מהשנים- 1800-1700

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
מהו העיקרון למציאת שמות ותאריכים

האם יש נוסחה כלשהי, מהניסיון- למציאת שמות ותאריכים של בני משפחה. היש דרך כלשהי לחיפוש? מה עושה בן אדם שאין לו קרובי משפחה שיוכלו לספר לו ו/או לתת לו אינפורמציה, ארנון- איך אתה הגעת לכל השמות מה הסוד שלך סבא....

zogu

New member
מהשנים- 1800-1700

האם יש מקורות מידע- ספרים- שניתן לחפש בהם מהשנים האלו האם יש אתר כזה? על מציאת שמות,שמות משפחה, תאריכים וכיוצ"ב?

ברור שהתשובה הפשוטה לשתי השאלות

הללו היא כי צריך לעבוד הרבה הרבה... התשובה השניה תהיה בשאלה: על איזו מדינה את מדברת? על אילו שנים בטווח קטן יותר? מה עוד ידוע? ובקיצור, אם זה היה כל כך קל, הפורום לא היה מלא בשאלות ותהיות כל הזמן
לגבי המחקר שלי, אני מתעסק עם 5 משפחות, עליהן סיפרתי כאן בעבר, ולגבי כל אחת מהן נאלצתי להפעיל שיטות חיפוש שונות (בעקבות שאלות כאן והמלצות ועזרה שקיבלתי). מעניין הוא שדווקא לגבי המשפחה ה"מוקדמת" ביותר - משפחת גולדברג (סב סבתי, חיים יהושע גולדברג, נולד כבר בירושלים בשנת 1839), יש לי המידע הרב ביותר. רובו היה כבר קיים ואני רק אספתי אותו. זו גם משימה לא פשוטה, שכרוכה בחלופת מכתבים, שיחות טלפון, תכתובת דוא"ל ועוד. המידע המעניין ביותר שהצלחתי להשיג הושג בדרכי בלשות של ממש ובעזרה רבה של אנשי הפורום והאינטרנט. סיפרתי על כאן ארוכות בעבר, אולי ארכז חלק מהתגליות המפתיעות יותר במסגרת מאמר כלשהו. זה דווקא רעיון טוב. אין ברירה, רק לעבוד
ארנון

למעלה