מתכון לממולאי חסה ואורז מלא עגול
1. משרים לילה מראש, לכל הלילה, 2 כוסות אורז מלא עגול בהרבה מים
למחרת מסננים ומשאירים קצת במסננת
מוסיפים 3 עגבניות רכות מגורדות (הכנתי בפומפיה הפעם)
מלח לפי כמות האורז ופלפל שחור לפי הטעם, אבל שיהיה מתובל טוב.
 
2.מרתיחים סיר מים עם מעט מלח, אחרי הרתיחה מנמיכים לחום כמעט נמוך
מכינים ליד הסיר את קערת המילוי, צרור חסה שכבר עבר שטיפה וניקיון, או חסלט.
אם יש אפשרות לבחור,
רצויים יותר עלים די גדולים. מכינים ליד הסיר גם קרש עבודה/חיתוך ומגש גדול.
מכניסים עלה עלה (אחרי שמתרגלים אפשר 3 יחד לסיר, מחכים חצי דקה עד דקה
ומוציאים.
מורידים מהעלה ס"מ או שניים מהגבעול למטה. שוטחים על המשטח, אם הגבעול
שנותר עדיין קשה קצת מועכים אותו ביד, שמים מילוי ומגלגלים כמו עלי כרוב. לא הרבה
מילוי. שלי היו עלים די קטנים לכן קצת פחות מכף.
מניחים אחד ליד השני על המגש, ואפשר להכניס למקרר בתוך ניילון.
 
3. לבישול: בסוטאז' רחב מטגנים קלות בצל גדול קצוץ. אח"כ מניחים עליו פרוסות עגבניה
ועליהן את הממולאים צמודים יפה זה לזה (לא היה צריך צלחת לכיסוי, כי הם היו צפופים ולא היתה
סכנה שיצופו.). ממליחים, מפלפלים, בחרתי להוסיף גם פפריקה מתוקה וכורכום. מוסיפים מים
רותחים עד כ-3/4 מגובה הממולאים, מכסים, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש.
 
אני בישלתי 3 שעות על אש מאוד מאוד קטנה, ואחר כך העברתי את זה לעוד שעה וקצת לתנור בחום פלטה. בדקתי והוצאתי. הספיק.