מה אומרים כש..

basket case

New member
מה אומרים כש..

תגידו לי, מה אתם הייתם אומרים לאדם זקן, שלא מספיק להגיד כמה שרע לו ואין לו כלום והוא עומד למות? הוא: "אויש.. היה לי, ועכשיו אין לי כלום", "איזה בעל היה לי!", "ועכשיו רע לי..", "זה קשה, קשה". אתם: ...?

זיקנה...

סיפור קטן... אמא שלי עכשיו חזרה מטיול בארגנטינה, ביקור משפחה וכד' היא כבר בת 70 (הקטנה במשפחה) ולקחה מאוד קשה את מה שראתה שם...גם את האחים שלה חולים חיים בדוחק וגם את העוני שיש במדינה שם וחלתה גם היא באנגינה שם... כשהיא סיפרה לי בטלפון שניסתה להקדים את הטיסה הביתה בשבוע כבר הבנתי באיזה מצב היא...והיא הגיעה במצב רוח גרוע ממש דיכאון.. חיכיתי לה בבית כשהגיע משדה התעופה קודם כל עטפתי אותה באהבה חיבקתי וסיפרתי לה עד כמה התגעגעתי אליה, כמה שהיא היתה חסרה וכמה אני אוהבת אותה, לאחר שהיא נרגעה קצת וישבנו לדבר הקשבתי לה ונתתי לה להוציא החוצה מה שהיא מרגישה. לבסוף לאט לאט התחלתי לדבר איתה על עכשיו מיקדתי אותה ואותי להרגע לשניה זו לשמחה שהיא מרגישה להיות עם המשפחה שלה והנכדים שלה למחרת הכנו אחותי ואני את ארוחת החג לראש-השנה והיא היתה אורחת בביתה שלה (כי שם עשינו את החג)
סיפור ארוך בשביל משפט קטן אחד לנסות ולהתמקד בעכשיו...במה שיש לאדם ה"זקן" ולא במה שהיה, ודבר נוסף זקנים אוהבים נוסטלגיה אוהבים לספר ולשתף את האחרים בחיים שהיו להם, אז תנסי לשאול שאלות חיוביות כמו למשל אם היא מדברת על הבעל שנפטר אז שתספר על יום החתונה, איזה כלה היא הייתה ועל כל דבר שרק עולה לך בראש שיכול להיות חיובי אצלה בעבר. ןמעצם התשובה שלי אני מבינה, שאני לא מבינה כלום...אני רק מתלמדת דרך אמא שלי על הזיקנה....

natalynataly

New member
אני לא יודעת מה לענות לך...

ככה חמותי, ואני בורחת ממנה כמו מאש. יש לה אנרגיה שלילית של ממש. היא שנאה את בעלה בעודו בחיים (ממש שנאה, לא דיברה איתו וחיה בנפרד).. ועכשיו היא מדברת עליו כאילו היה מלאך..... גם ממורמרת מכל דבר, על הכל מתלוננת ... (ואם אפשר להאשים אותי - ה"כלה האיומה"... עוד יותר טוב, נדמה לי שרק בהפלת מגדלי התאומים היא עוד לא האשימה אותי....) יש אולי אנשים שאוהבים את השליליות הזו.. לא יודעת...

seeyou

New member
גישה חיובית לכול דבר!-../images/Emo8.gif

כמה טוב שאתה זקן...לפחות הצלחתה להגיעה לגיל הזה כאשר הרבה צעירים-ילדים נמצאים בקבר... היה לך בעל טוב!-איזה יופי לא להרבה נשים היה הזדמנות לפגוש אנשים טובים עכשיו רע לך? יש מצבים יותר רעים בעולם-.... קשה לך? עם קצת מאמץ אפשר לעבור את התקופה הקצרה במהירות...

למעלה