מה אני עושה????????

lee100

New member
לצערינו, נתקלנו בבעיה דומה..

בכיתה ד' של בית ספרינו היה ילד אלים במיוחד - בן 10 - שהיכה ללא רחם ואף השתמש באמצעים כדי להכות את ילדי הכיתה וילדי בית הספר. לאחר שלוש שנות סבל הוא הוצא מהמסגרת למסגרת שמתאימה לו. ישנם כמה דברים שכדאי לדעת: 1. לפנות למשרד החינוך - ישנו קו פתוח להורים. 2. להגיש תלונה במשטרה - מנהלי בתי הספר מהססים לפנות למשטרה כדי שלא יפגע שמו הטוב של בית הספר. זו חובתו לדווח ולא זכותו. אי דיווח של מנהל בית הספר היא עבירה פלילית - על כן , רצוי שתפני למשטרה ותדווחי ויגיעו חוקרים לבית הספר. 3. במכתבך למנהל/ת בית הספר ציינו בפניו את העובדה שבהוראות משרד החינוך - בית הספר אחראי על שלום הילדים מרגע הגיעם וכמו כן , כיצד הוא מנהל בית הספר מבטיח את שלום ביתך בשעות אלו?! כדאי לעיין באתר משרד החינוך . ב ה צ ל ח ה ולא להתייאש.

tupozinaaa

New member
אלימות בבית ספר

גם אני עברתי את זה עם הבן שלי היו 2 ילדים שמתעללים בילדים אחרים והבן שלי אפילו הגיע למצב של שיחות עם פסיכולוג. לא התייאשתי ולא ויתרתי עד שהילדים עזבו את בית הספר, פשוט הקמתי עובדה למנהלת שאם היא לא מטפלת בהם תוך 3 ימים אני מגישה תלונה במשטרה והיא תצטרך לתת את הדין שהיא לא מסוגלת לטפל בילדים אלימים והיא החליטה להעזיב אותם מבית הספר כי היא לא היתה מוכנה לקבל תלמידים אלימים בצורה כזו. לכן אני אומרת אסור לוותררררררררררררר בשום אופן להילחם במי שצריך לערב את המשטרה את הפסיכולוגית, וגם את וועד בית הספר שיקח חלק בתמיכה בך.

waizman1

New member
אני קוראת סמויה../images/Emo9.gifאבל על כך אני חייבת להגיב

אכן את יכולה לפנות למשטרה! אם הדבר מגיע לרמת אלימות כזאת(שצריך חובש...)אני הייתי מערבת את מחלק הנוער במשטרה כניראה שמדובר בבעיה שאפילו בה"ס לא מצליח לטפל... עם זאת הייתי נזהרת בכל צעד שלי למען בטחון הילדה. בהצלחה
ד.א הפורום נעים במיוחד...

הנה מה שהיה עד עכשיו -

היינו אצל המנהלת בבוקר, נכנסנו לשיחה , הבטיחו לנו ברור ותשובה תוך שעה. חזרנו אחרי שעה, ביקשו ששני הילדים (הבת שלי והמכה)יגיעו לשיחה עם המנהלת, נכנסו הילדים לשיחה לברור. יצאו. קראו לי והעידכון היה שלאחר שהמנהלת שמעה את שניהם היא לא יודעת למי להאמין - לבת שלי או לילד שאמר שזה היה בלי כוונה. זה כבר חימם לי את הפיוזים אבל עוד שמרתי על איפוק עם רעד בזוית העין והפה. כדי לקצר את השיחה - אני אומר רק שיצאתי בתחושה ששוב ידברו, ידונו, יחליטו, יגבשו תוכנית פעולה - ובנתיים לא ינקטו שום צעדים משמעתיים או אחרים נגד הילד האלים (לשאלתי מדוע לא דיווחו לי על הפגיעה אתמול אמרה המנהלת שזה באמת תמוהה כי המזכירה יודעת שהיא צריכה להתקשר - מעבר לזה לא נתנו מענה). אז מה שהשאיר לי את האופציה להתלונן במחלקת חינוך בעיריה (כבר בוצעה שיחה טלפונית, מחר אני ניגשת לשם לתת תעוד מלא בכתב+מסמכים שונים כמו דוח החובשים וכדומה) ולפנות למפקחת (מכתב כבר הודפס)וכנראה גם למשטרה.

