מהרהורי...

• פותח הנושא NiGa
  • פורסם בתאריך

orbiti

New member
שמעת פעם אחת, זה בדיוק העניין

אלבומים של פינק פלויד דורשים מעבר ל10 שמיעות רק כדי להתחבר לצליל שלהם.

orbiti

New member
חבוב

אני חושב שאתה לא מעריך לחלוטין את העניין של פרוגרסיב בפרספקטיבה הנכונה דרים מאד מורכבים מבחינת עבודת הקצב שלהם, אבל הם לא עד כדי כך מורכבים כפי שאולי נראה לך. במוזיקה יש עוד דברים חוץ מקצב, כמו לדוגמא מלודיה, מבנה והרמוניה, ובזה אלבומים כמו הצד האפל של הירח או שני האלבומים של טראנסאטלנטיק בהחלט לוקחים את דרים. קווין אגב עשו מספר קטעי פרוגרסיב מובהקים כמו רפסודה בוהמית, שיר הנביא ומצעד המלכה השחורה.

cha ching

New member
יש לכם בעיה!

כולם (כמעט) כאן אומרים שאם אנ יאוהבת דרים, משמע אני אוהבת פרוגרסיב! וזאת תפיסה מה זה לא נכונה! כי לא כל פרוגרסיב הוא כמו דרים או בכלל משתווה לדרים. ולא כל פרוג אני יאהב-רק בגלל שהוא פרוג. צודקת או לא?!

orbiti

New member
לא אמרתי שכל פרוג הוא טוב!

יש הרבה מאד פרוג שהוא רע, ולא לציטוט (בעצם קשה מאד לא לצטט משהו כתוב, אבל בכל זאת), לג´נסיס יש המון קטעים רעים. דבר שמאד מפריע לאוהבי פרוג להתחבר לג´נסיס הוא התיפוף, שבהרבה קטעים הוא בינוני למדי. אבל עזבו ג´נסיס, שמעת אולי אלבומים של קינג קרימזון בין השנים 72-74? אני מתכוון לאלבומים Larks´ tongues in aspic Starless and bible black Red ? זה פרוג מטאל, אבל מכיוון אחר לחלוטין ממה שלהקות כמו סימפוני איקס, לדוגמא תופסות את הפרוג מטאל.

NiGa

New member
יש לך טעות בסיסית:

במוזיקה יש לך אפשרויות. חלק מהאפשרויות הן הרמוניה ומלודיה, אבל אלה אפשרויות! כלומר, אין שום חובה להיות מלודי או הרמוני, ואני בספק אם אתה בכלל יודע מה זה אומר - אבל שוב - אני לא מזלזל בך, אני פשוט יודע איך רוב האנשים משתמשים בכל מיני מושגים בלי לגמרי לדעת מה הם אומרים... בדרים ת´יאטר יש המון קטעים לגמרי חסרי הרמוניה כלשהי! כל הקטעים הכרומטיים שלהם לדוגמא? כל האינסטרומנטלים שלהם - בנויים מחלקים שלמים חסרי כל בסיס הרמוני או מלודי שניתן לעקוב אחריו... זה לא משהו שצריכים במוזיקה - כי אם כן, כמעט 60% מהמוזיקה הקלאסית שלפני באך הייתה נמחקת מהעולם... בעניין מבנה - אני גורס שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. אבא שלי, בוגר האקדמיה למוזיקה, המורה הקודם שלי לתופים - שקיבל מלגה לברקלי ונסע לפני חודשיים, ועוד רבים שעוסקים בתחום המוזיקה הקלאסית או הג´אז - וגם אני, דרך אגב, דיברנו על זה המון, ניתחנו אפילו, והגענו למסקנות, שקשורות למבנה, פשוט מדהימות! הידע שהם מפגינים, מבחינת המבנה של השיר הוא עצום! דברים שאולי לא תשים לב אליהם - אבל כדי לפשט טיפה: בתחיןלת השיר אתה שומע משהו מאוד מורכב ולא מובן בסוף השיר אתה שומע סיום של 4 אקורדים כזה... מה אם אני אומר לך שה- 4 אקורדים האלה תואמים את הקטע המורכב שבהתחלה?... המבנה בשירים של דרים מאוד מבוסס על מוזיקה קלאסית, ולכן אי אפשר לומר שאין בו מבנה... סליחה על התנ"ך שרשמתי, ד"א

