מה אנחנו משדרים להם

tonti

New member
מה אנחנו משדרים להם

כל פעם שאנחנו נוסעים למשפחה של עומר מתן נהיה חולה (עניתי לך מאיה? היה נורא ואיום). זה כבר כל כך צפוי שברור לי שזה חלק מהעניין ואנחנו לא מופתעים. שעה אחרי שאנחנו מגיעים הוא עם חום, עצבני ואומלל. אני מתה על ההורים של עומר. (נדיה, נכון שאת עדה שלי??). רק שתמיד השבתות אצלם המוניות. כל האחים מגיעים עם הילדים. אין דבר כזה שנבוא ונהיה איתם לבד עם 2 האחים הקטנים. כשזה קרה לפני חודשיים היה מעולה. מתן היה מהמם כהרגלו ורץ מאחד לשני בשמחה. ובשבתות ההמוניות הוא מתכנס, רוצה רק אותנו וכולנו סובלים. (שלא לדבר על ההערות של כולם "למה את לא נותנת לו לרדת לך מהידיים?"). ברור לי שזה משהו שאנחנו משדרים לו, אני רק לא יודעת איך לשלוט בזה ואם אפשר בכלל. אי אפשר לא ליסוע בכלל כי זה משפחה. יותר קל להם שאנחנו באים אליהם מאשר הם אלינו. אז הרעיון שהם יבואו במקומינו לא תמיד אפשרי. קורה גם לכם שאתם מרגישים בברור שמשמהו בכם גורם להתנהגות שונה אצלם? אני יודעת שהשאלה טריויאלית, רק מה עושים עם זה?

zimes

New member
אני לא בטוחה שרק את אשמה.

להיות בהלם, להדבק להורים, להיות מבולבל כשפוגשים המון אנשים חדשים - זה רק סביר! אתם אולי יכולים להגיע לשם פעמים רבות יותר לבד? אולי באמצע השבוע? ככה מתן יכיר וירגיש בטוח - גם בבית שלהם, וגם עם הסבים ועם הדודים הצעירים. עם כל זה - יהיה לו קל יותר להתמודד עם שבתות מרובות משתתפים - כי יהיו לו עוד כתובות - לא רק אתם, לפניה כשהוא מבולבל. (הם מגיעים לבקר אתכם? אלה הזדמנויות מצוינות לצאת מהתמונה, ולתת למתן להיות לבד עם סבא-סבתא בסביבה שלו, המוכרת). בנוסף, סביר שהיה משפר את המצב אילו הייתם נפגשים יותר עם שאר המשפחה. ובעיקר - הזמן יעזור. עם הגיל הילדים נעשים מסוגלים להסתדר בקבוצה גדולה יותר של אנשים.

tonti

New member
הם גרים רחוק לאללה

ואין סיכוי לבוא ככה סתם באמצע השבוע. אני פשוט סומכת עליו שיגדל קצת ויסתדר. אבל בכל זאת זה בעסה.

הילהל

New member
קצת מוזר לי

כי במפגש ההמוני של פורום הנקה מתן היה מאוד עליז ואנרגטי. אולי הבעיה היא לא ההמוניות אלא ה"זה כבר כל כך צפוי" - אולי השדר שהוא מקבל זה של "הולך להיות רע"? כי את מצפה שיהיה רע. אפשר לדבר עם ההורים של עומר ולבקש אולי איזושהי הדרגתיות? שתבואו לשבת אחת רק עם האחים הקטנים, ששבת אחריה יהיו קצת יותר אנשים, ושבת אח"כ שוב קצת יותר - שגם את וגם מתן תוכלו להוסיף כל שבת רק "שוקון" במקום שוק ענק? הרי אמרת שכבר היתה שבת לא המונית, אולי אפםשר לשחזר?

כרמית מ.

New member
יש לכם אפשרות להגיע ראשונים?

אני לא חושבת שהבעיה היא בכם. מקום צפוף (ואין מפגש פורום דומה למפגש משפחתי, על לחציו ונחמדויותיו (במרחאות ובלעדיהן)) מלחיץ הרבה ילדים. אם אתם יכולים להתארגן להגיע ראשונים, לפני תחילת ההמולה, זה יכול לעזור לו להתאקלם, ובהדרגה נוספים עוד אנשים - אולי זה יקל עליו. אם לא, לנסות למצוא פינות שקטות יותר, או לצאת החוצה, לגינה או לפחות למרפסת - אוויר נותן תחושת מרחב. ו... זה משתפר עם הגיל...

tonti

New member
כרמית, אחלה רעיונות

לבוא מוקדם-חייבים לנסות את זה. כשאנחנו שם אנחנו ממש גרים בחוץ. זה מה שבדרך כלל עוזר לנו לעבור איכשהו את השבת אבל גם בחוץ הוא רוצה שנהיה לבד.

כרמית מ.

New member
רק השגיעוט... מרכאות כמובן

בזמן האחרון יש לי כל כך הרבה שגיאות כתיב... סליחה מראש!

למעלה