מה אני מפספסת..........

פנלופה4

New member
מה אני מפספסת..........

שלום אני ובן זוגי נמצאים יחד כ 5 שנים אני בשנות ה20 המאוחרות והוא בשנות ה30 המאוחרות שלו.לפני כ4 חודשים נולד לנו ילד .אנחנו לא נשואים. אני פשוט אובדת עצות לגבי המצב שלי שלנו. אני מצטערת מראש אם ההודעה היא ארוכה אני פשוט כבר לא יודעת איפה לחפש תשובות. מאז שהתחלנו לצאת, בקשר היו עליות וירידות אך כשהיו ירידות שזה היה קורה אחת לחצי שנה (על השעון) זה תמיד הגיע לידי פירוד וזה תמיד מיוזמתי.הוא כל הזמן היה מחזיר אותי.בעתות טובות יותר המצב בינינו מצויין (בדיעבד או בהשוואה להיום :() יש לומר שבן זוגי הוא בן אדם סגור מופנם עם פתיל קצר (כשמתעצבן אז יכול לשבור כסאות אך לא עליי ).אני קצת חסרת ביטחון,שלא יודעת להגיד לא או להתעקש על מה שחשוב לי והייתי מבליגה המון.לא יודעת להתווכח איתו כי הוא פשוט נהיה מאוד וולגרי וזה מאוד מרתיע אותי אז אני משתתקת. מאז שנכנסתי להיריון (יותר לא מתכונן מאשר מתוכנן) המצב החמיר. שנאתי להיות בהיריון כי לא קיבלתי ממנו אף ביטוי של חיבה,מחמאה,מין,עזרה.אף שקלתי להפיל אך.....הוא החזיר אותי ונשבע לי באהבה ושהוא ישתנה וזה נדיר מה שיש בינינו ויש לשמור על כך (היום דרך אגב כשאני מעלה את זה בפניו הוא פשוט מכחיש).אמרתי שאני חוזרת רק בתנאי של טיפול זוגי .בדיעבד אני מבינה שהסכים לכך כדי להשתיק אותי כי אחרי פגישה אחת הוא אמר שלא יילך יותר. נכון להיום: לא שכבנו כ8-9 חודשים (בהיריון התירוץ היה כי נשים שמנות/היריוניות לא עושות לו את זה) אין בינינו אינטימיות פיזית:נשיקות חיבוקים ליטופים.נתפס לי הגב לפני כמה ימים אז ביקשתי שיעסה לי אותו ופשוט לא היה לו נעים כי היינו אצל חברים אז עשה טובה שעשה את זה וכשאנו חבד אז אומר שאין לו כוח כשנפגשים או נפרדים הוא פשוט אומר ביי או היי בלי נשיקה (כמו שכנים) וכשאני עושה את זה אז הוא עושה בהתחלה פרצוף של "מה את רוצה" ואז מחזיר בבית התקשורת היא לגבי ענייני היום יום כלומר סביב הילד צריך או לא לעשות קניות וכו' כמה וכמה פעמים הצעתי לו לקחת צימרים /ללכת לטיפול/ללכת לסרט כלומר לעשות משהו עם הזוגיות אז התשובות זה לטיפול לא יבזבז כסף לגבי צימרים אז הוא לא רוצה להשאיר את הקטן אצל הסבים,סרטים זה משעמם לשבת באולם (פעם יצאנו להרבה סרטים) לפני כחודש הצעתי לו להיפרד כי אני לא מאמינה בזוגיות בכל מחיר הכוונה היא לילד.כי לנו לא טוב אז גם לילד לא יהיה טוב ולפעמים שיגדל אל תוך המציאות המובנית.הוא בתגובה טען שבשביל הילד צריך לנסות אז פתחנו דף חדש.......והנה יושבת אני ב4 בבוקר וכותבת הודעה זו. מה אני מספספת ?כי אני יודעת שלטנגו צריך 2. על עצמי אני אגיד שנכון שרק לאחרונה התחלתי לצאת מהמצב רוח של טרנינגים וגם לא בגללו אלא בשבילי .הוא לא מסתכל עליי במובן הזה.אני מנסה לשמור על הבית כי כרגע אני בחופשת לידה והוא עובד ועושה את המיטב שאני יכולה(בישול,נקיון,טיפול בילד)אני כן מנסה לנהל גם חיים משלי (פגישות וכו') אני חושבת שטיפול זוגי יכול לעזור לנו מאוד אבל הוא לא מוכן פשוט לשמוע על זה אבל גם לא מוכן לעזור למערכת יחסים הזאת. אשמח לשמוע כיצד הסיפור שלי נשמע מהצד ולתגובות. מבחינתי פרידה זה פתרון אחרון בגלל הילד ובגלל הפוטנציאל הגלום בנו כזוג כשהיינו "צעירים"

שמעי...

