מהרהורי

שומפי

New member
מהרהורי ../images/Emo23.gif

התחלתי לפני חודש וחצי טאקוואנדו , לא אציין את שם המקום וכמובן לא את שם המדריך . עלתה במוחי שאלה שרציתי לחלוק איתכם (אולי אני פשוט צעירה עדיין ולא מבינה ): מלבד המורה והעוזר שלו , אנחנו (התלמידים ) ללא חליפות . באים רגיל כמו לאימון בחדר כושר , T שירט וטרניג . 1. האם לדעתכם זה מעיד על חוסר רצינות , זילזול בלימודים עצמם ? כלומר מה שאני מנסה לשאול זה , האם זה פשוט לא רציני ? כלומר "סתם" , העברת חוג על מנת להרוויח עוד כסף ? 2. מתי כן אמורים להתאמן עם חליפות ? ישר על ההתחלה ? 3. זה בעצם משנה משהו ? תודה מראש על התשובות .

bachar chaim

New member
מהרהורי

לשומפי שלום! לפי דעתי תמשיכי להתאמן במכון הנ´ל , לאחר שבועיים עד שלושה שבועות במידה והמדריך לא ידרוש ממך לרכוש חליפה שמתאימה לאמון באותה שיטה אותה הוא מלמד אז המסקנה היא כמו שאת הגדרת אותה , שהמקום הוא אך ורק לביזנס ולא ללמוד רציני של אומנות לחימה כמו שמקובל בכל דוג´ו בעל שם וידוע כדוג´ו שהאימונים בו מאד רציניים וברמה גבוהה. תני לזמן לעשות את שלו ,ולאחר מכן תחליטי מה את הולכת לעשות!!!

שלום שומפי

ראשית שומפי הייתי שמח לשמוע מה גילך . האם את צעירה אשר ע"מ לרכוש את החליפה זקוקה לחסדי הורים ? שנית מעבר לכל התחומים בהם עסקתי בין יתר " חטאיי" עסקתי גם בטאקוונדו להלן פירוט הציוד שעל חניך טאקוונדו לרכוש כדי להיות " רציני" כדברייך : חליפה = 120 - 200 ש"ח מגינים = 150 - 200 ש"ח מגן גוף וראש = 300 - 500 ש"ח כדי להיות תלמיד " רציני " בטאקוונדו באמת צריך להיות עשיר או ממש מטורף על התחום . מעבר לעניין המחיר והגיל שומפי גם אני נוהג שלא לדרוש מתלמידים לפחות לא בתקופה הראשונה לרכוש ציוד וזאת ממספר טעמים , לחלק מהשיטות ציוד עזר וחליפות אשר מאפיינות את האסכולה . במידה ותלמיד רוכש ציוד מיד עם תחילת האימונים עליו להוציא פשוטו כמשמעו סכום כסף לא מבוטל ( במיוחד כשהנטל בד"כ נופל על ההורים ) נראה לי לא מוסרי ולא רציני לחייב תלמיד לרכוש זאת עוד טרם גיבש התלמיד החלטה כי זהוא בדיוק התחום בו הוא מעוניין לראות את עצמו במהלך ה - 30 - 50 שנה הבאות . בנוסף שומפי , האם האימונים באסכולה או אצל מאמן מסויים מאופיינים רק ע"י הבגדים באימון ? מה עם הערכים המוספים שאנו סופגים ? יחס , רמת אימון , צורת עבודה , סביבה , חברה , האם לנושאים הללו אין משקל וחשיבות בבחירת מועדון ? לבסוף שומפי אינני יודע במי מהמאמנים המדובר ( בכל אופן מסרי לו ד"ש ממני הוא בטח ידע במי המדובר ) אך האמיני לי מאמן טוב אינו מאופיין בכמות החליפות אשר יש לתלמידיו בשיעור . בעניין עשיית הכספים שומפי , נהפוך הוא , באם מאמן רוצה " לעשות כסף ורוחים קלים " כדברייך מה פשוט יותר מאשר למכור לכל תלמיד חדש ציוד במאות ואולי אלפי שקלים ( ותאמיני לי שהרווח בכך לא מבוטל ) . יש לי חבר טוב שומפי , הוא מאמן כבר 25 שנים ( דאן 7 בשיטה בא הוא מלמד ) אצלו אין חובה להופיע לשיעורים עם חליפות מתוך גישה כי לחליפה אין משמעות לפחות לרמת השיעור והתלמיד . והאמיני לי רבים מתלמידיו הם מבין הלוחמים הטובים ביותר שאני מכיר . לבסוף שומפי , בוחרים מועדון ומאמן ( כדרך לחיים ) כאשר בוחנים פרמטרים אחרים וחשובים יותר . ממני