© RoNa

New member
אני רק לא מצליחה להבין

מדוע לא הבהירו לילד (בין אם הם מאמינים לו או לא) שאסור בשום אופן להרים ידיים על אחרים. צריך לומר לילדים שהיה מה שהיה, ולהבא ינקטו בצעדים חריפים ואפילו ריחוק מביה"ס. צריך ליידע את ההורים שלו, שלפי מה שאת מספרת הם בטח לא מעורבים ולא יודעים אפילו על המקרה. אולי תצליחי להשיג את עזרתם. עושה רושם שבית הספר מתקשה בהצבת גבולות (ובכלל לא פועל לפי הכללים). כשהגבולות מאוד ברורים, לרוב לא חוצים אותם.

דצמברית יקרה../images/Emo124.gif

בתוך עמי אני יושבת... ולצערי הרב אני חייבת לומר לך שאני מאוד סקפטית לגבי המשך הטיפול של בית הספר ובמקביל לגבי התשובות שאת מן הסתם תקבלי מהמפקחת ומאגף החינוך של העיריה. המנהלת אמרה לך שתמוה בעיניה מדוע המזכירה לא יידעה אותך? כמה מוכר.... אחת מאשימה את השנייה.... תפני למפקחת - המפקחת תתן גיבוי מלא למנהלת. המנהלת על פי דבריך אני מניחה שהיא לא מנהלת חדשה - כי "התקליט" שהיא השמיעה לך הוא תקליט מוכר וידוע - ישבו, ידונו, יחליטו, יגבשו תוכנית פעולה - אבל עד שהדברים ייעשו תסתיים לה השנה.... פורים בפתח יש הכנות... מיד אחרי כן מתכוננים לחופשת פסח... ואחר כך יום השואה, ויום הזכרון ושבועות כמעט בפתח , והטיפול שהם חשבו עליו כדאי להפעיל לאורך כל שנת הלימודים ואולי תשמעי עוד סיפורים מעניינים... צר לי לומר לך - הצוות החינוכי בבית הספר היום פוחד מהורים - אבל לא מהורים מנומסים כמוך!!! הצוות החינוכי חושש מהורים שמרימים קול!!! שולחן!!! ועוד... עם הורים מהסוג הזה לא מתעסקים! הורים כמוכם אפשר מה שנקרא בשפת הרחוב "לסבן"..... אני כמובן לא אומר לך לא לכתוב את המכתבים - אבל אני כן מרשה לעצמי לומר לך שלא תצפי לניסים ונפלאות! אני במקומך הייתי מתייצבת בעוד יום יומיים שוב בבית הספר ודורשת לדעת מהי דרך הפעולה שבית הספר החליט להפעיל על מנת להוריד את רמות האלימות!!! אני מאוד מקווה ומאחלת מכל ליבי שלא תגיעו לפעם נוספת - אבל אצל ילד אלים אי אפשר לדעת מה ילד יום... תדרשי ואל תוותרי להשעות אותו מבית הספר לאלתר!!! ולא ליום אחד אלא לשלושה ימים - ולמה לשלושה ימים? כי השעייה של שלושה ימים דורשת דיווח לכל הגורמים... בעקיפין תאלצי את בית הספר להודות שיש בעית אלימות... שלא נפתרת! אני כמעט בטוחה שלא רק הבת שלך היא קורבן לאלימות מצד הילד הזה. ילד אלים נוהג באלימות כלפי ילדים נוספים - ייתכן והילדים האחרים לא מספרים כי הם חוששים ממנו. נסי אולי לייצור קשר עם וועדי ההורים של הכיתות האחרות בבית הספר ותבדקי אם הגיעו אליהם תלונות על אלימות בבית הספר ומהי דרך הטיפול.... מה אומר לך ומה אאחל לך - שיהיה רק בהצלחה!

