מהרהר....

קטניה

New member
מהרהר....

ההפגנה שהיתה אתמול (9.2)מרכזה היתה הבעת תמיכה בסרבנות. נוער מרצ יוצג שם , בחדשות ערוץ 1 הוזכר נוער מרצ ( בניגוד לרוב ההפגנות). לפני מיטב זכרוני נוער מרצ מתנגד לסרבנות האמנם?!

דורקי יקירי...

המצב כרגע של השמאל הישראלי הוא כזה: ישנו נתק בין השמאל הציוני לבין השמאל הרדיקלי. ההפגנה אתמול הייתה ביטוי חזק ראשון של הנתק, מאחר שמפלגת מרצ ותנועת "שלום עכשיו" החליטו להחרים את ההפגנה, ואף ליזום אחת משלהן בשבוע הבא. צעירי מרצ ונוער מרצ החליטו להגיע להפגנה למרות החלטתה של המפלגה. אני ידעתי שההפגנה תכיל ברובה שמאל קומוניסטי, סרבנים, אנטי-ציונים ושאר ירקות. הגעתי כאיש בודד נטול השתייכות (אם כי נרשמתי לשלוש אגודות במהלך ההפגנה!!), אחזתי בשלטים של "כביסה שחורה" ובשלט עצמאי שהכנתי. כפי שצפיתי הקריאות בהפגנה התמקדו רובן בסרבנות, הנאומים בחלקם תמכו בסרבנות, ורבים הרגישו שהם אינם שייכים להפגנה... מקומם כנראה בהפגנה בשבוע הבא. "שלום עכשיו" אמנם מאנה להשתתף בהפגנה מאחר שלא היא אירגנה אותה והיא לא הייתה מקבלת עליה קרדיט, אך בדיעבד לא היה שם מקום ל"שלום עכשיו" כתנועה, ממש כשם שמפלגת מרצ, שאינה תומכת רשמית אפילו בסרבנות שטחים, לא הזדהתה אידאולוגית עם אופי ההפגנה. אני כן רואה חשיבות בהפגנות כאלה. אלה הפגנות שמראות לציבור הישראלי שיש קבוצת אוכלוסיה גדולה ורצינית בארץ שמתנגדת באופן פעיל לכיבוש, שמסרבת ליטול בו חלק, שמצטרפת לזעקתם של הערבים להפסיק את הדיכוי השיטתי והמזוויע. אחד הנואמים הזכיר שבתקופת מלחמת לבנון הסתכלו על תופעת הסרבנות כעל תופעת שוליים, שאין לייחס לה חשיבות רבה מדי, אם כי הפעם הסרבנות באה מהמיינסטרים, והפעם התמיכה בה רחבה בהרבה. ולסיום, דורקי - אני מניח שהלקח שיש להסיק מההפגנה הוא שנוער מרצ חייב לבדוק איזה צביון יהיה להפגנות שהוא שולח אליהן ייצוג עם חולצות, שלטים וכו´. כמוך רבים ייזעמו על כך שנוער מרצ מוכר כעת בעיני רבים כתנועה שתומכת בסרבנות, ואני רואה את נוכחותה הרשמית של התנועה כמחדל. בברכת "אחרי לסרבנים!", מאור.

יש לי בהחלט הרבה מה להגיב....

אני רק אגיד דבר אחד, מרצ לא החרימה את המפלגה... לא נפלה שום החלטה כזאת, חברי מרצ נכחו בהפגנה ואפילו אם שמת לב נעמי חזן הייתה במתחם של האנשי ציבור ליד הבמה... רצה שמועה שהמפלגה החרימה, אבל אף אחד מהאנשים שהיו אמורים להחליט החלטה כזאת (הח"כים, ראש צוות מבצעים וכו´) לא שמע עליה... החלטה כזאת לא הייתה...

יש סיבה...

