מה אני אמור לעשות?

מה אני אמור לעשות?

יש לי שכנים בניין לידי שנועלים את הילדים בחדר מידי פעם בערב לאיזה שעה שעתיים ויש שם ילד צורח תפתחו תפתחו מה הייתם עושים?

ואז יפרסמו עליו פשקווילים שהוא "מויסר"....

ההנהגה הנכונה היא באמת לפנות לרשויות, אבל תפעיל שקול דעת ותכלכל את צעדיך בתבונה.

ה

ההוא ארמאה

Guest
מסובך קצת אבל יפה

SilviC

New member
צלצל מטלפון ציבורי

אל תזדהה ותמסור את כל הפרטים על העניין.

רווחה. לא משטרה. ובדחיפות !

לעו"ס ההכשרה המתאימה ושיקול הדעת כיצד לסייע. רק תהיה עם היד על הדופק שהפניה מטופלת ולא עברה לארכיונים, כמדווח במקרים מסויימים בתקשורת בעצב שלאחר מעשה... ותודה שאתה מזכיר שיש חמלה בעולם. טוב לשמוע.

רווחה/משטרה

לא חושבת שיש טעם לפנות אליו, לא רואה איך שיחה איתך יכולה לשנות את ההתנהגות שלו, מצד שני אם תלך אחר כך לרשויות הוא יידע שאתה זה ש"הלשנת" עליו...

הבהרה

אין לי בעיה שידע שהלכתי לרווחה או למשטרה אני רק יודע שדברים כאלה יכולים לפרק משפחות והם יחסית נורמטיביים זה לא אלימות פיזית או משהו הבעיה שזה כבר קרה פעם שניה

תאמין לי

שגם עובדים סוציאליים יודעים שדברים כאלה יכולים לפרק משפחות...ויודעים שלפעמים קורות טעויות במשפחות הכי טובות. לא שכל החלטה שלהם מקובלת עלי, (ויש לי לעתים גם סתם כך קושי אישי לשחרר - לסמוך על עיוור על טיפול של מישהו אחר) אבל מנגד הלעיטו אותנו מידי הרבה בסיפורי חטיפת ילדים ע"י פקידי סעד.
מה שכן הייתי עושה - אם הם נראים נורמטיביים ויש להם שיגעון אחד לא ברור - לברר את הענין. אני לא הייתי עומדת מולם (כי אני צריכה לשמור לעצמי אופציה לפנות לרשויות אם יתברר שיש כן בעיה אקוטית דורשת התערבות) אלא מערבת את המורה / המלמד של הילד שיבדוק את הענין (הדמות החינוכית, לאחר דיבוב מושכל של הילד, פונה להורים "הבנתי מהילד/מחבריו שכך וכך... מה קורה, איך אפשר לעזור ולקדם...") אח"כ בודקים אם די בשלב הזה או שצריך להתקדם הלאה.

נשמע מסבך את הענין? חשיפת הסיפור בפני עוד צד? במחשבה שניה - זו דרך קצת ארוכה שהיא קצרה ובסופו של דבר גם יותר הוגנת כלפי ההורים.
אה... היועץ החינוכי של ביה"ס הוא דמות רלוונטית מאד בעניין. (אם קיים...אצל הבנות יש)

מעשה שהיה - לחברה שלי הזמינו משטרה

בעיצומם של הרגעים הכי אינטימיים כי שכן חשב לפי הזעקה שבן זוגה עומד לרוצחה נפש.

היה זה כמובן בשכונה נידחת בעיר חילונית - רק שם קורים מעשים שכאלו.
ולענינינו - ואם האב אסר על בנו לצאת את חדרו עד לסיום הש"ב והילד עקשן טיכו וצורח "תפתחו לי"? כאן מספיקה הדרכה והכוונה ולא צריך עליהום מיותר. לא מיצית את הברור.

אלימות

כשהייתי ילד היה לנו שכן שהיה אלים כלפי האשה אבא שלי הלך לרב והרב שאל אותו ״מה עוד פעם?״. לא יודע מה קרה בסוף. נקודה מעניינת על החברה החרדית.

למעלה