מהראש לדף

SummerSpirit

New member
מהראש לדף

זה לא קשור כל כך לכתיבה גאה, אלא לכתיבת רגשות באופן כללי וזה נראה לי פורום מעולה לשאול: לא פעם נאמר לי שאני יודעת לבטא בדרך טובה דברים תוך כדי דיבור. ניסיתי לבטא את זה במילים על הדף. הבעיה היא, וזה קורה לי תמיד, שאני לא מצליחה להגיע לאותה עוצמה. אני יכולה לחשוב על משהו, על מקרה מסויים, להתחיל לדבר עליו בהתלהבות וברגש ושניה אחרי זה, שאני מנסה לכתוב בדיוק את מה שאמרתי, זה נעלם והדף נשאר ריק. מכירים את התופעה? מה אפשר לעשות?

הממ זאת בעייה מוכרת.

ואני למדתי "פיתרון" מג'יי קיי רולינג - היא אומרת שהארי פוטר יצא כל כך מוצלח ומורכב כיוון שהייתה לה נסיעה ארוכה לחשוב על הרעיון ולפתח אותו בלי אפשרות ממשית לכתוב. ואני גם משתדל לעשות ככה, לפחות מדי פעם. כשיש לי רעיון וחשק לכתוב ואני חושב שיש לזה פוטנציאל להיות משהו קצת יותר גדול משיר או סיפור קצר, אני מנסה לפתח אותו קודם כל בראש כדי לא להגביל את הזרם השוטף כשאני מעביר את המילים לדף. מצד שני, אני אוהב לכתוב משפטים ומילים מפוזרות שאני חושב עליהם, רגשות או כל מה שסוער לי בראש, ורק אחרי כמה זמן לסדר את זה למשהו "ספרותי" יותר.

אני בדיוק להיפך

לדבר קשה לי- אני אף פעם לא מוצאת את המילים הנכונות. אבל בכתב- לפעמים זה נדמה לי שרק כשאני כותבת אני יודעת בדיוק מה אני מרגישה, מה אני רוצה. כל אחד ואיך שהכי נוח לו להתבטא. במקרה שלי זה קצת בעיה כי לכתוב כל פעם מה שאני רוצה להגיד זה לא תמיד אפשרי. צריכים למצוא את האיזון, להגיד גם אם זה מסובך, לכתוב גם אם זה קצת לא מובן. אכן כן תופעה מוכרת.

למעלה