מה אוכל האריה?

ליאת +

New member
מה אוכל האריה?

- אממ...האריה אוכל חיות אחרות - ומה אוכל הכריש? - הכריש אוכל דגים קטנים... - וזה לא כואב להן? - לא כל כך...<אייקון של אמא משקרת> בוא נעבור לעמוד הבא. הנה עז <אנחת הקלה> היא אוכלת עשב. איך אתן מסבירות לילד בגיל שלוש את עובדות החיים? בנוסף לרחמים שלו על החיות הנאכלות הוא גם בשלב שבו הוא מאוד עסוק בפחד מאריה שיאכל אותנו ולכן על כל חיה הוא גם שואל אם היא אוכלת ילדים. ואם כבר באריות עסקינן- מישהי יודעת אולי מה מקורו של החשש מאריה? או בכלל החשש מחיה שתאכל אותנו? זה משהו אוניברסאלי?

היי ליאת

במקרה נגעת בתחום עיסוקי- מפגשי טבע ובע"ח לגיל הרך. מגיל שלוש ומעלה, מדברים גם על חיות שטורפות חיות, והילדים מקבלים את זה ממש בטבעיות. לשאלה "זה כואב?" התשובה היא בהחלט כן, אבל בטבע יש חיות שאוכלות חיות. לא כולן. אולי לשם ריכוך והרגעה, אפשר להמשיך את ההסבר בחיות שדווקא צמחוניות, כמו פיל וג'ירפה. גם הבת שלי שמסתובבת מגיל אפס סביב העבודה שלי, מסבירה מאוד ברציונליות ש"ככה זה פשוט!!". הייתי מסבירה שיש חיות שאוכלות בשר, ובשר זה אומר חיות אחרות. אני בהחלט לא מפרטת יותר מדי ולבת שלי לא אקרא לראות אריה לועס זברה בנשיונל ג'יאוגרפיק. לגבי החשש שיאכל אותו אריה, הייתי הופכת את זה לשעשוע כלשהו "לא!! מה פתאום?! אריה לא גר ברחוב שלנו אלא רק בג'ונגל!! אותך רק אמא אוהבת לאכול!!".

אפרתש

New member
ומה בקשר לזה שאנחנו אוכלים חיות?

כשהיינו אצל סבא והיה כבש לארוחת צהריים, לא גילינו לילדה שעכשו אנחנו אוכלים את "כבשה קטנה חליל שאלה". אבל זה ש"עוף" זה בעצם תרנגולת היא כבר גילתה. לא שאלה הרבה, אבל אני לא יודעת מה לענות אם היא תשאל. גם עבורי זו מחשבה לא נעימה, מה שעוד יותר מקשה עלי.

נעה גל

New member
אנחנו מסבירים מגיל מאוד צעיר

(למעשה, מהתחלה) מאיפה מגיע הבשר, העוף והדגים. הילדים יודעים לקשר בין קציצות לתרנגול הודו או פרה ושניצל לתרנגולת. זה אחד הדברים שאני מקפידה עליהם מאוד מכיוון שאני צמחונית (כבר למעלה מ- 20 שנה) ואני זוכרת היטב את התחושה הקשה כשגיליתי את הקשר (מה שהיווה את הטריגר להיותי צמחונית).

גלגל החיים....

אין כמו מלך האריות כדי להסביר את גלגל החיים. בעצם, המצאתי את עצמי בזמנו מהר מאד במצב בו עומר מסביר לי את גלגל החיים.... (וזה למרות שאני חושבת שמלך האריות, כמו הרבה יצירות של דיסני, הוא יצירה שובניסטית לא מוסרית ומבחילה).

"איתמר פוגש ארנב"

ספר בשבילכם. קריאה מהנה! <לנדיה יש ילדים שמתים על אריות, דינוזאורים טורפים ויתר חיות חביבות>

בדיוק ניסיתי להזכר בשם של הספר

כי אנחנו עדין לא בשלב של ספרים מסוג זה

ליאת +

New member
יש לנו את הספר

אבל בינתיים אני הנהנית העיקרית ממנו. אני מגלה שהספרים האלה (כמו למשל גם "אין שם אריה" ) הם מתוחכמים מידי לבן השלוש שלי. יש בהם אירוניה והם דורשים איזה שהיא יכולת אמפטיה והבנה של מושג הפחד אצל הילד האחר שעדיין גדולה עליו. (למשל באין שם אריה אני נדרשת להסביר כל הזמן למה מצוייר אריה בכל מקום בזמן שאני אומרת שאין שם אריה- הילד פשוט קונקרטי מדי; באיתמר פוגש ארנב אני מתקשה להסביר לו שאיתמר מדמיין את הארנב כמפחיד). ותודה על העצות של כולן- בגדול הבנתי שאני מגוננת עליו יותר מידי ושאם השאלה נשאלת אז זו קריאה להתיחסות ולא להתעלמות (למשל לגבי הכאב של החיות). ובכל אופן - לא נראה לי שאני אקרא לו היום בזמן שאכין קציצות לארוחת צהריים ואסביר לו בדיוק מנין מגיע הבשר הטחון...כי אז אני לא בטוחה שאני אהיה מסוגלת לאכול... אבל אני מבטיחה בזאת שלא לסבן אותו בנוגע להרגלי האכילה של החיות (בהתאם לידיעותי המגובלות מאוד בזואולוגיה. ואגב: דינוזאורים- כולם צימחוניים או שהיו בינהם גם טורפים?).