קודם כל זה ברור שלא טוב לך בקשר... בלשון המעטה דבר ראשון... את רוצה להציל את הקשר אבל נראה שהוא לא רוצה להציל... נראה ששום דבר לא הולך להשתנות במערכת יחסים שלכם... נשמע שאת נובלת במערכת יחסים הזאת וזה לא טוב... בנוסף אי אפשר להתעלם שלא קיימתם יחסים כבר המון זמן... איני יודעת אם זה נורמלי שגבר לא ירצה לקיים יחסים עם אישה רק כי היא נכנסת להריון... ואני יודעת שבעיניי זה לא היה מוצא חן בכלל... ואמרת משפט שמתמצת את כל העניין: "אני חושבת שטיפול זוגי יכול לעזור לנו מאוד אבל הוא לא מוכן פשוט לשמוע על זה אבל גם לא מוכן לעזור למערכת יחסים הזאת." למה עוד את מחכה כדי להבין שהמערכת יחסים הזאת היא לא בשבילך...? גם אני בהחלט חושבת שאת לא צריכה לוותר על עצמך ועל האושר שלך בשביל הילד... ויותר מכך אגיד: אם הילד יגדל להורים שהמערכת יחסים ביניהם היא לא בסדר, אז זה עלול לפגוע בו... ליצור אצלו משקעים... הרי הילד רואה במערכת יחסים של הוריו, דוג' לאיך מערכת יחסים צריכה להיראות, ואת בטח לא רוצה שהילד שלך יחקה מערכת יחסים כמו שיש לך ולבן זוגך הנוכחי... ניסית להחזיר את האש למערכת יחסים אבל בן זוגך אינו עוזר לך... לטנגו צריך שניים... בהחלט! אבל נראה שבן זוגך "נעלם מהרחבה" ואת אינך יכולה לרקוד טנגו לבד... את יודעת אם המצב עומד להשתנות או לא בגדול... כי את חיה איתו אם יש סיכוי שהקשר ביניכם יתרומם... אם יש סיכוי לשינוי לטובה אז תשארי איתו אם אין סיכוי... מה עוד את צריכה שיגידו לך כדי שתביני שאת צריכה לחפש את אושרך ואושרך הוא אינו עם בן זוגך הנוכחי... עשי טובה בשביל עצמך וגם בשביל ילדך וחפשי את האושר שלך... כי הילד גם זקוק לאושר הזה... זה יתרום להתפתחותו... ואם האושר שלך הוא בבחור אחר אז שיהיה בחור אחר... אל תשארי בזוגיות רק כי הבן זוג מתעקש אבל משום מה לא מנסה לשפר מאום... מה זה נותן לך?... ממה נובעת העקשנות שלו? אם העקשנות שלו נובעת רק בגלל הילד אז זו לא סיבה מספקת בשביל שתשארי איתו... מערכת יחסים צריכה להיות מבוססת על אהבה: קרבה, נתינה, חום, הבנה, ויתור... אם בן זוגך לא רוצה לצאת עמך לא משנה מה הסיבות, אז זה בהחלט אמור להדליק אצלך נורה אדומה: אין ממש קשר... אז למה להשאר שם... ? כי הבן זוג מתחנן? מבקש שתשארי? אם הוא באמת היה רוצה שתשארי הוא היה עושה מאמצים לתקן את הקשר... ולא היה מתנגד לטיפול זוגי... זה כמו שאיזה מישהו יגיד לחבר שלו..."היי תשאר רגע" ואז היה מסתובב ומפנה לו ת'גב... השאלה שמתעוררת פה היא "רגע... הוא רוצה שאשאר... אבל מצד שני הוא מפנה לי גב ולא נותן לי יחס... אז מה אני עושה פה?" אז מה בעצם נדרש פה? שהבחור פשוט ילך כי אין יחס והוא מרגיש כמו אוויר אז עדיף שיפנה מקום לאוויר ויסתלק! אותו דבר את והוא... הוא מצד אחד אומר לך תשארי... מצד שני בשביל מה להשאר אם הוא מפנה את הגב ולא מוכן להתייחס לקשר, לעבוד עליו, להתייחס אלייך... זה החיים שלך פה אל תשכחי... אל תאבדי את החיים שלך (אושרך... שמחתך... כמיהתך לקשר טוב של אהבה) רק בגלל שיש לך ילד... תזכרי: ילד מושפע מאיך שהורה מרגיש... ואם את תהיי מאושרת אז, תוכלי להשפיע על הילד להיות גם כן מאושר... או לפחות שמח... רוצה בטובת ילדך? חפשי את טובתך...

