מהררר תכנסו

oribarak

New member
מהררר תכנסו

למי שיש ערוץ tcm להעביר מייד, נקודת זבריסקי עכשיו משודר! השעה 9 וחצי

melancholy man

New member
איזה סרט נורא

וגם לא נקודת שיא בקרירה של פינק פלויד, אבל מי שלא ראה, מן הראוי שיראה לפחות פעם, אישית אני עדיין מחכה לפעם הראשונה שאשרוד את הסרט הזה עד הסוף בלי להרדם.

oribarak

New member
פינק פלויד כתבו בשבילו את התסריט

ובין השאר את הקטע פסנתר של us and them שמשהו לא התקבל, ואז הוא הוכנס לדארק סייד והפך להצלחה

melancholy man

New member
לפ"פ יש כמה קטעים בפס הקול

יש שם עוד כמה להקות שמעורבות בסרט של אנטוניוני, כמו הגריטפול דד וקלידוסקופ, וכולם לא הופכים את הסרט למעניין. פעם הבימאי אנטוניוני נחשב לחדשני ומעניין, 30 שנה אחרי זה פשוט מעייף.

flowerboy69

New member
לגבי הסרטים של פינק פלויד...

הם עשו מוזיקה לכמה סרטים.נקודת זבריצקי הוא באמת הכי גרוע למרות כמה רגעים מוזיקליים יפים שלא נכנסו לסרט אבל נמצאים בגרסת הדיסק הכפול של הפסקול שיצאה לפני כמה שנים. לא כולם יודעים אבל הלהקה הקליטה מבחר קטעים דיי גדול לסרט ויש לי דיסק שנקרא-ההקלטות המלאות של זבריצקי פוינט שבו יש את כל מה שהם הקליטו לסרט.האמת אף פעם לא ממש שמעתי את הדיסק הזה אבל האמת היא שזה דיסק מדהים עם מוזיקה ששולחת את המאזין למן מסע הזוי של תקופות ורגשות...ואגב הוא כולל גם את הקטע שנקרא-הקטע האלים-שהוא למעשה מה שהפך יותר מאוחר לשיר us and them חוץ מהסרט הזה יש את הסרט obscurd by clouds שמדבר על מסע של חבורת צעירים באיזה יער גם זה סרט ממש רע והוא בצרפתית חוץ ממעט אנגלית פה ושם ויש את הסרט שאני דיי אוהב שהוא more שהוא מן בקורת חברתית על שימוש בסמים ומספר על תייר שמתאהב במישהי שמכירה לו עולם של סקס וסמים והוא מתמכר ונסחף למסע של רגשות וסמים...לדעתי זה הסרט הכי טוב שפינק עשו לו מוזיקה.יש גם את הסרט the committi שמעולם לא יצא על מדיה של וידאו ועד היום לא הבנתי על מה הוא מדבר... אם שכחתי משהו אז תגידו... בקשר לדיון על ווטרס ובארט שוב לדעתי ווטרס הוא הכי גדול וכל מה שקשור אליו ייחודי וקסום ורק להזכיר שבסופו של דבר הוא הוביל את הלהקה בחלקים הכי חשובים שלה שהם דרק סייד והחומה...

Shakty

New member
טיפה על פלויד וסרטים

קודם כל הסרט שעל פיו הם הוציאו את OBSCURED נקרא LE VALEE והוא של ברבט שרודר אותו במאי שעשה את MORE. גם פה הפסקול של הפלויד כמובן. שרודר אהב להתעסק עם סמים בסרטיו - ב MORE זה הנושא המרכזי. אבל הסיפור של הפלויד עם פסי קול התחיל מוקדם הרבה יותר, כיוון שסיד אהב להתעסק עם אמצעים אודיו ויזואלים (הסיפור המפורסם על מקרן השיקופיות ב UFO CLUB שהיה מועדון הבית שלהם) ועוד ועוד. בהופעה בקנווד פארק בצפון לונדון יש במה עם קונכיה אקוסטית מאחורה (כמו בהוליווד בול בלוס אנג'לס) ובריכה (מין אגם) מלפני הבמה, ווטרס הטביע בתוך האגם תמנון ענק מגומי ולקראת סוף ההופעה ניפח אותו ואז הוא צף לאט על המים... ה BBC ביקש מהפלויד ללוות במוסיקה את שידור האפולו 11 לחלל ב69. ועוד הרבה שידורי טלוויזיה גם לטלויזיה הגרמנית,בלגית הולנדית וכו' אם אינני טועה הסרט הראשון שהם תרמו לו מוסיקה היה Tonite Let's All Make Love in London של פיטר וויטהד

