מה אומרים לסביבה?

מה אומרים לסביבה?

מדי פעם אני פוגשת מכרים ששואלים למשל באיזה גן לומד הבן שלך או שאלות אחרות. מה דעתכם, איך צריך להתייחס ומה להגיד. מחד, הוא בגן תקשורת אז אין כאן מה להסתיר- ברור שמדובר בבעיית תקשורת. מצד שני מאז שהתחלתי לספר לשואלים שהוא בגן תקשורת אני מרגישה שמסתכלים עליו אחרת, וחוששת שהוא יתוייג כמו עם איזה "אות קין".

רחל119

New member
אני חושבת שזה תלוי עד כמה המכרים קרובים אלייך

וחשוב לך לשתף אותם. לאלה שקרובים הייתי מספרת בטבעיות ואם הם שואלים שאלות נוספות, להחליט 'תוך כדי שיחה' עד כמה את רוצה לפרט. ולאלה הפחות קרובים, ששואלים אך מצד שני לא תפגשי אותם בתדירות גהוהה או שהקשר אתם פחות חשוב לך, לא צריך לספר. בהצלחה

arana1

New member
ומה עושים אם המתייגים הם הכי קרובים ?

אולי חלק מקשיי האוטיסטים לתפוש כיאות מרחקים ולכן גם זמנים נובע מזה שדווקא החוגים הכי קרובים,משפחה וכאלה,הם גם המתייגים הכי קשים והאנשים שהקשר איתם הוא הכי חשוב והכי חיוני הם אלה שמטילים עלייך את הסטיגמות הכי קשות ?

dina199

New member
להכי קרוביםלספר הכל בלי להסתיר

ןשיעשו עם זה מה שהם רוצים. אין טעם לבזבז אנרגיה על הסתרה , כי מי שקרוב ירגיש שמסתירים.

arana1

New member
אלא שמה שהם רוצים זה לנתח את ההתנהגות ולתקן

ולכן לא פעם הכי חשוב זה דווקא להסתיר ממי שהכי קרוב

dina199

New member
זה עניין של זמן.

אם להגיד להם את כל האמת ואחרי זה לא להתייחס אליהם - אם הזמן הם יתרגלו לרעיון . העיקר להראות להם שהדעות שלהם לא מזיזות לאף אחד

galitkm

New member
אבל יש כאן פרדוקס

אם אדם קרוב אלי, איך יכול להיות שהדעות שלו לא יזיזו לי? צריך הרבה כוחות או עור של פיל כדי להגיע למצב שבו דעתם של אלו הקרובים אליך ושאת רואה אותם לעיתים קרובות, לא תזיז לך.

dina199

New member
מחוסר ברירה אכן מפתחים 'עור של פיל'

ולפעמים צריך טיפול בשביל זה. זה שאדם קרוב למישהו זה לא אומר אוטומטית שהוא צודק בכל דבר או שהדעות שלו חשובות מדעות שלך או של מישהו יותר רחוק. קירבה פיזית לא מייצרת צדק . ואם אותו קרוב עקשן או מכחיש או חשוב שהוא יודע הכל , באמת צריך להתאמץ ולהפסיק להתרגש ממנו. אחרת בלתי אפשר לחיות בקרבתו.

schlomitsmile

Member
מנהל
בתור מי שאינה מסוגלת לפתח עור של פיל אני יכולה לספר, שבמקרים מסוג זה, מה שעוזר לי זה שילוב של חמלה כלפי אותו אדם- כלומר לנסות להבין מה מביא אותו לגישה/אמירות/התנהגויות שפוגעות בי (אולי משהו מפחיד אותו, מאיים עליו, בלתי ניתן לעיכול מבחינתו או משהו אחר), ושמירת מרחק ממנו ככל האפשר- הגנה עצמית.

dina199

New member
גם זה נכנס אצלי להגרת 'עור פיל'

כל דבר שמספק הגנה עצמית.

arana1

New member
ולכן הפתרון הוא להתרחק

זה פתרון מכאיב ומענה ולא פשוט לפעמים אבל האופציה של גידול עור של פיל לא קיימת לאנשים מסויימים או שהיא קיימת רק כהכחשה ודחיקה וחסימה מוחלטת של כל מה שהכי חיוני וחיי ומקדם ומאפשר בזהות ובחיים זו רק אחת מהסיבות שאוטיזם מזמן לאדם חיים כל כך נוראים והחיים של אלה המחוננים בו מזמנים לפחות בינתיים בחירות והתמודדיות שהאדם הנורמלי לא מסוגל בכלל לשער עד כמה הן קשות ומסובכות בנוסף על הקשיים האלה שגם אותם כמובן אף אחד לא רואה ולא מרגיש ואפילו לא מסוגל לתאר לעצמו הבן אדם צריך לסבול מתיוגו כמפגר ולשאת את כל התוצאות הנוראיות של תלות בסביבה שלא רק שאינה יודעת לכבד ולזהות אותו כהלכה אלא שעצם מבטה מבזה אותו מראש וללא מחשבה רוב האוטיסטים שורדים את זה כי הם אנשים חזקים ורגישים ומאוד מתחשבים ויש להם ארגז אין סופי של כלים אבל כשחושבים כמה ואיך הכל היה יכול להיות גם לגמרי אחר זה מאוד מאוד מאוד מצער

גור42

New member
מי אמר שאת חייבת לראות אותם לעיתים קרובות?

