מה אגיד ומה אומר

leeloo

New member
מה אגיד ומה אומר ../images/Emo49.gif

דוסוק קריק נמצאת בדמי כבר שנים רבות (למען האמת, מרגע שהתחילו לשדר אותה). פשוט סדרה נפלאה. בהתחלה יכולתי למצוא כל-כך הרבה הקבלות בין היחסים שבין דוסון וג´ואי לחיי.. כל תגובה, כל שינוי, הכל ניראה כל-כך מציאותי. אז נכון, הם אולי היו מדברים יותר מידי, ולא עוסקים בפעילות גופנית, כמו רוב בני הנוער בארה"ב, אז בטוח שקיימים, גם בארה"ב, שהרבה מאוד אנשים שם ינקים (שדי חסיר השכלה כללית למען האמת), יש גם כמה בודדים שמעלים את הממוצע האינטיליגנטי בכמה נקודות. וחברי דוסון הם בדיוק כאלה. הם מנתחים מצבים בצורה שאולי אף סדרה מעולם לא ניתחה, מתמודדת עם מצבי משבר אמיתיים, אישיות שונות ומגוונות מכל מבחר האנשים בעולם, וכל אחד עם בעיתו, וכל אחד מיוחד בפני עצמו. אפשר להגיד שכותב הסדרה לשעבר ידע להתחבר לרגשות בני הנוער, והייתה הרגשה של מבט מישיר לעיניים, ולא מלמעלה. חבל שהוא התחלף. העונה הראשונה כמובן הייתה הכי טובה. השנייה שלוותה ביחסי ג´ואי-דוסון, וגו´אי-ג´ק, ג´ק-וגילויו, ג´ק-וג´ן, פשוט הייתה עונה מקסימה. העונה השלישית בהתפתחות ג´ן-הנרי, ג´ק-והתלבטויותיו, וכמובן, הכי הכי חשוב- ג´ואי ופייסי. יחסים בלית רגילים. סוף סווף רואים מערכת יחסים ראויה לשמה. ויש התייחסות לגיל המנטלי והגיל השכלי של הדמויות בצורה הרבה יותר טובה, וגם מוכנסת התייחסות מינית, שחוסרה הורגש ביתר מידה. העונה הרביעית והנוכחית- אני חושבת שהתחילה רע. רע מאוד. אין הרבה עניין. נו, אז יש לג´ואי שותפה "פעילה", דוסון שוב מתנהג כמו אידיוט מושלם, ומוותר על הדבר שהכי רצה מאז שהוא זוכר את עצמו, בשביל בחורה, שרק שבוע לפני אמרה לו שהיא לא רוצה להיות איתו, ג´ק נכנס לאחווה, מה קרה לו פתאום הוא רוצה להשתייך לקבוצה שעוד אמרה לו שהיא לקחה אותו רק בגלל שהוא הומו?! הרי מאז שאנו "מכירים" אז ג´ק הוא הולך נגד מוסכמות, הוא פועל ע"י הפעלת הרבה גורמים קוגניטביים, ולפתע כך פתאום הוא מחליט להצטרף לאחווה- שמייצגת את כל הטמטום בעם האמקריקאי בתקופת הקולג´.. לא הגיוני, לא מתאים לא, נוגד את כל מה שלמדנו להכיר ולאהוב בג´ק. הדבר היחידי שאיכשהו יצר עניין בסדרה הוא יחסיה המיניים של ג´ן עם צ´רלי, שהוא דבר יפה בצורה בלתי ניתנת לתיאור, וזהו. חבל שהסדרה מתבססת על כזו פשטות, בייחוד שקולג´ אמורה להיות התקופה שבה צורת הדיבור של הדמויות הופכת להיות מוצדקת, דווקא כאן, הם מתחילים להראות סימנים ילדותיים ביותר, שאינם מתאימים להם כלל. אני מקווה לראות שיפור בעתיד בסדרה, כיוון שחבל לי להוקיע אותה, בייחוד שהיא הייתה חלק די אינטגרלי בהרגלי הצפייה שלי בערוץ 3. ושוב, מזל טוב על הפורום.

נצחית

New member
שלום לך וברוכה הבאה

אני רוצה להגיד משהו בקשר לג´ק כנראה שהעונה רצו להראות הכל מהכל... איך באמת מתרחשים החיים בקולג´ ומכוון שהוא כבר היה שחקן פוטבול (סמל אמריקאי) אז הכניסו אותה לאחווה כדי להראות מה באמת הולך שם.. רק מה שמוזר.. שהאנשים של האחווה שלו נחמדים...
וג´ואי יותר מידי אטומה העונה (לדעתי.. מי יודע אולי זה ישתנה)

למעלה