נכון, וגם

פיטר וויטהד היה חבר של בארט, וכך השיג אותם לסרט (בין עוד להקות נוספות). הבמאי אנטוניוני - זה שעשה את Zabriskie Point רצה את הפלויד לסרטו החשוב Blow Up, בערך באותה תקופה, אבל הוא גם רצה כתריסר להקות נוספות (ביניהן ה-Velvet Underground ו-Cream ועוד) והפלויד לא הופיעו בסרט בסוף (אך ה-Yardbirds כן). הסרט הבא שהפלויד עשו לו פסקול היה The Committee. זה היה סרט סטודנטים דל-תקציב בעל עלילה הזויה, שהיה כמדומני הופעת הבכורה של פול ג'ונס (סולן מאנפרד מאן) בסרט (לג'ונס היתה קריירה קולנועית אח"כ). הסרט לא יצא להקרנות מסחריות והוקרן רק בפסטיבלים וכו'. פס הקול שלו היה זמין רק בבוטלגים במהלך השנים, והיה אמור לצאת השנה בהוצאה רשמית, בפעם הראשונה (למיטב הבנתי, הפרוייקט הזה תקוע, כרגע). הפלויד הקליטו את פס הקול - שהוא כולו קטעים אינסטרומנטליים, כמדומני - בתחילת 1968. גם את הפרוייקט הזה הם השיגו דרך בארט, אך במועד ההקלטה, בארט כבר לא היה זמין, והם אילתרו את המוסיקה בעצמם. בהתחשב בכך שפס הקול הוקלט בערך במקביל להקלטות SOS, כאשר הלהקה היתה ממש בימים הראשונים לאחר פרידתם מבארט, מנסים למצוא את דרכם העצמאית, הוא צריך להיות מעניין מאוד. הפרוייקט הבא שלהם היה, כמובן, פס הקול ל-More, והשאר ידוע. (הופעות בטלוויזיה בתכניות מוסיקה זה כבר קטגוריה בפני עצמה). תיקון קל ל-shakty: ההופעה בה עשו הפלויד שימוש בתמנון היתה בשנת 1970. זו היתה כמדומני הפעם הראשונה בה נעשה שימוש בבובות בהופעה של הפלויד. עד אז עיקר האפקטים שלהם היו, כאמור, תאורה פסיכדלית ושימוש בצעצועים אלקטרוניים שונים, כגון ה-azymuth coordinator.

flowerboy69

New member
אז אם אני זוכר נכון...

ההופעה עם התמנון הייתה בתחילת שנת 71 כאשר הם נגנו לראשונה את השיר ecouse כשהוא עוד היה נקרא-return of the sun of nothing בקשר לסרטים הסרט הראשון אכן היה "הלילה נעשה אהבה בלונדון" ואגב הסרט עצמו(לא הסרט הקצר שבו רואים את הלהקה אלא הסרט המקורי) יצא רק ביפן ורק על לייזר דיסק.חיפשתי אותו הרבה שנים ויש לי אותו...זה לא סרט מי יודע מה מעניין אבל סרט מיוחד על אותה תקופה... יש גם סרט קריסטל משהו שמדבר על גולשי גלים ושם יש את השיר ecouse במלואו ברקע של גולשים... יש בוטלוג שבו יש את המוזיקה של הסרט-the committi ותאמינו לי שלא לשמוע את זה זה לא הפסד גדול...(כמו שצויין פה מקודם) באמת מעניין מה קרה עם הוצאת הדיוידי של הסרט כנראה הבינו שזה לא שווה את ההוצאות... תזכירו לי איזה עוד סרטים יש... אה.הסרט שעליו התקליט obsured by clouds באמת נקרא la vally -העמק-והוא סתם סרט משמים... יש את הסרטים האחרים-the body של ווטרס שלא יצא לי לראות ולא נראה לי שהוא מעניין ככ ואת הסרט-when the wind blows שהוא סרט מצמרר שחובה לראות... יש את הסרט syd barrett first tripp שמראה כביכול את הפעם הראשונה שסיד לקח סמים... יש את הסרט-rememder a day שנעשה כביכול לפי הסיפור של סיד בארט וזה סרט לא רע... שכחתי משהו?

