מהר להיכנס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zininininizidj

New member
מהר להיכנס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש לי מטבע של 50 לירות טורקיות משנת 2000..... ועכשיו כשאני מסתכל עליו....אני רואה שצד אחד פשוט הפוך.... אני מקווה להעלות בקרוב תמונה.... אם מישהו יכול לענות לי על אחת השאלות הבאות: 1. כמה זה שווה?? 2. יוצרו הרבה כאלה?? 3. מישהו יכול להביא לי תמונה לתיאום ולבירור??

astrok

New member
שלום zininininizidj !

יש לי את המטבע הזה כך בדיוק, וצר לי לאכזב אותך, אך מרבת מדינות אירופה מטביעות כך את המטבע. הוא שווה בדיוק את ערכו הנקוב (50 אג'...). מצטער לאכזב אותך... תמיר.

beni165

New member
ועכשיו תשובה

ישנן שתי שיטות הטבעה עיקריות. באחת, שני הצדדים של המטבע מופנים לאותו כיוון, מטבעות של ישראל לדוגמא, אנגליה קנדה גוש היורו ועוד. בשיטה השניה צד אחד מוטכע "הפוך" לצד השני - בסיבוב של 180 מעלות, כמו במטבעות של ארה"ב למשל או של טורקיה... השיטה ה"ישרה" נקראת Medal Alignment בעוד השיטה ה"הפוכה" נקראת Coin Alignment. ויש גם מדינות שמחליטות לעבור משיטה אחת לשניה כמו שוויץ למשל ש"סובבה" את המטבעות שלה ב-1982. וכמובן שיש גם טעויות - ועל כך אני אשמח אם Coincollector (איפה הוא באמת?) ירחיב. אז כמו שאפשר להבין, המטבע הטורקי הוא רגיל לחלוטין.

beni165

New member
מטבע טורקי

שלום לכולם מצאתי מטבע של 50 לירות טורקיות משנת 2000, שמתי לב שצד אחד שלו הפוך לצד השני... אין באפשרותי להעלות כרגע תמונה אבל יש לי כמה שאלות: 1. כמה הוא שווה? 2. יוצרו הרבה מטבעות כאלה? תודה מראש בני חשבתי הרבה, אם בכלל, איך להגיב להודע הזו, וזו נראית לי הדרך הכי טובה. כי אמנם אין לי שום זכות לנסות לחנך אבל יש לי זכות לבקש מינימום נימוס בפורום. ההודעה השניה (אחרי שעה) הכריע את הכף... מה אתם אומרים?? בני

galcool

New member
לדעתי

שני הצדדים צודקים. מצד אחד, בני, שהוא וותיק בפורום, ומהצד השני zininininizidj החדש בפורום. יכול להיות שחוסר הנימוס נוצר רק בגלל ההתלהבות הרגעית של zininininizidj על כך שהוא כביכול מצא מטבע מיוחד. אני מקווה ובטוח שאם zininininizidj ישאר בפורום לזמן מה, הוא יתמודד עם הוותיקים בכבוד. גם אני לא ידעתי בדיוק איך לפנות לוותיקים כשהתחלתי. מקווה שהשקט חזר, galcool

beni165

New member
גל

בכלל לא התכוונתי לותיקים וחדשים... אלא לבסיס. ואצלך לא רק שלא ראיתי שום בעיה, להפך.

ועכשיו למילות הסיכום,

סוף סוף יש שימוש לתואר "מנהל הפורום" - ההערה היתה במקום, עדינה ופשוטה. אין כעס, ואנחנו בטוחים שבהודעות הבאות ההתלהבות לא תדעך, רק תקבל פחות סימני שאלה... ושימו לב לניק השני שלו - forgiven, אז סלחנו. וכך ראוי לקראת השנה החדשה, ותמשיכו בדיוני האספנות.

coincollector

New member
תוספת לתשובה

קודם כל, בני צודק לגבי ההגדרות והאינפורמציה על המטבע הספציפי הזה. מטבע אינו נחשב לטעות הטבעה אלא אם הוא שונה במשהו מכל המטבעות האחרים מאותו הסוג... לגבי טעויות הטבעה: קודם כל הגדרה. רושמה (die) היא דוגמת צד אחד של מטבע, במהופך (תמונת ראי). בתהליך הטביעה, שתי רושמות (אחת לכל צד) נמעכות במכבש כנגד אסימון מתכת ריק ויוצרות מטבע. טבעת מתכתית הנקראת קולר שומרת על האסימון במקומו. אם הרושמות אינן מוברגות באופן ישר אחת ביחס לשניה, אז כל המטבעות שיופקו יהיו מסובבים כולם באותה זוית סיבוב. דוגמא לטעות כזו היא אגורה מ 1963 - בשנה זו יצאה סדרת ייצור שלמה מסובבת ב 180 מעלות מהנורמה, עקב רשלנות של מפעיל מכבש הטביעה. אפשרות נוספת היא שלאחר זמן עבודה רב, ההברגה שמחזיקה את אחת הרושמות מתחילה להתרופף והרושמה מתחילה להסתובב על צירה בחופשיות. במצב זה כמעט כל מטבע שמוטבע מסובב בזוית אחרת, עד שהתקלה תתוקן. האינפורמציה לקוחה מספר בשם The Error Coin Encyclopedia של Margolis & Weinberg.

אהלן,

חסרת לי. עשרה ימים ארוכים זנחת אותנו. איך היה? האם אתה חושב ש"רושמה" היא מלה תקנית של האקדמיה? שמחתי לראות שאתה שוב איתנו. האם תרצה להגיע לפגישה שנערוך בתערוכת האוספים במוזיאון הילדים בחולון לקראת סוף החודש? אם כן, אולי גם תעביר אלי במסר שם וכתובת. הנהלת המוזיאון רוצה לשלוח לכולנו הזמנות או משהו כזה, וביקשו ממני את רשימת המשתתפים.

astrok

New member
היי רן!

מה קורה! התגעגענו... איפה היית ומה עשית? יום נעים, תמיר.

למעלה