבודה (לחץ כעס וכו'). אני כותבת באינטרנט כבר שנים, למרות שזה המקום הכי מסריח ומטונף בעולם, והוא מגעיל אותי בצורה מחרידה. הוא בדיוק ההיפך הגמור ממה שאני. אבל כדי להפיק את התועלת שאני צריכה מהכתיבה הזו, ולהביא את התועלת שיש לאנשים מהכתיבה (לפחות בפורום הבית שלי) - אני לומדת איך להתעלם מהטינופת והכיעור ולהרחיק את עצמי מהם ככל שאפשר, ולהמשיך ליהנות ממה שאני מרוויחה מהמדיה הזו. עם מה שאי אפשר אני משלימה בלית ברירה, וחיה עם זה.

מייפלס

New member
אני לא מסכימה איתך

לא כל ההמצאות שלנו נבונות וחכמות . הרבה דברים מתבררים כהרסניים לא רק לנו אלא גם לסביבה . כסף זו המצאה שלנו , בני האדם . לא של הטבע . תראי לי בעל חיים שמשתמש בסחר או בכסף .

אופירA

New member
מנהל
תראי לי בע"ח שמטיס מטוסים...

מאימתי האדם הוא בע"ח? כנגד המצאות רעות יש תמיד תופעות חברתיות של קבוצות המתנגדות להמצאה - יש ירוקים שמתנגדים לנוחיות של כלים ח"פ ותרסיסים פוגעי אוזון. יש צמחוניים שמתנגדים לאכילת בשר, יש טבעוניים שמתנגדים לאכילת כל דבר שזז, יש אנטישמיים שמתנגדים ליהודים. אבל אם את מחפשת חברה שמתנגדת לכסף ומשתמשת אך ורק בסחר מכר - תצטרכי לייצר אותה בעצמך (הקומונות הקיבוציות נסגרו כבר. גילו שזה לא טוב ולא מעשי). ואם אין לך כוח לייצר חברה זו, אז יש לך שתי ברירות: א. לתפקד בחברה שמשתמשת בכסף, אבל לחשוב ולטעון שזה רע שצריך להשתנות. ב. לתפקד בחברה שמשתמשת בכסף, ולהבין לעומק למה זו לא טעות, אלא שצריך לעבוד עם זה בתבונה, בלי להשחית את הנפש (ואכן, בקלות משחיתים את הנפש בהתייחסות לא נכונה לכסף). מניסיוני - הדרך הראשונה מביאה לא רק לקשיים, אלא גם לטעויות מצטברות בתחומים נוספים.

מייפלס

New member
האדם הוא חלק מהטבע

והוא סוג של בעל חיים , גם הוא חושב שהוא מעל הטבע . מה שאנחנו עושים זה לא רק בדרך להשמיד את עצמינו , אלא עוד מינים שחיים על כדור הארץ . למעשה חלק כבר הכחדנו . תגידי לי לאן אנחנו ממשיכים מכאן ? איכפת לנו ( ככלל ... כחברה ) רק מעצמינו , בני האדם .

אופירA

New member
מנהל
אני לא יכולה להמשיך בדיון שלך

תפיסת הבסיס שלי שונה לחלוטין משלך, וזו הדרך שבה אני יודעת להתמודד עם החיים שניתנו לאדם ע"י בורא העולם. בדרכים אחרות אני לא יודעת להתמודד.