דניאל, אם אתה מחפש את הסרטים...

tonight let's all make love in london זמין ב-DVD ובווידאו. הוא יצא באופן רשמי לפני כמה שנים, ולא רק ביפן. אין לי את הפרטים המדוייקים, אבל אתה בוודאי יודע היכן לחפש. הסרט crystal-משהו הוא סרט יפני על גולשים. פס הקול עושה שימוש במוסיקה של הפלויד. לאוהדים מהשורה לא יהיה עניין בזה, אבל מכיוון שאתה אספן, אולי עבורך זה יהיה רלבנטי. אגב, את שם השיר מאייתים echoes, ולא כפי שכתבת. יציאת הסרט the committee ב-DVD מתעכבת מסיבות טכניות או משפטיות, לא מסיבות של כדאיות, שכן יש עניין לא מועט בסרט הזה, ולו בגלל הקשר לפלויד. אם שמעת את פס הקול, אולי תתן לנו ביקורת עליו? מה הולך שם? האם the body ניתן לצפיה כיום בפורמט כלשהו? זה היה סרט טלוויזיה שבזמנו נחשב ל"נועז", משום שהציג את האנטומיה של הגוף האנושי ופעולתו בצורה נגישה ו"עממית". כיום זה היה נחשב לסרט לילדים, אבל בשנת 1970 עוד לא היו כ"כ מוכנים לגישה כזו. פס הקול, כזכור, נכתב ע"י ווטרס ורון גיסין. ווטרס גם השתתף בפס הקול של when the wind blows כפי שציינת; זהו סרט מצוייר מאמצע שנות השמונים, המספר על זוג זקנים אנגליים המתים כתוצאה מפצצה גרעינית המוטלת על בריטניה. זהו סרט "מגוייס" שמטרתו להזהיר מפני חימוש גרעיני. בזמנו הוא היה סרט מדובר; כיום הוא נראה משעמם ומיושן (לדעתי, לאחר שצפיתי בו). ווטרס גם השתתף בפס הקול של הסרט הישראלי "אהבה אסורה" ותרם לו את השיר knocking on heaven's door, אבל לא הייתי צופה בסרט רק בשביל זה... (לצערי, כבר ראיתי אותו. בזבוז שעתיים מהחיים). ה"סרט" syd barrett's first trip הוא סרטון קצר של כמה דקות שצילם חבר של סיד בשנת 1966, ובו נראים סיד וחבריו כשהם משתובבים בסביבות קיימברידג', והשפעתן של פטריות ההזיה שנטל סיד, עליו. סיד שיתף פעולה עם צילום הסרט, אך לא עם הפצתו (בשנות התשעים). בדיעבד, זהו סרט עצוב, והפצתו היא נצלנית. על remember a day כתבתי בהודעה לפני כשבוע. את מה שכחת? את הסרטים להם תרם גילמור פס קול? את la carrera panamericana? עוד הרבה אחרים? אבל בשביל זה צריך לפתח את קטגוריית ה"פילמוגרפיה" ב-FAQ.

flowerboy69

New member
יש לי את רוב הסרטים הנ"ל אבל...

