מה אנחנו נעשה...

johnieb

New member
מה אנחנו נעשה...

שלום לכולם! אני מאוד שמח שיש תוכנית כמו מה אתם הייתם עושים. בה למדדתי שבארץ יש מספיק אנשים שיודעים להביע אימפטיה ואכפתיות כלפי משהו שלא מכירים אבל יש הרבה אי שוויון אשר עלה מעל הראש. איני רוצה שהפרנסה של האנשים תפגע אלא להפך שאנשים שלא מרוו,חים כפי שמקובל במערב ירוויחו בהתאם. מיד אסביר. לדוגמא: רופא שיניים אשר למד 7 שנים (תואר שני) יוצא לעבוד במרפאה של קופת חולים או מקום פרטי ירוויח מינימום או קרוב למינימום. משכורת של רופא מתמחה גם לא בטוח שמגיעה למספר בן חמש ספרות. וגם יש מחסור ברופאים אני כבר לא מדבר על מה שקורה מחינוך גם בבתי ספר וגם במוסדות אקדימיות. מורה מתחיל מקבל גרושים אחרי שעות של לימוד בכיתות "ברוכות ילדים" אח/ות בבית חולים מתחיל במשכורת רעב כל אלה מקבלים משכורת מהמדינה וכולם בעלי תואר ראשון לפחות. בארצות הברית רופא מתחיל מכ50 דולר לשעה אח כ20 דולר לשעה (לא יודע כמה מרוויח מורה) לעומת זאת נהג קטר מתחיל מביא משכורת של 5 ספרות בנוסף יש להם הוצאות רכב, לחלק מהם אין אפילו בגרות הלאה שבוע שעבר התפרסמו משכורות של עובדי נמל, חברת החשמל ועוד חברות ממשלתיות המשכורות היו סביב 25000 60000 שקל בחודש. אמת להגיד לא יודע איזה הכשרות יש לאנשים האלה ואני לא מזלזל בהם אלה שואל: מתי היה משהו בחדשות על עובד מנוף שקרה לו משהו או מתי קרה משהו לנהג קטר (לא כולל תאונות עם הרכבים). לעומת זאת שומאים הרבה על אלימות כלפי רופאים כי יש מחסור או / מורים והחינוך שלנו צולע. הרי זה אותו כסף שמשולם למורים עובדי רכבת, מפעיל מנוף, רופא - הכסף מקופת המדינה.. בארה"ב בניו יורק ועד העובדים הגדול הוא של MTA - תחבורה ציבורית רכבות ואוטובוסים. כאשר הייתה שביתה לפני כמה שנים המשכורת בסיס של נהג רכבת תחתית או LIRR הייתה סביב 4000-5000 דולר לחודש אז אם אתם שואלים אותי מה אני אעשה... אנו נרד מהארץ בקרוב

למעלה