just married1
New member
מה אומר החוק הבא?
מה אומר החוק הבא?
סעיפים 9 ו 11 ב'
מה אומר החוק הבא?
סעיפים 9 ו 11 ב'
בהתאם לסעיף 9 ב'מה אומר החוק הבא?
סעיפים 9 ו 11 ב'
כבר קבלת תשובות לשאלה הזובהתאם לסעיף 9 ב'
מה קורה אם המעביד לא מודיע 3 חודשים טרום סיום מועד ההעסקה? האם הוא הפר את החוזה? ומה בעצם ניתן לעשות בסיטואציה כזו?
שיר ורד, תודה על תשובתך אבל,...כבר קבלת תשובות לשאלה הזו
המעביד לא חייב להודיע 3 חודשים מראש והוא איננו מפר חוזה בין אם לא הודיע בכלל ובין אם הודיע יום לפני תום החוזה. אם לא הודיע לך עד 3 חודשים מראש, את יכולה לראות את עצמך כמפוטרת בתאריך סיום העבודה על פי החוזה, אך לא יום אחד (או יותר) קודם.
תשובהשיר ורד, תודה על תשובתך אבל,...
נראה לי שמצבי עונה על סעיף 11 ב' ואני אמורה לקבל פיצויים. אני עבדתי מאפריל 2004 על מאי 2005, וההחוזה שלי אמור להסתיים ביולי 2005, מאחר ובשיחה עם המנהלת שלי היא אמרה לי כי לא יכולה להבטיח לי עבודה לאחר יולי החלטתי לחפש עבודה אחרת ומאחר שמצאתי ולא יכלו לחכות לי עד יולי, אני התפטרתי . ובעצם פעולה זו נעשתה מאחר ולא הובטחה לי עבודה רצופה, כפי שמתואר בחוק. אזי האם אני במקרה זה זכאית לפיצויים? דבר שני, אני עובדת במשרד הרווחה ואני מועסקת ע"י עמותה , עכשיו אני עוברת לעבודה באותו גוף רק שאני הופכת להיות עובדת מדינה. מהן זכויותיי בהתאם למקרה הנ"ל האם אני זכאית לפיצויים מהעמותה בה עבדתי? בהתחשב בעובדה שנשארתי באותו גוף תודה וחג שמח
תודה רבה על תשובתך וחג שמח!!תשובה
כבר הסברתי לך, שהמעביד לא מחויב לתת לך הבטחה לעבודה אחרי מועד תום החוזה, בשום צורה שהיא. המיוחד בחוזה עם תקופה מוגבלת שהוא קובע שבתום התקופה (בהנחה שלא הוצעה הארכה בזמן הנכון) את נחשבת כמפוטרת. מטרת התקופה של שלושה חודשים היא לאפשר לך לחפש מקום עבודה אחר, שבו תתחילי לעבוד בתום החוזה. אם מצאת מקום עבודה שאיננו מוכן להמתין לתום החוזה, היה עלייך לותר עליו ולהמשיך לחפש מקום עבודה אחר אם את רוצה לקבל פצויים. אין בחוק כלל אזכור של קבלת פצויים במעבר מעמותה למוסד ציבורי. החוק מגדיר זאת רק במעבר מחברת כח אדם למעסיק בפועל, אך סעיף זה בחוק מושהה לפחות עד תחילת 2008. אם עבודתך כעובדת מדינה היא באותו תפקיד שעבדת בעמותה, או תפקיד מאוד דומה, יתכן שבבא היום כאשר תהיי זכאית לפצויי פיטורים מעבודתך החדשה, תוכלי לטעון שכל הזמן היית בעצם עובדת של המדינה וזה ששלמו לך דרך העמותה היתה פיקציה למטרות תקציביות ומגיעים לך פצויים על כל התקופה. אני לא יודע מה הסכויים בתביעה כזו, אך אם תתבעי פצויים מהעמותה כיום, זה יהווה הוכחה שאת לא רואה בכך רציפות ויפגע בסכוייך לזכות בתביעה עתידית כזו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.