orbiti

New member
לגמרי לא הבנת אותי

אין לי שום טענות לדרים ת´יאטר, ולהיפך. אין כזה דבר קטע חסר מלודיה, יש פשוט מלודיה לא זכירה או לא מובנת. גם אין כזה דבר משהו שהוא חסר הרמוניה, יש דברים שהם מורכבים הרמונית, כרומטיים וכו´, אבל הם עדיין לא חסרי הרמוניה. בהרבה מהקטעים האינסטרומנטליים של דרים ת´יאטר יש וויתור על מורכבות ובניה הרמונית ומלודית כדי לפתח את עניין הקצב. זה אגב בסדר גמור מבחינתי, אני די פנאט של דרים מהבחינה הזאת. מבחינת מבינה, לא אמרתי שלדרים ת´יאטר אין מבנה, לכל שיר יש מבנה, פשוט המבנים של דרים יחסית ברורים ופשוטים, ויש מלחיני רוק מתקדם אחרים שעשו את זה יותר טוב (שים לב לשימוש של טראנסאטלנטיק במבנים לאורך יצירות של 20 דקות, לדוגמא).

theriddler

New member
מה?...מה זה נחשב מבנה מורכב בדיוק?

v C V? כמה שאני מת על TA.......זה שיש הם שירים ארוכים ....זה לא הופך את המבנה שלהם למורכב יותר! הרי אפילו השירים מחולקים לתת-שירים וזה בעצם מה שהם... תגדיר לי מבנה מורכב ..(לדעתך).... יותר טוב אפילו ...תן לי דוגמא....

orbiti

New member
מבנים

מבנה "פשוט" יכול להיות A B A. אם תסתכל על מבנה של קטע כמו הום, או מטרופוליס (בחירה אקראית שאני עושה עכשיו, אפשר לבחור כל קטע ונשב על המבנה שלו), הקטעים בנויים לרוב לפי מבנה סטנדרטי של A B A B C B וכו´. מבנה מורכב יותר יכלול יותר חלקים, אבל גם אירגון כזה שלהם כך שהשירים לא ישמעו כמו שירים נפרדים. אם תסתכל לדוגמא על "חילופי העונות", יש שם למעשה 7 שירים נפרדים לחלוטין בלי שום קשר ביניהם. זאת דוגמא למבנה לא יציב! בסיקס דגריז(היצירה, לא האלבום), לעומת זאת, יש מבנה גדול, מורכב הרבה יותר (שימו לב לחזרה על הנושא הראשי בווריאציות לאחר כמעט כל קטע) ולכן מחזיק הרבה יותר טוב.

theriddler

New member
אז לפי מה שאתה אומר

אם ב acos....הייתה "חזרה" (אני עושה את הקטע עם האצבעות באוויר) של קטעים זה היה הופך את זה ליותר מורכב..? הreprise זה מה שקונה אותך? כי taו sb עושים את זה הרבה.....גם pink floyd.....יהאואואוהו!! ו metropolis הוא לא v p-c c v solo לעזאזל! הוא שיר מורכב (לדעתי הצנועה והמטופשת)

orbiti

New member
לא...

מבנה זה לא רק פונקציה של "מורכבות", הרי יכולתי לחבר 12 שירים ביחד ולהגיד שזה מבנה מורכב, אבל החוכמה היא לעשות מבנה רב חלקים שנשמע בכל זאת כמו חלק אחד.

orbiti

New member
תלוי

היצירה all of the above בנויה במבנה טוב, אבל קצת רעוע. עדיין אתה מרגיש שם קשר בין החלקים, לעומת מה שהולך בACOS. באלבום השני של טראנסאטלנטיק יש בניית מבנה יותר טובה (במיוחד בקטע האחרון - stranger in your soul)

NaTaLiiiii

New member
לד זפלין, כן זו אני-נטלי

ממממ.....אולי איחרתי קצת ת´מועד אבל.......מה רק רק רק את דרים ת´יאטר?????! כן זו להקה מעולה והכל אבל הנה המלצות,אולי תאהב ו...לא כולם פרוגרסיב. יש את לד זפלין(הבנתי שעוד לא דיברו עליהם) יש את MEGADETH (אגב..להקת רוק כבד מצויינת.ו..לחובבי מטאליקה,שאני אישית לא.בטח אתם יודעים שסולן MEGADETH פעם היה בלהקה..פעם..הוא היה פשוט מסוממם מידי..חחח) אניוואי.....יש את פינק פלויד שאני מאוד אוהבת אותם אבל..אתה לא...אז לא משנה. יש את ALICE IN CHAINS להקה טובה.. ממממממ סימפוני איקס אתה לא אוהב..המממ תשמע סטיב וואי אם אתה אוהב משוגעים מטורפים...לא סתם משוגע!מומלץ!ווווו......שיייואווווו אני לא מאמינה ששכחתי את דיפ פרפל יוווווו זו להקה טובה!! טוב....אולי שכחתי עוד להקות...לא משנה.... ואם יש לך עוד קצת זמן תנסה מוסיקה קלאסית!מה רע?!רחמנינוב שופן ...טוב זה לא קשור

למעלה