שומפי

New member
נראה לי שלא הבנת אותי נכון !

לא התחלתי ללמוד אומנות לחימה בשביל לקנות חליפה !!!נו , באמת ! פשוט שאלתי את אח שלי שלמד פעם קראטה , אחרי כמה זמן הוא התאמן עם חליפה , והוא אמר שמיד עם תחילת הלימודים . וכמו שאמרתי , אנחנו בלי חליפות , ככה שרציתי לבדוק את פשר העיניין. אין לי בעייה להתאמן עם בגדים רגילים . להפך ! נראה לי לא נוח להתאמן עם חליפה . (בטח גם צריך ללבוש חולצה מלמטה - שלא יראו...) מה שאמרת על זה שלא לחייב תלמיד להוציא הרבה כסף לפני שהוא בטוח שזאת דרכו - נשמע הגיוני ביותר ! (משום מה לא חשבתי על זה לבד ...) חוץ מזה , בדצמבר אני בת 23.
עוד שאלה אחת - אם אנחנו כבר בנושא של חליפות : אם אין חליפות , ואין חגורות - איך בדיוק עוברים חגורות ? או שפשוט לא עוברים ? (אני יודעת שרבים טוענים שהחגורה לא אומרת כלום , וחשוב התלמיד ומה שהוא יודע , ואיך שהוא מתנהג וכו´ וכו´ וכו´ ...אבל למרות כל זה - לכולכם יש איזה שהיא חגורה ....ועובדה שיש כאלה שאחרי שקיבלו חגורה שחורה , ממשיכים לעבור מבחנים לדאנים ...) תודה על תשובתך הקודמת - אשמח "לשמוע" ממך שוב !

היי שומפי

ראשית , אז בסדר את באמת כבר ילדה גדולה ( הידד בצחוק בצחוק אל תיעלבי), שנית , אני מאמן כבר למעלה מ - 22 שנים ונכון עברתי כמה מבחני חגורות שחורות ( ואפילו בכמה שיטות ) אהל כמעט לכל אורך שנותי ( מלבד נערותי) כמתאמן וכמאמן אני נמצא בשיעורים ללא חגורה על המותן ( לא מרגיש שזה ממש נחוץ וחשוב ). אבל באמת , ישנם שיטות רבות בהם לחליפה אין משמעות או לדרגה או שאפילו בכלל אין כזאת ( התארים הם תלמיד , מדריך מאמן ומסטר ... ) במיוחד בשיטות לחימה המגיעות מסין. אפילו בשיטות מסויימות המגיעות מיפן אין כלל דרגות . הדרגות נועדו לנו אנשי המערב כדי שלא ננשור וכדי שנוכל להיאחז במשהוא . אנחנו אוהבים לראות ולחוש בהישג וצבעים על המותן ממחישים זאת טוב מבחינתנו. איך מתאמנים ללא חליפה ? עם בגד נוח , רחב יכול להיות אפילו איזה בגד ספורט ( נשמע סביר ?) עניין החליפות הוא באמת עניין שולי , שומפי וע"פ הבנתי ודעתי חשוב יותר מה שעושים בשיעור . אבל אם את ממש מרגישה צורך לאחר תקופה ארוכה " של חודשיים " אז קני לעצמך חליפה והראי רצינות מצידך . זה אולי יתן למאמן תחושה טובה של מעט רצינות והערכה מצידך . בכל אופן תיהני באימונים עם או בלי חליפה . ממני

bizhar

New member
תשובה לקונית.