efriend

New member
כסף זה דבר נהדר

ואני אסביר למה הכוונה. כאשר את עושה עבודה כלשהי למען החברה, נניח, מרפאת אנשים או בונה בתים, את מקבלת על זה כסף. עם הכסף את יכולה ללכת לרפתן ולבקש ממנו חלב. והוא יהיה מוכן, לא פחות ולא יותר, לתת לך מהחלב של הפרה שלו, שעל גידולה הוא עמל יום ולילה עד צאת נשמתו. למה הוא מוכן לעשות את זה? כי הוא יודע שאת עשית משהו למען אנשים אחרים (כי מישהו שילם לך על משהו ולכן יש לך כסף) , ולכן צברת את הזכות לקבל ממנו חלב. את מבינה? הוא ייתן לך חלב, למרות שלא ריפאת אותו ולא בנית לו בית, אלא ריפאת מישהו אחר ובנית בית למישהו אחר. זה לא יופי של דבר? הכסף שצברנו הוא תמורת העבודה שעשינו למען החברה, ולכן הוא מודד כמה תרמנו לה. ככל שעבדנו יותר לתועלתם של אחרים, צברנו יותר כסף. הוא הכרת התודה של החברה עבור מה שעשונו למענה. נכון, כמו כל מכשיר וכל כלי, נעשה בו גם המון שימוש לרעה, שימוש מלוכלך. אבל גם בתרופה אפשר לעשות שימוש לרעה כרעל. זה אומר שהתרופות רעות? לא! זה אומר שצריך להזהר. לא תמיד הזהירות ננקטת, העולם לא מושלם, אבל ביסודו כסף הוא דבר נהדר. לדעתי כמובן.

מייפלס

New member
..

למה נשים מקבלות פחות כסף מגברים ? ונכים - פיזית או ריגשית ? נכים שעובדים בתהליך שיקום ? אני מכירה נכים שעובדים יותר טוב מאנשים רגילים ונורמאליים . אז למה הם מקבלים פחות ? ושוב אני חוזרת על השאלה שלי ששאלתי בהתחלה - למה צריך הוכחה חומרית - קבלת משכורת ? למה לא מספיק לדעת שעושים מה שאוהבים ועוזרים ואנשים נהנים מהתוצרת ? אם הכסף טוב אז משהו רקוב מהיסוד עם ההתנהלות עם הכסף .

אופירA

New member
מנהל
אין צורך בהוכחה חומרית, אני מסכימה איתך

(אני מתייחסת לפן המעשי בשאלתך, ולא לחלק הפילוסופי-עקרוני): אני מכירה נשים רבות, שאינן עובדות, בגלל שאין להן צורך חומרי בכסף (הבעל מרוויח מספיק כדי צרכי המשפחה, והצרכים החומריים אינם מרובים), והן מעדיפות להתנדב במשרה חלקית קבועה בבתי חולים או בארגונים אחרים, עשרות שנים, כדי לא להתחייב למקום עבודה בשכר. באמת, אין צורך להרוויח כסף, ומותר לעבוד בהתנדבות, משיקולים אלה או אחרים. השיקולים שלך לגיטימיים לחלוטין. השאלה אם את יכולה להסתדר מבחינה כלכלית. אני אישית חושבת שאם יש לאדם פרנסתו די צורכו, עדיף לעבוד רק עד גבול הצורך הכלכלי, ובשאר הזמן, במקום לעשות כסף - להתנדב. נכים שעובדים יותר טוב מאנשים בריאים - יכולים (וכך גם עושים) לעבוד במשרה קבועה בשוק החופשי, ולהרוויח כפי ערך עבודתם. אם אין הם יכולים למצוא משרה קבועה בשוק החופשי, בגלל שהם מוגבלים בצורה זאת או אחרת (פיזית או נפשית) - הם צריכים למצוא עבודה במקום שיאפשר להם עבודה לפי היכולת שלהם. והם ירוויחו כפי שאפשרי במקום עבודה כזה. אני מכירה את הנכים העובדים במקומות שיקום, וממורמרים על שכרם. הם קצת צודקים והרבה לא צודקים. כי צודקים יותר הנכים שהעדיפו לחפש עבודה בשוק החופשי, ולהרוויח בדיוק כמו כל עובד אחר בסביבתם. וכן היו נכים שלא יכולים למצוא עבודה בשוק החופשי, אבל יכלו לעשות סקר בין מקומות השיקום המתאימים להם, ולחפש לעבוד במקום שמרוויחים בו הכי טוב. גם זו דרך נכונה להתמודד עם בעיה. בכלל, לבעיות יש דרך אחת טובה כדי להתמודד איתן: להשלים עם מה שאין באפשרותך לשנות, ולעשות את כל האפשר כדי לשנות את מה שיש באפשרותך לשנות.

efriend

New member
בא לי לענות לך מכיוון אחר לגמריי.

