מה אנחנו החרדים נעשה?

mshi01

New member
מה אנחנו החרדים נעשה?

אנחנו משפחה חרדית וחושבים שראש עיר חילוני עדיף לנו מראש עיר חרדי שכל צעד שיעשה לטובת החרדים ישטפו אותו בצוננים. לאור מה ששמעתי על ניר ברקת עמדותיו ומעשיו בעבר נראה לי שהוא חף מפוליטיקה תרם לאירגונים דתיים ולא דתיים שוה בשוה ויכול בהחלט להיות ראש עיר טוב השאלה היא האם כאשר יעמוד בראש העיר הוא לא יהיה כמו כל ראשי העיר הקודמים שמאד התעלמו מהחרדים ואף הרגיזו אותם לעיתים קרובות, כאילו החרדים צריכים להגיד תודה שנותנים להם לגור בירושלים ולקבל פרורי שירותי עיריה? למשל שכונת רמת שלמה בירושלים - שכונה חדשה ומכוערת ומוזנחת בלי גינות גנים ציבוריים לילדים (הבטיחו והבטיחו) ומלא שטחים ריקים מוזנחים! חיבור השכונה לשכונות אחרות - בושה וחרפה, שכונת עזרת תורה קרית צאנז סנהדריה - איפה גנים איפה פיתוח אזורי? ועוד ועוד

פראזניק

New member
משי...

אני לא מכיר אישית את ניר, אבל לפי מה שהבנתי (ויש לי מקורות מעולים...) ניר אינו פוליטיקאי בכלל. הוא לא האדם ש"ישלם לחרדים" משום שתמכו בו או לא יתן להם את השירותים המגיעים להם - משום שלא תמכו בו. ניר, אם יורשה לי, נראה לי באמת כמו איש עסקים חביב וקצת נאיבי (סליחה, ניר) שלא כל כך מעניינים אותו משחקי פוליטיקה או עסקונה. תשאל את ניר אם יש לו מצע. דומני שאין לו, דומני שהוא מבקש לעבוד בשיטה הנהוגה בחברות - "תכניות עבודה". אני אמנם לא מצפה שביום אחד יפתר גרעון של 400 מליון ש"ח וגם לא מצפה שפתאום כבישים יראו כמו כבישים ולא כמו הכביש בין קורוסטן האוקראינית לקייב... אבל בהחלט מגיע לכל תושב ירושלים לצפות לקבל את השרותים המגיעים לו, בלי כל קשר למי הוא הצביע בבחירות. כבר כתבתי בכמה וכמה פורומים: אהוד אולמרט היה בושה לירושלים. גם פוליטיקאי שירושלים היתה עבורו רק עוד קלף פוליטי, גם אדם שירושלים עניינה אותו כזבל דאשתקד וגם אדם שהותיר את ירושלים עם הגרעון העצום שלה... אז אם אתה שואל אם ברקת "יתגמל" את החרדים אם הם יתמכו בו, אני חושב שהתשובה המוחלטת היא "לא!". אבל אם אתה שואל אם ברקת ישקיע בכל מקום אפשרי, את הסך הכל האפשרי וינסה לעשות את זה טוב, אני חושב שכן. אני לא יודע מה יקרה לניר ביום שהוא יכנס לכיכר ספרא (כיכר הפאר בעיר העוני...). יתכן שהפוליטיקה תשחית אותו, יתכן שהמפלגות איתן הוא יאלץ להקים קואליציה (וזה נראה די ברור שהוא זה שיקים את הקואליציה העירונית הבאה) יכפו עליו להכניס לתפקיד אנשים משיקולים פוליטיים. תמיד הכל יתכן. אבל אם לדון אותו לפי התנהלותו כעת, הוא צועד בכיוון טוב יחסי. מה שמציינים כל מי שמכירים אותו, וזה הדבר החשוב ביותר לעניינך, הוא שהאדם הזה לא יודע לשקר... הוא אמיתי, הוא ישיר והוא לא גאוותן. אז הוא יאמר לך בפנים "צריך מקומות בילוי בשבת לחילונים", אבל הוא לא יהיה פרובוקטור כמו טדי קולק (למי שזוכר) וגם לא שקרן כמו אולמרט ולא מפנה-תקציבים-לארגונים-קרובים על חשבון אחרים כמו מישהו אחר שם... כאיש נטורי קרתא אני מודע יותר מכל לענין אחד: אסור בשום אופן שיהיה ראש עיר חרדי בירושלים! לדת זה יכול להיות האסון הגדול ביותר (וגם לירושלים...) כאיש נטורי קרתא איני מביע תמיכה בניר ברקת לראשות העיר. עבורי הוא "טריפה" בדיוק כמו עמדי או לופוליאנסקי (למעשה, לופו יותר...) אבל אני יודע *קצת* מה קורה בעיר הזו, ואני יודע *קצת* מה קורה במטות השונים. ולשאלתך - זו תשובתי. סליחה על ההתערבות (ולכו תדעו, אולי עוד נפגש. אתם כשתחלקו סטיקרים של ניר ואני כשאחלק מודעות נגד הבחירות
)

למעלה