מותר גם לענות תשובות לקוניות ללא תיחכום בפורום המתוחכם (לא אמרתי מתחכם הא..?) והנחמד הזה? אז באומנות (או שמא נקרא לזה פשוט ספורט ?) כמו טאיקוונדו ואף יותר מזה ג´ודו דרושה חליפה כיוון שאלו הכללים וכך ניגשים לתחרויות. האם חובה לקנות נעלי ספייקס למי שמתאמן על ריצות קצרות?בוודאי שלא, אבל נראה אותו נועל אותן לראשונה בתחרות או רץ בלעדיהן? אנחנו מתאמנים בקונג פו ללא חליפות וזה על הכיפאך...אז כאמור תלוי באיזו אומנות עוסקים. אה...ויש לי הצעה: מה עם החלפה\מסירה\מכירה של בגדים ואביזרים יד שנייה דרך הפורום? מתאים למי שהחליף אומנות או קנה חדש ועוד יותר לילדים.

lyigal

New member
תגידי

ה T שרט מפריעה לך להתאמן? את מרגישה מיגבלה מסויימת ללא חליפת טאי קוון דו? למה נראה לך שהחליפה של טאי קוון דו תתרום (חוץ מחור בכיס) ? אני חושב שחוץ מבג´ודו שאוחזים אחד את השני בבגד, אין באף אומנות לחימה צורך אמיתי בחליפת אימונים. הבגד נועד אולי לתת הרגשה טובה ואחידות ויופי באימון, אך אם אין באומנות הלחימה שלך שימוש פרקטי בבגד אין שום סיבה שידרשו ממתחילים לקנות בגד, בפרט שבדרך כלל רוב המתחילים נושרים לאחר תקופה מסויימת, (תמיד קבוצות המתחילים גדולות בהרבה מקבוצות המתקדמים) והחודשים הראשונים לדעתי אצל כל המתחילים זה סוג של ניסיון ובדיקה אם אמנות הלחימה הזאת מתאימה להם, אז לשם מה אם כן צריך לדרוש מהם להשקיע בבגד שסיכוי גדול שהם לא ישתמשו בו יותר מחודשיים שלשה? עצתי לך שתהני מהאימון תתאמני בכיף עם טי שירט ותשמחי שבחום של הקייץ את לא צריכה ללבוש בגד עבה וחם.

תגובה נהדרת ומושלמת,

הרבה יותר יפה ועניינית משלי. אוהב את התגובה הזאת ומסכים עם כל מלה. שומפי - תשמחי על גורלך הטוב! שלך בן

מהרהורי ../images/Emo39.gif

אם כבר אז להיפך - נראה לי יותר רציני מקום שבו לומדים בלי חליפות. החליפות זה בעיני קטע שיווקי-מערבי גרידא. ואם זה מקובל כיום גם במזרח, אז שיווקי-מזרחי גרידא, או אופנתי-מזרחי גרידא, או חיצוני-שטחי גרידא וכולי... 17 שנים למדתי אצל המורה שלי בלי שום חליפה (ובטח שבלי חגורה... היה לי גומי במכנסיים, אז לא צריך חגורה)... אני לא מאמין בסממנים החיצוניים האלה. אצלי אני מקווה לאט לאט שכולם יבואו עם חליפות (אני לא מעז לחייב כזה דבר שטותי... מה אני, ליצן? לאיזה רמה של טמטום וליצנות אני צריך להגיע, כדי לחייב אנשים ללבוש "חליפה"???), אבל המטרה היא: שיווק (שזה לטובת האנשים) וכיף. זה פשוט לפעמים יותר כיף ככה... אבל רצינות?? לא, עד כאן... להיפך: יותר הגיוני ללמוד אמנות לחימה במגוון מלבושים ומצבים, מאשר באיזו שהיא חליפה שעליה תלויה חגורה צבעונית המסמלת "רמה"... נו, באמת, אני פונה אל ההגיון הישר! ואל תצטעצעו לי ותתייפייפו לי!! שלכם באהבה בן

שומפי

New member
למה אף אחד לא הבין אותי ???? ../images/Emo10.gif

בסה"כ שאלתי אם זה אומר משהו שאנחנו בלי חליפות. היום התחלנו לעבוד בזוגות ....איזה פחד !!!
תעשו חיים !

