מה אומר לכם ט באב

hirshfe

New member
שמחר היום הולדת העברי שלי

אבל מאחר שאני חוגג לפי הלועזי בזה זה נגמר יום רגיל

MrCheff

New member
רעב

זה מצויין בזה שאשתי ואני צמים. בערב הצום אני הולך לערבית וקינות (השנה לא הלכתי.. הייתי עייף ומותש. נפלתי למיטה לפני עשר) בד"כ אני גם בחופש, אבל השנה יש לחץ בעבודה אז אני עובד

akavishon

New member
אתמול אחה"צ הלכתי לאסוף את הילדה מהבריכה

אחרי שהיא היתה יומיים אצל סבא וסבתא. אשתי הלכה לאסוף אותה מהבריכה ואני המתנתי ברכב. היא מתקרבת עם פרצוף של תשעה באב. אני שואל אותה מה קרה ולא היא עצובה. "בגלל תשעה באב". הייתי המום אבל בסדר... באוטו היא סיפרה שסבתא לא הספיקה לקנות לה גלידה, כי הקיוסק בבריכה נסגר מוקדם בגלל תשעה באב....

smailie

New member
אמנם צם

אבל מודה שלא לגמרי מצליח להזדהות עם הסיבה לתענית באופן מספיק מוחשי. גר בקיבוץ דתי, אז אתמול בערב היה לנו שיעור קצר במקורות הגמרא מפי הרב של הקיבוץ. בשנה שעברה נסעתי עם אבא שלי לירושים אחה"צ ושם אכלנו במוצאי הצוֹם. השנה הוא הציע לי את הרעיון שוב, אבל ויתרתי. נשארתי בבית. חשבתי להמשיך עם העבודה, אבל בגלל שהפרוייקט שאני ממונה עליו דורש בכל - זאת איזשהו מאמץ חשיבתי שלא ממש מתאפשר לי תוך כדי צוֹם, אז באתי למשרד היום רק בשביל האינטרנט (כמובן שלא החתמתי כרטיס).

יוסף בא

New member
שינאת חינם

חשבתי על השאלה בעיקבות שיחה עם חבר מהעבודה שהתחילה באתה צם בט באב שישבנו וחשבנו ביחד למה אנחנו זוכרים ומציינים את התאריכים הללו ולמזלי יאיר לפיד ביטא בטורו האחרון בעיתון את מחשבותי על ט באב כדאי לקרוא ולהפנים כי הסיפור של ט באב זה לא חורבן הבית אילה החורבן הוא התוצאה של שנאת החינם שבערה בעם באותה תקופה בקיצור תקראו את המאמר של יאיר לפיד בידיעות של השבת

Master Stav

New member
טיפשות

אנו צמים על העבר ולא מנסים אפילו לתקן את ההווה ..... במילים אחרות ....המאורעות של אתמול בלילה .....
זה פשוט לא בסדר שהורים צריכים לקבו את ילדהם זה לא בסדר שילדם מתים על כלום זה לא בסדר פשוט כך

schlomitsmile

Member
מנהל
מחריד אך לדאבוני לא מפתיע הכתובת היתה על הקיר. שינאת הזר בכלל וההומופוביה בפרט אינן חדשות במקומותינו. נותר רק לקוות שעכשיו יתעוררו רשויות החוק והמחנכים (מהורים ועד שר החינוך) וימנעו את הרצח ההומופובי הבא. ../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

למעלה