מאפינס בננה פרווה מjoy of baking
מתכון קליל, פירוונתי אותו, החלפתי קמח רגיל בקמח מלא, יצא ממש טעים.
מאפינס בננה - joy of baking
ל 12 מאפינס בינונים (שירה: יוצא לדעתי מאפינס קצת יותר מבינוני. עשיתי חלק בינוני ועוד כמה מיני)
1 כוס/115 גר אגוזים או פקאנים [שירה: החלפתי בבונדק ושקדים כי זה מה שהיה לי]
1 3/4 (אחד ושלושת רבעי) כוס קמח רגיל [שירה: השתמשתי ב1.5 כוסות קמח מלא)
3/4 (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן (שירה: החלפתי לחום דמררה]
1 כפית אבקת אפיה
1/4 (רבע) כפית סודה לשתיה
1/4 (רבע) כפית מלח
1 כפית קינמון (שירה: הוספתי גם ג'ינג'ר ולדעתי אפשר עוד קצת קינמון)
2 ביצים, לבחוש קלות
חצי כוס/113 גר חמאה לא מלוחה, מומסת ומקוררת (שירה: קצת פחות מחצי כוס שמן קנולה)
3 בננות גדולות בשלות מעוכות היטב (כאחד וחצי כוסות או 454 גר)
1 כפית תמצית וניל
1. לחמם תנור ל 180. להכין 12 שקעים של מאפינס, עם כוסות נייר או למרוח בחמאה או ספריי (השתמשתי בנייר)
2. לשים את האגוזים על תבנית אפיה, לאפרות 8-10 דקות עד שקלוי קלות. לקרר ולקצוץ גס
3. לערבב קמח, סוכר, א. אפיה, סודה לשתיה, מלח, תבלינים, אגוזים.
4. בקערה אחרת לערבב בננות, ביצים, חמאה/שמן וויניל. עם מרית או כף עץ, לקפל את החומרים הרטובים לתוך החומרים ביבשים רק עד שמתמזג והבלילה סמיכה וגושית. לא לערבב יותר מדי. זה לא אמור להיות חלק.
להעביר לתבניות המוכנות.
5. לאפות 20-25 דקות או עד שקיסם שנועצים במרכז המאפינס יוצא נקי. לקרר על רשת 5 דקות ואז להוציא את המאפינס מהתבנית . להגיש חמים או בטמפ' החדר.