הבנו אותך! למה לא?

ופשוט השבנו (רובנו) שלדעתנו זה שאין חליפות זה לא אומר כלום... שלך בן

דעה (קצת) אחרת

(טוב, מישהו תמיד צריך לתת "קונטרה"...
) מטרת החגורה היא להחזיק את המכנסים, שלא יפלו. מכיוון שאת החגורה באמנויות לחימה שונות לובשים על ה"מעיל", ולא על המכנסים, ברור שאין צורך בחגורה. ובכל זאת למה? גם בגלל המסורת, גם כדי שיהיה קל לזהות (ולהבדיל) בין ה"מתחילים" ל"מתקדמים" ל"מורה", וגם.... כדי להפריד בין ה"שיעור" ל"חיים". הסבר: אנחנו מגיעים לעבודה וחושבים על הויכוח המשפחתי שהיה בבוקר, מגיעים לארוחת הצהרים ובמקום לחשוב על אוכל חושבים על העבודה, חוזרים לעבודה וחושבים על האוכל, מגיעים הביתה לחוצים מהעבודה, וכשמגיעים לשיעור - נכנסים אליו עם כל מה שהבאנו מכל היום...
יש אקט סמלי, שעבור חלק גדול מהאנשים הוא לא מודע, בכך שמורידים את בגדי היומיום, לפני השיעור, ולובשים את בגד השיטה (או בית-הספר, או מה שלא יהיה). היה לי תלמיד שבאופן קבוע היה מגיע לשיעורים בג´ינס וטי-שירט "סתם", למרות שהיתה לו חולצה של "המרכז הישראלי לטאי-צ´י". הוא אמר שהוא מגיע לשיעור ישר מהעבודה, ואינו מספיק לעבור בבית להחליף בגדים. הצעתי לו שייקח בתיק, אותו היה לוקח מהבית בבוקר, ומגיע איתו לשיעור, גם את הטי-שירט של המרכז. זה לא תופס הרבה מקום, כמעט ללא משקל, ועוזר לשיעור. אבל יש כאן עוד דבר: לזכור, ב-7:00 בבוקר, כשאתה יוצא מהבית, לקחת אתך חולצה לשיעור שיתקיים ב-7:00 בערב - זה מזכיר לך משהו, עוד בבוקר, שקשור לשיעור. אתה מגיע לשיעור אחרי שזכרת את קיומו כל היום. אתה מגיע לשיעור "מוכן", מהבחינה הפשוטה שחיכית לו כל היום - לא נזכרת בקיומו ברגע האחרון, ולא הגעת אליו בריצה, כשבראש עוברות מחשבות על כל הדברים שלא הספקת לעשות לפני השיעור, ותצטרך לעשות אחרי. תלמיד אחר, שלומד כעת הנדסה, סיפר לי על הרגל "מוזר" שלו: לכל מבחן בלימודים הוא מגיע בבגדי טאי-צ´י, כולל נעלי-טאבי ומקל! הוא אומר שעצם העובדה שהוא לובש את הבגדים האלה מרגיעה אותו, ועוזרת לו להתרכז במבחן. הציון ההמוצע שלו בסביבות 98, ואם לא - אולי המקל עוזר
... יתכן שאותו תלמיד היה מגיע לאותה התוצאה עם בגדים "סתם", בהם היה רגיל להתאמן; וברור שהמטרה, בסופו של דבר, היא להגיע לאותו אפקט בלי תלות בגורם חיצוני כמו בגדים; אבל זה עוזר לו, והעובדה שהוא היה צריך להגיע לשיעורים עם בגד מסוים, ולא עם בגדי יומיום, עזרה לו לזהות את ההשפעה המרגיעה של לבישת אותו הבגד. וכל דבר שעוזר להוציא 98 במבחן - יבורך! דבר אחד, אחרון, על עניני בגדים: People dress to impress, ואני, אישית, מעדיף שהתלמידים שלי לא יחשבו, אפילו בתת-ההכרה, על הרושם שהתלבושת שלהם יוצרת, וגם שלא תוסח דעתם ע"י התלבושת של מישהו/י אחר/ת. תלבושת אחידה באימון מקלה על התלמיד והמורה להתייחס לתוכן - התנועה הפנימית אותה עושה המורה/תלמיד/בן-זוג - ולא לצורה החיצונית (בגד זול/יקר, הדפס מענין על החולצה, לבוש חושפני או לא, ושטויות דומות). לדעתי האישית, הדברים האלה מפריעים להתרכז בתוכן השיעור - ואם כל-כך פשוט להיפטר מההפרעה הזו, אז למה לא? אבל כמובן שזו רק דעתי.

