מהרהורי...

• פותח הנושא NiGa
  • פורסם בתאריך

NiGa

New member
מהרהורי...

יום אחד אחרי חרישה מאוד לא מבוקרת של כל אלבומיהם של דרים ובעיקר SCENES, פתאום חשבתי לעצמי: אני לא שומע אך מוזיקה אחרת! דרים ת´יאטר זה משהו שאין באף להקה אחרת... ופשוט אין לי סבלנות יותר לזבל עם 4 אקורדים או עם סתם דאבל מהיר כל השיר... למזלי, חודש אחרי זה יצא 6DOIT, ויכולתי לנשם לרווחה לעוד טיפה זמן אבל.. בשלב מסויים, דרים ת´יאטר לא יוציאו את "הדיסק הבא" שלהם... מתישהו... אני (ואתם כמובן) אצטרך להתמודד עם העובדה - שאין לי יותר מה לשמוע! כלומר... אני אשמע ואשמע ואשמע דרים... אבל בסוך זה יצא מכל החורים... מה אני יעשה?! מה אתם תעשו? איך אפשר לתאר עולם מוזיקה בלי דרים ת´יאטר?!

cha ching

New member
אוף ../images/Emo4.gif

אתה צודק... יום אחד נצטרך לחרוש על הדיסקים של דרים עד שממש יימאס לנו.. ואז מה?! מה אחר-כך?! נצטרך לשמוע קינג קרימזון?! אני לא מסכימה!! זה לא פייר שאין להקה אחרת טובה כמו דרים... :(

puckman

New member
יש פתרון!

(או שלא) תנסו לשלב דרים יחד עם עוד להקות.. שימו במערכת שלכם עוד דיסק חוץ מדרים.. בPLAYLIST בווינאמפ תכניסו שירים שהם לא של דרים ותעשו RANDOM PLAY...

o0 Metallica 0o

New member
מה יש לכם חברים ?

עדיין יש את מטאליקה, גאנס אן רוס, נירואנה !(כיאילו הן לא קיימות עוד, אבל השירים כן....) מה רע בלהקות האלה....? אולי הן לא קלאסיות ו"איכותיות" כמו דרים אבל הם להקות מצויינות ! אל תהיו נעולים על מוזיקה אחת, ואם אתם ממש אוהבים את הסגנון, פינק פלויד הם גם פרוגרסיב לא ?

o0 Metallica 0o

New member
מה יש לכם חברים ?

עדיין יש את מטאליקה, גאנס אן רוס, נירואנה !(כיאילו הן לא קיימות עוד, אבל השירים כן....) מה רע בלהקות האלה....? אולי הן לא קלאסיות ו"איכותיות" כמו דרים אבל הם להקות מצויינות ! אל תהיו נעולים על מוזיקה אחת, ואם אתם ממש אוהבים את הסגנון, פינק פלויד הם גם פרוגרסיב לא ?

NiGa

New member
שמע,

גם סימפוני איקס הם פרוגרסיב - ואני ממש לא אוהב אותם... בדרים ת´יאטר יש וירטואוזיות בכל שיר כמעט... מה שכולם מתארים כתחרות בין כל נגן לראות מי יוציא את הקטע הכי מורכב? זה בדיוק מה שאני מחפש לשמוע בדרים... זה שאנשים טיפה אטומים וחושבים שזה באופנה לרדת על מי שהכי מקובל או מי שהכי מגניב (אם אתם מבינים את כוונתי) זאת בעיה שלהם... ובחיאת - אתה רואה אותי עובר מדרים לגאנס? לנירוונה? והכי תמוהה - למטאליקה?!

orbiti

New member
אל תהיה קיצוני כ"כ

יש עולם שלם שם בחוץ, וקוראים לו רוק מתקדם. הוא התחיל בערך ב69, וסביר שבמסגרת הז´אנר הזה יצאו כמה וכמה אלבומים שאולי תאהב. שתי להקות מעניינות שפונות במיוחד לאוהבי דרים ת´יאטר הן King Crimson (במיוחד מהשנים 72-74), וEmerson, Lake and Palmer (בחמשת האלבומים הראשונים).

cha ching

New member
היי!היי!היי!

זה שיש עולם שלם של פרוגרסיב זה לא אומר שנעבור עכשיו לג´נסיס!! אין סיכוייייייי!!!

electricGirl

New member
אנשים אנשים

לא שאין לי הערכה לדרים.....היא אחת הלהקות האהובות עליי אבל......... אתם תראו שאחרי שתחרשו עליהם, תנתחו כל פרט ותדהמו מהנגינה שלהם, יימאס לכם קצת מהבומסטיות הזאת ותחזרו לשורשים. להקות כמו פינק פלויד, הדורס, דיפ פרפל אפילו נירווה וגאנס......הן להקות שעשו דברים שאף אחד לא יוכל להשתוות אליהן ואף פעם לא נמאס מהם. הדברים הקטנים האלה הם אלה שנשארים. בגלל שהכתיבה, הנגיעה בנושאים שאף פעם לא יוצאים מהאופנה ותמיד נוגעים בלבנו של הלהקות האלה תמיד יעלו על כל טכניקה.