את שואלת איך זה נשמע

וזה נשמע לא טוב... בלי שהוא ירצה להשתנות הוא לא ישתנה וכרגע נשמע שהוא לא מוכן לעשות שום מאמץ. מי שכן יכול להשתנות זו את, ואת מעוניינת בשינוי. אני לא יכולה להגיד לך אם לעזוב או להשאר ונכנסים להחלטה הזו כל מיני שיקולים אבל אני כן אגיד שבתוך הקשר הזה את מוותרת על הרבה דברים שמגיע לך לקבל. מגיע לך להרגיש רצויה ואהובה, מגיע לך לקבל יחס ושיתוף, מגיע לך להיות מאושרת. גם אם תחליטי להשאר בקשר וגם אם לא - לדעתי כדאי שתתחילי להשקיע בעצמך ולעשות דברים שעושים לך טוב. אולי בהמשך זה יתן לך מספיק כח גם להחליט אם את רוצה להשאר או ללכת. בזוגיות שינוי אצל אחד מוביל לשינוי בזוגיות כך שגם זו דרך להוביל שינוי (אולי לשיפור ואולי לפרידה - אבל בכל מקרה שינוי) אני בהחלט מסכימה עם blue flame shadow שאת לא צריכה לוותר על עצמך ועל האושר שלך בשביל הילד, וגם שילד לומד ממערכת היחסים של ההורים שלו איך מערכות יחסים צריכות להראות. תני לו לפחות לראות אמא חזקה שדואגת לעצמה ויודעת להינות מהחיים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ולי זה נשמע מצב די רגיל...

כלומר, מצב של זוגות רבים, שאיננו אומר שאין ביניכם התאמה. העניין, לדעתי, אם לקלף את התפל ולהתמקד בעיקר, הוא זה: יש לכם בעיה זוגית בסיסית, שבחלקה היא בעיית תקשורת (את חסרת בטחון והוא נוקשה), ובחלקה היא פשוט מצב של קונפליקט ביניכם. הבעיה הזאת צצה לה כמו שעון כל חצי שנה - ולא הצלחתם לפתור אותה! זאת הפואנטה. מה שכן הצלחתם לעשות הוא "לעבור" עליה לסדר היום, עד הגל הבא. מה שזה מלמד הוא שכן יש כח לקשר ביניכם - אם ארבע-חמש שנים חזרתם להיות יחד שוב ושוב. לכן אינני חושב שאתם צריכים להפרד!!! טבעי שהופעת הילד מקצינה את המצב לרמה של משבר. הפתרון, כפי שאכן הבנת, הוא טיפול. אלא שכדי שיהיה טיפול את צריכה לנהוג אחרת מההרגל שלך, שהוא ההרגל לוותר. איך עושים את זה בפועל? עליך להבין שאין לך ברירה, ושזה באמת או טפול או פרידה - ולהיות רצינית ועקבית בקשר לכך. ברגע שהוא יבין שאין ברירה, הוא יתיישר לפי הקו שלך (כלומר, יתמיד בטיפול) - כמו שהוא תמיד עשה, כשהיית נחושה להפרד בעבר!!! אני דווקא חושב שבטיפול יש לכם סיכויי הצלחה טובים מאוד - בגלל מה שהסברתי קודם - ההתמדה שלכם בקשר למרות הבעיה. בטיפול יש לקוות שתוכלו לגעת בלב הבעיה ולהתמודד איתה.

chenby

New member
לי זה נראה

שמכיוון שהתחלתם שהיית בשנות ה20 היותר מוקדמות, והוא ב30 היותר מוקדמות, הוא תפס סוג מסויים של שליטה בקשר. הוא עושה מה שבא לו, ומחזיר אותך כל פעם שצריך. טוב שאת לומדת להשתנות ולגדול ולחיות קודם כל למען עצמך (ועכשיו גם למען הבייבי) אם אין נכונות לחיות יחד כזוג - שמשקיע יחד במשפחה , כלומר - יודע גם לתקשר כמו שצריך בשביל לפתור בעיות, אז לא תמיד זה טובת הילד. הפוטנציאל הזה- מומש כבר יקירתי. אתם כמה שנים יחד יש לכם ילד משותף. עכשיו זה הזמן או לשנות הרגלים, או לשנות את הסטטוס (כלומר להפרד) עשית איתו אלף שיחות והוא מדבר באוויר- תזכירי לו שלפני חודש היתה לכם שיחה כזו ושוב הכל חזר להיות אותו דבר- ואת מתכוונת להתחיל טיפול זוגי. אם הוא מצטרף אחלה. אם לא, תראי בהמשך הטיפול מה את עושה. תתחילי ללכת את לטיפול. או שהוא יצטרף או שלא. אבל את לוקחת כל אחריות שאת יודעת על הקשר. לאיים , להפרד, לחזור- את רואה כבר שנים שזה לא באמת אפקטיבי. כנראה צריך גישה אחרת. אולי בטיפול תלמדי אותה. בהצלחה.

למעלה