aiki-freak

New member
חליפות...

אתם שוכחים דבר אחד... אתם הופכים את החליפות לסמל סטטוס, לטיפול פסיכולוגי ומה לא... אבל העובדה הפשוטה היא שללבוש "קייקו גי" (חליפת אימון) זה פשוט הרבה הרבה יותר נוח! וזו הסיבה היחידה המשמעותית לחות עבורי. כשרצים לובשים בגדי ריצה ונעלי ריצה כי זה הרבה יותר נוח! חליפת אימון עשוייה מבד חזק יותר מכל בגד ממוצע שעשויי להתבלות במהרה. חליפת אימון גורמת לכולם להראות שווים וחוסכת את הדיון המפרך עם עצמך "מה אלבש לאימון?" חליפת אימון סופגת את הזיעה. מי שמתאמן עם טי שרט הופך באיזה שלב לסמרטוט זיעה מאיים ודי דוחה. חליפת אימון מאפשרת אחיזה נוחה בבגד בלי שהוא ייקרע (ולא רק בג´ודו יש אחיזות)... חליפת אימון היא זולה (במחיר של טרנינג ממוצע) ועמידה לאורך זמן (יש לי עדיין את החלק העליון של הגי הראשון שקניתי!) חליפת אימון פשוט נועדה במיוחד לסיטואציה הזו של אימון באומנות לחימה. אין פחד שהוא תקרע, שהיא תתלכלך או תיפול ממך פתאום באמצע (מכנסיי מרנינט ייפלו ממך בקלות, מכנסי ג´ינס יגבילו את תנועתך, מכנסי בד ייקרעו בקלות באיזור המפשעה/ישבן בעמידות נמוכות במיוחד) אז לפני שמדברים על שיווק מערבי או מסחור או פילוסופיה תשקלו רגע שוב את הדברים

אכן, לעיתים זה יותר נוח

ולעיתים זה פחות נוח. אני כמעט תמיד בא עם חליפה לאימונים בסטודיו (הממוזג...) אבל יש מצבים שבהם הרבה יותר נוח להתאמן עם בגדים אחרים. נכון או לא?! שלך בן נ.ב. אגב, אייקי, בפורום "דרך הלוחמים" יש שרשור מעניין על "מהו אגו" - אשמח מאוד אם תיתן לשם קפיצה קטנה ותביע את דעתך...

kimo

New member
יותר נוח עם חליפה? ../images/Emo12.gif בקיץ?? ../images/Emo4.gif

אני יודע שלפחות הגי שלנו (קראטה) לא ממש מתאים לאימונים בתנאי קיץ ים תיכוני ממוצע... אבל בכל זאת מעבר ליופי ולמסורת- אני תומך ומזדהה עם דברי דוד, באמת יש בחליפה גם עוד מן הניתוק מהיום יום וכניסה לעולם אחר, עולם מנותק מהדאגות והלחצים שהשארנו על סף הכניסה לדוג´ו ומלא רק בקראטה ועוד רגע אני יתחיל להשתפך פה, כי הדברים גרמו לי להיות כבר באימון של מחר...

למעלה