מה אוכלים העורבים?

מה אוכלים העורבים? אני מורה לביולוגיה ומנחה ביוטופים בתיכון. בשדה בור בתוך שכונה עירונית ותיקה בב"ש, שם עושים תלמידי את מחקרם, מתכנסים כמה עורבים מדי ערב לפני השקיעה, ופושטים על השדה. מעולם לא הצלחתי להבחין מה הם אוכלים שם. השדה ממש "שומם" , פרט למלוח קיפח , תילי נמלים ושבלולים, אין שם " כלום" ברוב ימות השנה. באביב יש חד שנתיים וחרקים, אבל העורבים באים לשם בכל עונות השנה. למישהו יש רעיון? האם הם אוכלים שבלולים או נמלים? כל מידע יהיה לי לעזר ותודה למשיבים!!

כל אמא פולניה הייתה רוצה בן עורב הם לא עושים עניין, אוכלים מה שיש וגומרים מהצלחת. עורבים אפורים הם דוגמא לבעלי חיים אופורטוניסטים הניזונים ממגוון רחב מאד של מזונות - זרעים, פירות, חרקים, זוחלים שאריות אשפה מכל וכל ועוד. הם מוצאים מזון גם במקומות שנראים לנו שוממים. הם גם אינטיליגנטים מאד. תפוצתם הולכת ומתרחבת הודות לתכונות אלה. ברוכה הבאה לפורום! בתור מורה לביולוגיה, את מוזמנת לבקר גם בפורום בעלי חיים במערכת החינוך.

kobko1

New member
מבלי להתפלסף עורב הינו אוכל כל... כלומר מפירות ובעלי בשר בסביבתי הקרובה הינו ה סניטר. לא תהייה שקית פלסטיק שלא ניקה אותה. בשל מראהו וקריאת ''רק רע רק רע'' לא ממש לא נאהב על בני אנוש ומה גם שהינו מסב נזק לגידולים לא מעטים, נמלים לא ראיתי בתפריט שלשולים חלזונות אחרים כן. קובי

לקובי ולכל המשיבים גם כן בתודה לקובי תודה על האינפורמציה, זה שהם אוכלי כל, ידוע לי, אני בין אלה שמאכילים אותם לפעמים , אבל לא במקום המחקר הזה (למרות שהם פגע רע הם מקסימים) פירות הם אוהבים פחות (לפי מה שראיתי בהאכלות). לי חשוב לדעת מה הם אוכלים בשדה "שומם", יבש שאין בו "כלום" (למראית עין כמובן), אם הם אוכלים שבלולים - זוהי אינפורמציה חשובה ביותר בשבילי, (להצגת מארג מזון ). בשטח יש לטאות וחרדונים אבל הם נדירים וזריזים. שלשולים יש רק בימי גשם והעורבים מגיעים גם בקיץ. אם מישהו ידע יותר- אנא כתבו

לא קל לאכול נמלים בעיקר מסיבות כימיות. רוב אוכלי הנמלים מכל קצוות עולם החי התמחו באכילת נמלים, דבר שהצריך אדפטציות כימיות ומורפולוגיות יחודיות. רבים מאוכלי הנמלים התמחו באכילתן עד כדי כך ש"נאלצו לוותר" (במונחים אבולוציונים) על תזונה אחרת.

למעלה