אם קרוב משפחה לא מתייחס אלייך ו/או אל בנך בכבוד - תשמרי מרחק. כמובן שאני לא מדבר פה על ניתוק מוחלט של הקשר, אלא על הקשבה לעצמך ולרצונות שלך ולמציאת האיזון בין הרצון לשמור על קשר לבין הרצון להימנע מפגיעה. בקיצור, תלמדי להגיד "לא" לסיטואציות שאת לא רוצה להכניס לחייך. אני נוהג כך כבר שנים. בטווח הקצר סביר להניח שתיתקלי בעיקר בהרמת גבות ואולי גם בכמה תגובות עוינות. אבל בטווח הארוך, את לא תאמיני כמה בעיות זה פותר. אגב, כל הדיון הזה מזכיר לי את אחד החוקים של ד"ר פיל: We teach other people how to treat us (אנחנו מלמדים את הזולת איך להתייחס אלינו) והחיים בהחלט הרבה יותר נחמדים, כשהאנשים סביבך יודעים שאת לא תרשי להם לדרוך עלייך (או על בנך) כמו על שטיח, אפילו כשמדובר בבני-משפחה.

מרב געש

New member
איך אומר פרס - כן ולא...

מצד אחד אין לך במה להתבייש, לילד בעיה התפתחותית והוא נמצא בגן ששם יש את אנשי המקצוע המתאימים כדי לסייע לו להתפתח. מצד שני, בחברה שלנו עדיין ההתייחסות לאנשים עם שונות או לקות או נכות היא רחוקה מלהיות חיובית וחלק מזה נובע מכך שהמסגרות המיוחדות גורמות לזה שהציבור לא מודע ולא רואה את המתקשים ולא לומד לחיות איתם ולא לומד ורואה שמעבר לשונות יש כאן בן אדם וגם הרבה דמיון. הפתרון הוא לדעתי להלחם בבורות - כן להגיד מה יש לילד, וכן להסביר וכן להזמין לשאול שאלות. כי אם אנחנו לא נלחם בבורות אז מי ילחם בשבילנו? נכון, זו עבודה נוספת בשבילנו, אבל זה עוד משהו למען עתיד טוב יותר לילדנו.

dina199

New member
איך מסתכלים עליו

כשאת לא מספרת? האם יש סיכוי שמבחינתם הוא 'מוזר' רק שהם לא רוצים להראות לך (כדי לא לדכא אותך) ? ואז אחרי שאת שמה את 'הקלפים על השולחן' הם לא צריכים להתאמץ להסתיר ואז את רואה את 'ההסתכלות האחרת' ?

AutismTimesTwo

New member
מה שרחל 119 אמרה.

בדיוק כך אנחנו נוהגים. ורק תוספת לרחל, מי שיתייג את הילד שלך עם אות קין, כנראה לא צריך להיות בין חוג מכרייך. בבלוג שלי : עדכונים על טיפולים משלימים שלא תראו בהתפתחות הילד. http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=775413

מספרים את האמת, בגאווה ומוכיחים ביטחון עצמי.

כשאת משדרת בושה, הסביבה חושבת שיש במה להתבייש. אין לי במה להתבייש. הלקות של הילדים שלי היא מידי שמים ומאבק השיקום שלהם נותן לי רק גאווה.

arana1

New member
אין לגאווה ובטחון עצמי שום קשר להתמודדות אמת

להפך,זה רק יותר מקשה,אלה מושגים נ"ט שטובים ומתאימים לנ"ט אבל לאוטיסטים הם הורסים את הצורה ומרחיקים אותם מכל מה שיפה ומבטיח בם גם כאן,הסביבה מעדיפה להתייחס לאוטיזם כאל לקות בגלל שזה נותן לה גאווה על "שיקומם" ושליטה ואישור להתנשאותה וסגירותה מול הלא מוכר והאחר המיתוס שאוטיזם זה לקות מידי שמיים משרת את היחס שלא מאפשר לאוטיסטים לחיות ולהתפתח כיאורת המיתוס הזה משרת את כחנות הסביבה שאוהבת לתת הוראות ושואבת את חשיבותה העצמית מיומרה למנהיגות ורצון אלים וחסר שליטה להוביל ולהשפיע בכל מחיר ולא חשוב מה האוטיסטים צריכים להשתקם מהמשקמים רק כך הבעייה תבוא על פתרונה בשלום נפלא

למעלה