ככה-את the body אין לי אך הוא יצא בוידאו ונחשב לנדיר.אחד כזה נמכר לאחרונה ב 200$... את la carara באמת שכחתי הוא לא סרט מעניין והמירוץ נראה לי דיי טיפשי אבל אמוזיקה שווה את הרכישה.קניתי אותו לפני כמה שנים מ...טאואר רקורדס בתל אביב כשהם עוד היו מביאים דברים מיוחדים... ממה שידוע לי הסרט make love in london לא יצא מעולם בשום דרך מלבד הדיוידי ביפן. זה גם כתוב בכמה ספרים שיש לי וגם באינטרנט. לפני כמה שנים יצא וידאו בשם-live in london 66-67 שבו רואים את הלהקה מנגנת מתוך אותה הופעה שקטעים ממנה צולמו גם לסרט אך זה אינו הסרט עצמו.דובר גם שזה יצא בדיוידי אך זה בוטל.הסרט עצמו נשאר רק בלייזר דיסק ולקח לי 8 שנים להשיג אותו ועלה לי כ 800 שקל... בקשר לפסקול של the committi אני לא ממש הבנתי מה הולך שם זה קטעים מוזיקליים לא ברורים שמשולבים עם קטעי ראיונות.אולי רק אחרי צפיה בסרט עצמו זה יהיה ברור. הסרט crystal על הגולשים הוא אכן לאספנים כי מלבד לקטע של הגלישה עם השיר אקוס אין בו כלום. בדיוידי של בראט-first trip יש 15 דקות חצי ראשון סרט שבו רואים אותו לוקח סמים למינהם ועושה שטויות וחלק שני בו רואים את הלהקה בתמונות המפורסמות שלהם ברחובות לונדון לאחר החתימה על החוזה הראשון.בדיוידי הוסיפו גם מוזיקה והתוצאה מרגשת בעיני. אני יספר לך על משהו שלא תאמיני... ראיתי שמוכרים באינטרנט סרט וידאו שבו אנשים פרטיים צילמו במצלמות ביתיות את סיד בארט הולך בכל מיני מקומות!!!עד לאן אפשר להגיע עם זה... לגילמור יש הופעה שיצאה לפני שנים בוידאו בשם-הופעה באולם המרסמית שזה הקלטה של הופעה משנת 84.הוידאו הזה יצא אז במהדורה מוגבלת אבל ההופעה טובה מאוד ושווה הקשבה וצפייה. קיבלתי לפני יום דיוידי פרומו שיצא כדי לקדם את מכירת הדיוידי של הצד האפל של הירח.הוא כולל קטעים מהסרט וגם מידע לעיתונות הסברים להפצת הדיוידי החדש ודברים כאלה.פריט נחמד... אה נזכרתי.יש איזה סרט על אומן צרפתי שווטרס כתב לו את המוזיקה.יש לי את זה בדיוידי אבל עד היום לא מצאתי מה ווטרס כתב שם בדיוק...כולה יש בכל הסרט איזה שני צלילים... לאחרונה יצא ספר עם דיוידי שנקרא צבעי האין סוף ואת המוזיקה כתב גילמור.הסרט מעניין לפרקים אבל המוזיקה טובה בהחלט. ווטרס כתב שיר אחד לסרט הנחמד-אגדת 1900 השיר נראה-הקריאה האחרונה של הבנים או משהו כזה.דמו של השיר מופיע באוסף שלו.שיר נחמד... זהו נראה לי...

Echoes1

New member
אז ככה:

נקודת זבריצקי הוא לא סרט בשביל כולם..נכון שהוא לא עשה הרבה גלים בעולם הקולנוע,או שעשה אך לרוב לשלילה..בעיני זה סרט מעניין,נטול אפקטים <למעט סצינת הפיצוץ המפורסמת>ומאוד אוטנטי.בנוגע לפסקול הסרט,ברובו הגדול שומעים קאנטרי ומוזיקת "דרכים" בסגנון,אבל עדיין מאוד נחמד..הקטעים היותר מרשימים שייכים לפלויד כמובן,וג'רי גרסיה. וכן,זה בהחלט אחד הסרטים האהובים עליי!

erezsh

New member
אם היו

עורכים את הסרט כך שייכנס בחצי שעה, דבר שהוא אפשרי לגמרי, הסרט היה הופך להיות לסרט טוב. כרגע, הוא סרט משעמם בעיקר עם כמה קטעים מעניינים פזורים עליו.

למעלה