מהרהר

נשוי 83

New member
מהרהר

אז שלום לכולם אני נשוי שלוש וחצי שנים עם ילדה קטנה מדהימה
ואני הגעתי לשלב של סוג של דיכאון / הרהורים מחשבות וכו...
אני לא רושם פה בכדי שתישפטו אותי אני רושם בכדי להבין אם אני לבד בנושא הזה ולא בכדי לקבל לגיטמציה לעשות משהו בנידון ואני אסביר
אני בן 30+ אחד כזה שתמיד היתה איתי משהיא אם לא כמה בו זמנית ושלא תבינו אותי לא נכון אני אוהב את אשתי אבל לאחורנה עוברות בי מחשבות של בגידה שלנסות שלראות אם אני עדיין יכול להתחיל או שיתחילו איתי אחרות.
הכל התחיל לאחר שאשתי מנסה ל"חנך" אותי איך להיתנהג עם הילדה סוג של רודנות אל תעשה ככה ואל תעשה את זה וכן הלאה....
וזה גורם לי לרצות לא להיות בבית ביחד איתה וזה גורם לריבים מטורפים ולצעקות ולהאשמות על דברים שלא קשורים.
ובעקבות כל זה אני מוצא את עצמי מתוקף תפקידי בעבודה נמצא בחברה שהרבה זמן לא הייתי בה בחיי לילה שכבר שנים לא הייתי חלק מהם
ושם נראה כאילו כלום לא השתנה הזרימה של הבנות היא אותה זרימה ואפילו יותר וזה מפתה והמצחיק הוא שזה בעיקר בא מהמין השני.
ואני מוצא את עצמי חושב על כך ומגיע כמעט למצבים שאין בהם דרך חזרה.
אז מה למען השם אני עושה??????

Night Light

New member
שאלה אחת לי

בת כמה הילדה?
השנה-שנתיים הראשונות אחרי לידה הן תקופת הסתגלות לשניכם להפוך מזוג למשפחה. במיוחד אחרי שהיו לכם כמה שנים לבד.
זה לוקח זמן והתרגלות, ויש נשים שמרגישות שהן מאבדות שליטה קצת. ודווקא מהמקום הזה של בהלה (האם אני אמא טובה מספיק? האם אני אישה טובה מספיק? איך הבית שלי נראה? איך הילדה שלי נראית? איך אני מתמודדת עם כל החובות שלי על ממוצע של שעתיים שינה בלילה...) הן הופכות לרודניות כדי לנסות להרגיש אחיזה כלשהי בחיים שלהן.
אז אם אתם בשלבים הראשוניים האלה של הורות - שב איתה לשיחה, ספר לה שהיא אמא מדהימה ואישה נהדרת והבית נראה מקסים, ואחרי כל המחמאות ספר לה בעדינות שאתה חש שהיא דוחקת אותך מהתפקיד שלך כאבא, ושאתה רוצה למען שניכם להציע שהיא תתן לך את הילדה לבילוי אב-בת, ובזמן שאתה תבלה עם הילדה לבד באיזה טיול או שיחה או אכילה או משהו - היא תלך לנוח או לעשות אמבטיה טובה או סתם תצא להסתובב קצת בקניון עם חברה....
מאידך, אם הקטע האמיתי שלך הוא שאתה רוצה לבדוק מה המחיר שלך בשוק הבשר בחוץ לפני שאתה מפרק חבילה - מיותר לגמרי. אם רע לך בבית ואי אפשר לתקן את זה - מידת הנחשקות שלך בחוץ היא לא רלבנטית לכלום. לא צריך להשאר ביחד בכל מחיר, לעשות עוד ילדים ולאמלל זה את זו סתם.

נשוי 83

New member
המשך

הילדה בת 4 חודשים
מה שלא צינתי שכרגע שנינו נמצאים במצב של בעיות בריאותיות של הילדה לא משהו שלא בר תיקון
וזו מין פצצה שכזו שנופלת עליך כי כשאתה מצפה לילד אתה מקווה שהל יעבור בשלום בלי בעיות בריאותיות כאלה ואחרים ושהוא יהיה נורמאלי
ואז כשאתה מקבל את הבשורה שהיא לא תגדל ככולם זה מקשה עליך ומביא אותך למצב של חוסר ודאות ומקווה לטוב ויש דברים שהחיים לא מכינים אותך אליהם.
ואנחנו מתוכנתים לפייט או פלייט ואני בחיי עברתי לא מעט דברים שבכולם נשארתי ונלחמתי ובאיזה שהוא מקום אתה נשבר ואתה אומר לעצמך עד כמה אתה יכול להיבחן ולעמוד בכל מה שהחייים מפילים עליך.
וזה דיי מפתיע שאני מעמיד את עצמי במצב הזה של "בריחה" ואני מוצא את עצמי בחוסר אונים שאין לי תשובה או מחשבה איך אני פותר את המצב הזה כי זה לא משהו שתלוי בי (אני מדבר על המצב של הילדה) ומשם זה מוביל אותי למצב עם אשתי שהוא נמצא על חבל שתלוי באוויר ושנינו מנסים למצוא את שיווי המשקל הזה.
ונכון תמיד צריך להסתכל על הצד החיובי בכל דבר כי ככה אני חי אבל פה אני מאוד מתקשה למצוא אותו
ובגלל זה אני מסתכל לצדדים וחושב אולי שם יהיה לי יותר טוב אולי שם זה יראה אחרת וזה ממש מתסכל אותי.

justnati

New member
קודם כל

אם תבגוד או לא זו החלטה שלך אבל בוא נניח לזה כרגע.

אתה חושב שאם תברח כל הבעיות שלך יפתרו?! ממש לא, הם יחכו לך בסיבוב.
אתה חושב שלאשתך פשוט כל המצב הזה עם הילדה?! אני בטוחה שלא.

אני מניחה שאשתך מגיבה אליך כך וכך בהקשר של הילדה בגלל הרגישות של המצב היא מרחמת על הילדה וזה לגיטימי.

הסבל שלך והרחמנות העצמית הזו מובנת לי אם כי לא תועיל לאף אחד במצב הנוכחי.
המלצה שלי תדבר עם אשתך ותפנו ביחד לאיש מקצוע.

בהצלחה!!!

למעלה