לכך שהבאת רק דגימה של הדעה שלך על מה שכתבתי לדור? כתבת שיש לך הרבה מה להגיב, אני בהחלט מוכן לשמוע. בקשר להפגנה - יכול להיות שמפלגת מרצ לא החליטה להחרים את ההפגנה, העובדה היא שרוב מכריע חברי הכנסת מטעם המפלגה לא נראו ליד הבמה. ייתכן שנעמי חזן תומכת בכל מה שנאמר בנאומים, בכל הקריאות שנשמעו, ייתכן גם שהיא לא צפתה את כל אלה - אבל היא היחידה שהראתה את עצמה, ומרצ כמפלגה לא הוקראה בסוף יחד עם כל הארגונים שנכחו (נוער מרצ כן). ההרכב האנושי בהפגנה היה בעיקר של קומוניסטים, סרבנים אחרים ואנטי-ציונים - אני לא מאשים את מרצ שלא הגיעה במלוא הדרה להפגנה הזו. בנוסף לכך, אני מאמין שזה עושה לה רק טוב שהיא לא מזוהה עם שמאל רדיקלי עד סהרורי.

tali_le

New member
לא מדוייק...

לא ברור לי אם הייתה החלטה רשמית של המפלגה על החרמת ההפגנה אבל הייתה החלטה לא להשתתף בה, לכןם מרצ נעדרה מהפרסום בנוסף לכך - ביום ראשון נזף יוסי בנוער ובצעירים שכן הגיעו להפגנה אבל פה באה לידי ביטוי האוטונומיה של הנוער מול המפלגה - ללכת גם להפגנות שהמפלגה לא מסכימה איתם...

DRYICE

New member
למיטב ידיעתי הנוער לא קיבל החלטה

בעד סרבנות שטחים, סרבנות כללית, התאבדות, הסדר תורתם אומנותם או שאר שטויות. אומנם לנוער יש אוטונומיה, וגם לפרטים בנוער יש אוטונומיה כפי שיש לנעמי חזן אוטונומיה(מוגבלת מעט). נוער מרצ לא תומך כגוף בסרבנות שטחים וטוב שכך, חלק מהנוער תומך בסרבנות שטחים, חלק מהנוער הוא בן 15 וכשהוא מדבר על סרבנות שטחים זה דיי באוויר. אני במקרה נתקלתי בש"ש לשעבר בנוער מרצ מגדולי הפאצפיסטים והאנארכיסטים כאשר הוא לבוש במדי חיל אוויר מדוגם מכף רגל ועד ראש, לפי מיטב המסורת הפאשיסטית. וזה לא מקרה בודד, כך שגם שבאים ואומרים לי שחלקים גדולים מאוד מהנוער תומכים בהשתמטות מסוג זה או אחר, אני לא מתרגש יותר מדי. השתמטות על בסיס אידאולוגי, זאת תופעת שוליים היא תמיד תהיה כזאת כי זה לא פרקטי זאת לא דרך לשנות דברים. זה מזכיר טיפה(מבחינת הכיוון לא המידה) את כניסת מרצ לממשלה עם ש"ס, בזמנו אני צעקתי והפגנתי יחד עם הנוער שלא להכנס לממשלה, אבל במבט לאחור, רואים שהממשלה הייתה קמה עם מרצ ובלי מרצ, ועם מרצ הממשלה נראתה הרבה יותר טוב וגם באופן ישיר שרי מרצ עשו הרבה טוב. הרבה יותר קל לשנות מבפנים. DRYICE

Roobie

New member
להגן על המדינה שלך זה פאשיסטי?

או שזה ככה רק כשמדובר בישראל?

Roobie

New member
אממ.. אז מה הקשר לפאשיזם?

צריכים סדר כלשהו בצבא..

tali_le

New member
כמה נקודות

1. הנוער לא קיבל החלטה שכזו וגם לא יקבל אחת שכזאת - את הסיבות לכך כבר הבאנו כאן 2. כמו שמאור אמר כבר, כותרת ההפגנה הייתה הכיבוש הזה הורג אותנו ועל סמך סיסמה זו הגיע הנוער להפגנה - אכן כדאי לבדוק להבא מה תוכן ההפגנה המדוייק יותר 3. האם שי סיכוי שביום מן הימים נדע מהי זהות הכותב הזה? מי אתה?

למעלה