לאה_מ

New member
דינוזאורים זה אנחנו ../images/Emo3.gif

אורי, המומחה שלנו לדינוזאורים, מוסר, שיש דינוזאורים שאוכלים צמחים ויש דינוזאורים שאוכלים בשר, וגם דגים. בין הדינוזאורים אוכלי הצמחים ניתן למנות את האיגואנודון, הסטגוזאורוס, הקמפטוזאורוס, הטריצרטופס, הפרוטוצרטופס, הסטירקוזאורוס, הצ'זמוזאורוס ועוד. בין הדינוזאורים הטורפים ניתן למנות את הטירנוזאורוס, האלוזאורוס, הצלופיזיס, הצרטוזאורוס, האורניתולסטס, ועוד. הבריוניקס, הידוע כדינוזאור הדייג, העדיף דגים, אותם היה צד בעזרת הטפרים שלו, ואילו האוווירפטור ניזון בעיקר מביצים. המידע באדיבות אורי ובחסות "האטלס הגדול של הדינוזאורים" שאנו נדרשים לקרוא לפחות 3 פעמים ביום. טוב לדעת שהדברים מחלחלים

נעה גל

New member
אנחנו עוד לא התאוששנו ממנו!

גם לבת שלי היו כמה שנים של התקפת דינוזאורים וערב ערב לפני השינה, וכל אחה"צ היינו קוראים שוב ושוב את האטלס הגדול. תודה לאל - זה עבר. יש לי בבית ארגז די גדול שיש בו את כל דגמי הדינוזאורים שרק אפשר לחשוב עליהם. ברוב הבתים ילדים משחקים עם פרה, כלב, וסוס מפלסטיק? אצלי הילדים משחקים עם דינוזאורים ולטאות...

ליאת +

New member
תודה ../images/Emo2.gif. איפה הימים שבהם

היה מספיק לדעת להבדיל בין אווז לברווז ולדעת מי התינוק של העז
ו OT ללאה: תרגישו טוב, עם כל התאונות שאת מדווחת עליהן בין השורות.

לאה_מ

New member
תודה, ליאת. אורי התאושש כעבור כמה

דקות. רק לי לוקח יותר זמן

לאה_מ

New member
עוד דבר: אורי משוגע על סרטי טבע.

אין לנו, אמנם, כבלים בבית, אבל יש לנו קלטות וידאו של נשיונל ג'יאוגרפיק לילדים, וקלטות נוספות מסוג שונה (לא זוכרת איזו הפקה), והוא צופה בהן באדיקות. אחרי שהוא למד בעל פה את "דינוזאורים חיים ויצורים מצמררים" הוא עכשיו צופה חזור וצפה בקלטת שנקראת "השרדות" ושמדברת על צורות השרדות שונות של בעלי חיים. יש שם הרבה מאד צילומים ואיזכורים של טרף, ובאחת הפעמים שצפיתי איתו בקלטת, הוא בהחלט מבין שהצ'יטה אוכלת את הגנו, שהשחפים טורפים את צבי הים הצעירים, שהשועל רץ מהר יותר מהארנב ולכן הוא יכול לתפוס אותו ולטרוף אותו. הוא גם מבין שהחיות האלה משמשות מזון לחיות הטורפות, ושהחיות הטורפות חייבות את המזון הזה כדי לשרוד. הוא קיבל את זה כעובדה, ומעולם לא שאל אותי למה זה ככה.

עירית ל

New member
הכל "על השולחן"

אני מספרת הכל, לא מסתירה כלום. "יש חיות טורפות, שאוכלות חיות אחרות. יש חיות שאוכלות עשב ושאר ירקות. עוף זו תרנגולת, פולקה זה הרגל שלה והנה זה הטוסיק. כן, בטח שלתרנגולת יש טוסיק..." אני לא רואה שזה מזעזע אותו במיוחד ובינתיים עוד לא נתקלתי בבקשה לגשר על הסתירות - אנחנו לא מכאיבים לחיות שאנחנו פוגשים, לא נושכים, אבל כן אוכלים חיות אחרות. כשהבקשה תגיע אני אסביר "בפשטות" שהמציאות מורכבת.

למעלה