ELP

New member
בזאת אני שם לך אות קין

שמע, עם כל הכבוד לדרים, הם לא המציאו את המוזיקה, והם רחוקים מלהיות הלהקה הטובה שיש, חוץ מזה שהם ממש לא יצירתיים...אני שומע כבר המון זמן את הלהקה הזאת, ואין שינויים דראסטיים כל כך בין האלבומים שלהם... חוץ מזה כבר אמרו כאן לגבי להקות אחרות שהן הורי הפרוגרסיב כמו אמרסון לייק אנד פאלמר, קינג כרימסון, שדרך אגב הבסיסט וזמר של קינג כרימסון משלושת האלבומים הראשונים הוא זה שהקים את אמרסון, וקוראים לו גרג לייק, וגם קית´ אמרסון הגיע מלהקה שקוראים לה The nice שממש לא חסר להם איכות המתופף קארל פאלמר הגיע מלהקה בשם Atomic rooster להקה מעולה. חוץ מזה יש לך למשל את Small Faces להקה מעולה משנות ה60 שכשהם התפרקו הזמר עבר ללהקה מעולה בשם Humble pie ושאר הנגנים מ Small faces הצטרפו אל רוד סטיוארט שאותו אישית אני לא כל כך אוהב. חוץ מזה יש לך את האמא והאבא של הרוק הכבד, להקה בשם Black Widow ששם היה איגי פופ לפני שהוא יצא לקריירת סולו כושלת... ויש לך עוד המון להקות מעולות משנות ה60 וה70 זה שהרוק מת כיום ולא מנגנים עוד רוק טוב זה לא אומר שאי אפשר למצוא המון וממש ממש המון לנקות מעולות מהתקופה הטובה של פעם...

NiGa

New member
טוב אל תצלבו אותי!

את ELP אני מכיר, ואוהב גם חלק מהדברים שלהם (כל האלבומים מאבא שלי כמובן...) להקות כמו פינק פלויד וגאנס ונירוונה אני לא מסוגל לשמוע כמו שאני שומע דרים... כלומר, שירים נחמדים לשים ברקע זה סבבה, ממש להקשיב למוזיקה אי אפשר - כי אין שם יותר מדי מוזיקה... ושוב, ממש לא בטון של זלזול - אני פשוט אומר... תשוו את המוזיקה של דרים למוזיקה של 4 אקורדים. לפני דרים בכלל הייתי שומע בלינק, כל שאני לא לגמרי פאנאט דרים... הקטע הוא, שדרים זה משהו שגורם לך לשמוע. זה מוזיקה מורכבת, נו... וזה מוזיקה מורכבת כמו שלא נעשתה באף להקה אחרת... אולי חוץ מספוקס בירד שמה ששמעתי שלהם ממש טוב! ELP (הלהקה, לא חבר הפורום), עם כל הכבוד, זה פרוגרסיב ברמה אחרת, שכמה שהיא היסוד לדרים ת´יאטר, היא לא דרים ת´יאטר... ושהתחלתי לשמוע דרים, די נרגעתי על ELP. אממ... זהו! מקווה שלא תשנאו אותי יותר מדי, אני יודע שאני אטום... מלעשות! אני חיי עם זה, תחיו גם אתם!

orbiti

New member
הא?!

פינק פלויד הם בכלל לא להקת 4 אקורדים... אלא אם כן אתה מכיר רק את "החומה" (המזעזע במיוחד). נסה להקשיב ליצירה בשם Atom heart mother, ותחזור אלי :)

NiGa

New member
אני מכיר פינק פלויד

אל תזלזלו בי עד כדי כך... אבל... עם כל הכבוד להם, פרוגרסיב זה כבר לא... במובנים של היום לפחות... כי אז אתה גם יכול להגיד שקווין זה פרוג´, ולדעתי זה ממש לא זה היה אולי אז, עכשיו לא.

ELP

New member
פינק פלויד

זה לא פרוגרסיב, אם תקח את המוזיקה כפרמידה פינק פלויד יושבים למעלה עם סגנון משלהם כשאין ולא תהיה להקה שתעשה או עשתה מה שהם עשו, הם הלהקה ההרמונית המושלמת...

theriddler

New member
אל תגזים........עם כל השם שיש להם

יש להם שירים נחמדים פה ושם....אבל.....

orbiti

New member
דווקא כן

פינק פלויד עשו פרוגרסיב מוחלט בכמה מקומות. היצירה Atom heart mother היא פרוגרסיבית לחלוטין, ומורכבת מכל הבחינות. האלבום dark side of the moon מאד מורכב מבחינת המבנה וההרמוניה, וכנ"ל לגבי האלבום animals. דווקא החומה, האלבום המפורסם ביותר של פינק פלויד (בלי שום הצדקה לטעמי, אלבום בינוני למדי), כולל קטע אחד בלבד שיכול להיחשב ל"מתקדם" - the trial.

theriddler

New member
שמעתי את animals....

לא התלהבתי כל כך....חבל....דווקא הרבה המליצו לי עליו...

למעלה