smagi

New member
אני כבר הייתי חוטפת את הסעיף

על תשובות כאלה. מה שאת צריכה לעשות זה להגיד למנהלת פשוט מאד, שאם היא לא יודעת למי להאמין את מעבירה את זה הלאה למפקחת הישירה על בית הספר ולמפקח האזורי - על מנת שגם הם יוכלו "להתלבט".... את תראי שצ'יק צ'ק הם יגבשו החלטה ויפעלו בנחישות וברגישות. את תתני לבת שלך לסבול, חבל עליה.

pf26

New member
אל תתקשרי להורי הילד האלים

אני לא מאמינה שזה יעזור לך. הרבה פעמים ההורים בעצמם לא יודעים מה לעשות והם יכולים להפנות את התסכול שלהם כלפיך. כמי שעובדת במערכת החינוך - לא יכול להיות שיזעיקו חובש לביה"ס ולא יעדכנו אותך בכך טלפונית או בכתב. איפה מחנכת הכיתה? המנהלת עסוקה מכדי לשוחח איתך? זו לא דרך לפתור בעיות אלימות. אני לא יודעת באיזה אזור פיקוח של משרד החינוך את מתגוררת, אבל דרך אתר משרד החינוך את בודאי יכולה לאתר ולמצוא את פרטי המפקחת האחראית על ביה"ס (אפילו סתם תכנסי לגוגל, תקלידי את שם וכתובת ביה"ס של ביתך ותקבלי את הפרטים). למיטב זכרוני היום אחה"צ המפקחות מקבלות קהל/עונות לטלפונים (לפחות במחוז שלי). תתקשרי, תספרי את הסיפור, תגידי שזו לא פעם ראשונה ושאת מבקשת את טיפולה של המפקחת, כי המנהלת אפילו לא טרחה לעדכן אותך (שלא לדבר על לענות לטלפון שלך). מנסיון - המנהלת פוחדת מהמפקחת והמפקחת פוחדת מההורים! תחזרי לעדכן.

המנהלת פוחדת מהמפקחת??? זה חדש לי אחרי

הרבה מאוד שנים במערכת !!! אחת מגבה את השנייה!!! התשובה של המפקחת תהיה "אני אבדוק את הנושא... ייתכן והיא תתקשר לבית הספר ובבית הספר "ייספרו" לה סיפור ובזה נגמרה הפרשה... המפקחות והמנהלות עסוקות היום בהכנסת הרפורמה למערכת החינוך...

אלימות ומנהלים

(הגעתי מהדף הראשי) גם אני ביליתי כל היום בבית ספר בבירורי אלימות, http://www.tapuz.co.il/Blog/ViewEntry.asp?EntryId=1205813 לראות את הילד שלך נפגע ואת חוסר היכולת של המערכת מול האלימים. היום נחצה הגבול, ושנינו לקחנו יום חופש כדי להגיע לבית הספר ולברר עניינים. היום זה נגמר טוב, ואני כבר חוששת מהפעם הבאה.

למה הורים ששולחים ילד לחינוך תורני לא חוששים?

