מה אומר החוק?

גליה123

New member
מה אומר החוק?

שלום לכולם, היכן ניתן לקבל/לקרוא חומר בדבר חוקי הבניה הנוגעים לטיפול בהתנגדויות, החלטות ועדה מקומית וחוקים המגדירים את נושא הגבול בין שכנים בבית דו-משפחתי? תודה גליה

כאב ראש בירוקרטי

הי גליה כמו שאבי אמר , אפשר להתייעץ עם עו"ד שממש מתמחה בפן הזה של הבניה. עוד אפשרות היא לאתר אדריכל שבקיא בנושא, ספציפית ושהוא רב ניסיון בכך. בכל מקרה , היכוני להרבה כאב ראש וכאב לב. בהצלחה. נ.ב. כדי למצוא עו"ד או אדריכל כזה את צריכה לשאול אדריכלים ומהנדסים. עוד אפשרות , היא לנסות בפורום חוק ומשפט בתפוז. אבל הכי חשוב, אל תלכי לבד ללא מומחה.

limor5

New member
היי גליה

גם לי אותה בעייה רק שלי לא נעים להתחיל לדבר על זה אפילו עם השכנים.... אשמח אם תוכלי לשתף אותי בפרוצדורות תודה..

lili5

New member
לימור, אין ברירה

תהיי חיבת לדבר על כך עם השכן כי לא ניתן לקבוע את הגבול המשותף מאחורי גבו, מטבע הדברים. תוכלי להביא מודד ללא ידיעתו ורק אחר כך להציג בפניו את המדידה המוגמרת. אולי הוא יסכים לקביעת המודד. אם לא, ראי תשובתי בהמשך.

lili5

New member
קביעת הגבול בין שני שכנים ../images/Emo10.gif ../images/Emo46.gif

יש צורך להביא מודד מוסמך, רצוי בהמלצת האגף של מהנדס העיר כי יש להניח שהוא מכיר טוב יותר את הכללים ואת חלוקת השטחים בין השכנים. אם השכן לא יסכים למדידה וקביעת הגבול, עליו להביא מודד משלו ואז לפנות שוב לאגף מהנדס העיר ושם כנראה יגישו תביעה לבית משפט שיפסוק מי מבין המודדים צודק. שמעתי שבית המשפט מביא מודד שלישי שמחליט סופית. אני לא בטוחה בפרטי הפרטים אבל את ההסברים האלה קיבלתי לפני מספר שנים מאגף מהנדס העיר, ויתכן ששכחתי אי אילו פרטים. אלה הם קוים להנחיה כללית בלבד.

למעלה