לפני כ11 שנה קיבלתי את המשכורת הראשונה שלי. עבודתי הראשונה היתה כמתרגל באיניברסיטה. מתרגל זה מישהו שמעבוד שיעורים בכיתה לפני סטודנטים ופותר תרגילים. אין לך מושג בכמה אהבה עשיתי עבודה זו. כמה מחשבה ואנרגיה השקעתי הזה. כמה עזרתי לסטודנטים גם מחוץ לשעות. כמה חשבתי בלי סוף איך להציג להם את הנושאים בצורה הכי יפה וברורה. למה? כי אהבתי מאוד את העבודה הזו., ולכן נתתי את נשמתי. נכון, שילמו לי על זה, אבל זה לא פגע כהוא זה במסירות שלי. זה רק אפשר לי לכלכל את עצמי ולא להיות תלוי יותר בהורים. אם את באמת אוהבת את העבודה שלך, הכסף הוא באמת רק תוצר לוואי שמאפשר לך להתקיים מבחינה חומרית. מי שהופך את הכסף למטרה בלעדית בחיים - חי אולי חיים שאת ואני אולי נגדיר כ"רקובים". אבל את יכולה לבחור לא לעשות כך. הבחירה היא שלך.

efriend

New member
ולכן, לשאלתך

"למה אי אפשר פשוט לעשות דברים ולהנות מעצם העשייה ? או\\וגם מעצם הידיעה שאנשים נהנים מהתוצרים שלנו ?" אפשר. בוודאי שאפשר! אבל אם את רוצה שאיכרים יצמיחו לך לחם, רפתנים יתנו לך חלב, רופאים ירפאו אותך, וכו - את צריכה לעשות דברים לא רק בשביל שאת עצמך תהני מהתוצרים ומהעשייה של עצמך , אלא שגם אחרים יהנו מזה. והם יציינו זאת בכך שישלמו לך.

לצערי, בתור אי חובבת כסף בעצמי, חייבים כסף

כדי לשרוד. אולי פשוט עדיין לא מצאת את ייעודך בחיים- העבודה שהכי מהנה וכיפית עבורך והכי מתאימה לך. אני אישית לא מסוגלת לעבוד במשהו שלא מעניין אותי וכהגעתי לעבוד בגן- הבנתי שמצאתי את ייעודי, ונכון יש הרבה דברים לא קלים מסביב, והמשכורת לא ממש גבוהה- אבל אני כל כך נהנית ופורחת. אני מאמינה בלא לחיות בשביל הכסף, אבל כן להשתמש בו כדי לחיות.

מייפלס

New member
או ... סוף סוף מישהיא שמזדהה איתי

זה נכון שחייבים כסף בשביל לשרוד בחברה שלנו או כל חברה אחרת שמשתמשת בכסף או במשהו דומה . אבל זה לא נכון שחייבים כסף בשביל לשרוד . וכואב לי שבשביל לחיות ולהתנהל עם כסף , צריך לפעמים לוותר על עקרונות שמאוד חשובים לי , אם זה אני אישית שנגיד מעלימה עין ממשהו או עושה משהו שלא מאמינה שהייתי מסוגלת כי אין ביכולתי לעשות משהו כי קשה לי כלכלית או אני כחלק מהחברה הזו .

adamsplit

New member
לדעתי

את פשוט לא מבינה מה זה כסף יש לך דימוי בראש שלא קשור למה הוא כסף באמת, ואיתו את רצה וסובלת. אני הייתי ממליץ שתלמדי על מה הוא כסף, ולא רק מה הוא עושה וכיצד להשיג אותו..

למעלה