תלונה במשטרה,טיפול מנהלת,פקידת סעד=הפיתרונות האלה זה כמו כוסות רוח למת.האם חשבת לפתור את הבעיה מהשורש,לשלוח את הילד\ה לחינוך תורני שבו האלימות כמעט על אפס? לא אומר ששם יש מלאכים אבל הנושא של האלימות הוא כל כך מוקפד שיש קוים אדומים ברורים.מתי שמעת לאחרונה שלבית ספר תורני תלמיד הביא סכין?? ומה רע בכך שהילד ילמד מושגים "חדשים" כמו כיבוד אב ואם וכו,אם את מעדיפה לשלוח את הילדים לחינוך "ממלכתי" שבאחד הסקרים בעיתונים פורסם ש25% מהתלמידים בחינוך הממלכתי הגיעו לביה"ס עם נשק עליך לשאת בתוצאות.בחינוך התורני הורים סקפטיים שמנסים חוזרים המומים.פתאום הילד קם לכבודם! מה קרה? מסתבר שהילד למד היום הלכות כיבוד אב ואם ואחת ההלכות אומרת כיצד ומתי צריך הבן לקום לכבוד הוריו.(את יכולה לבדוק בעצמך תגובות של הורים ששלחו את הילדים לחינוך התורני "אל המעיין" ולהתרשם בעצמך.)

צימעס

New member
כדאי, באותה הזדמנות, גם לבדוק את המזוזות בבית

וגם לשמור נידה. מה הקשר בין אמונה דתית לאלימות?!?

צימעס-בחינוך תורני אמיתי תלמיד אלים מועף מייד

מקרי אלימות קורים בכל מקום אבל הפער בכמות המיקרים בין חינוך ממלכתי לחינוך תורני אומר הכל.תלמיד אלים מועף מייד מביה"ס תורני ולא כמו הסחבת שתיארה גברת דצמבר.אני בעצמי הייתי גם בממלכתי,ממלכתי דתי,ותורני.בתורני זכור לי מקרה אלימות אחד בודד-התלמיד האלים הועף מייד אחרי משפט מהיר אצל המנהל,בחינוך הממלכתי האלימות היא כבר שגרה אז לא מתייחסים.

צימעס

New member
אם צריך לחפש בי"ס תורני "אמיתי",

אפשר כבר לחפש ולמצוא בי"ס חילוני איכותי שיהיה ללא אלימות. אלטרנטיבי, פרטי, או אפילו ממלכתי איפה שהמנהלת מוצלחת במיוחד.

קרוסלה

New member
אמת בחקירה, יש לי הפתעות בשבילך

סמוך לבית הספר של הילדים שלי יש בית ספר תורני דתי, והילדים שלי מספרים סיפורי זוועה על מה שקורה בהסעות המשותפות. ממתי דת מחסנת בפני אלימות? מאיפה הבאת את השטויות הללו?

קרוסלה-את לא מעודכנת בפער המיקרים

הפער בין כמות האלימות בין הממלכתי לתורני הוא עצום.וחוץ מזה דיברתי על חינוך תורני אמיתי ולא על מוסד שקורא לעצמו "תורני".

amazone

New member
לא נגד הילד אבל נגד ההורים

לילד בן עשר אין אחריות פלילית. מבחינת החוק, עד גיל 12 הוא לא בר דעת. אבל את יכולה להתלונן נגד ההורים ויש לכך תקדימים כמו התביעה כנגד הורי הרוצח של נהג המונית דרק רוט [אמנם הם היו בני 16 אבל הם עדיין היו קטינים ותחת השגחת ההורים ובאחריותם] ונגד רוצח של איזה ילדה לא זוכרת [משום מה קופץ לי השם תאיר ראדה אבל אין קשר...]

נטע777

New member
נחמת טיפשים

את רואה שלאור הרוח הסוערת שהנושא גורר, מצב האלימות בבית ספרנו גואה ותמיד על הפרק. לגופו של עניין, מניסיוני, לא ניתן בכוח להשיג דברים... אולי צריך לחזק את הילד דווקא מתי שהוא מתנהג כן בסדר... נכון שהבת שלך היא הקורבן והוא לא צריך לקבל פרסים אבל מנסיוני בתחום החינוך למדתי שעונשים אולי עוצרים אבל לא משנים התנהגות. ואם יש לך תקשורת מול ההורים של אותו ילד, זה יכול רק לעזור.

למעלה