מהצד השני

Marks103

New member
מהצד השני

מהו לדעתכם המסלול המומלץ למי שרוצה לבוא לתחום השיווק לא מצד חברת הפרסום אלא דווקא מצד הלקוח. להיות אחראי שיווק בחברה כלשהי (סלקום/HOT/שטראוס)? לא הצלחתי למצוא התכתבויות בנושא. אני לקראת סיום שירותי הצבאי, ושוקל את צעדיי. תודה.

גת וייס

New member
מסלול לקריירה כמנהל שיווק

תתחיל בתואר ראשון (מנהל עסקים זה אידיאלי). סביר להניח שתצטרך להמשיך גם לתואר שני בתחום. במקביל רכוש ניסיון תעסוקתי רלבנטי במשרות זוטרות יותר (הרבה מנהלי שיווק התחילו את דרכם כתקציבאים במשרד פרסום). בהצלחה.

Marks103

New member
שאלות המשך

אילו עוד משרות זוטרות מובילות לניהול? פשוט צריך לעבוד בחברה (נניח, שירות לקוחות בסלקום) ולחכות לקידום או שיש מסלול אחר? אני נוטה לרצות לעבוד במדיות...אני רוצה להיות על שיווק או על תוכן בטלויזיה או רדיו או עיתונות כלשהי. אז שתי שאלות בעניין הזה: 1. כמה קרוב נמצא "אחראי שיווק" ל"אחראי תוכן"? 2. עכשיו כשאני יודע היכן אני רוצה לעבוד (בגדול - עולם העיתונות) האם מסלול של תואר ראשון תקשורת-כלכלה (או תקשורת-מחשבים) ותואר שני מנהל עסקים גם יוכל להעמיד אותי במקום טוב? ואז שוב נשאלת השאלה איך יראה המסלול שלי? איפה אוכל לצבור ניסיון וכו'.

גת וייס

New member
הצלחת לבלבל אותי

אתה רוצה לעבוד כמנהל שיווק בחברות כמו סלקום והוט? או שאתה רוצה לעבוד כעורך בעיתון, רדיו וכו'? או שאתה רוצה להיות אחראי על התוכן הסלולארי של סלקום, למשל?

Marks103

New member
צודק

גם אני הבנתי אחר כך שערבבתי פה דברים לא קשורים. כן - מנהל שיווק בחברה כלשהי (סתם זרקתי שמות). מהו המסלול המצוי לשם? דרך תקציבאות? לעמדה של עורך ברדיו או משהו בסגנון מגיעים דרך עבודה כמפיק באותם מקומות, לא? אשמח לשמוע גם על זה, אם אתה יודע משהו בעניין. אחראי על התוכן של הסלולארי...לא קשור, ולא נראה לי שגם יש הרבה מה לומר על זה. זה באותה שכונה של מנהל שיווק בחברה כלשהי, כמו שאני רואה את זה, לא? בנוסף לכל השאלות האלה, יש לי שאלה אחת נוספת - אני רואה בפורום שיש מצוקת עבודה, המון אנשים על מעט משרות...איך השוק בחו"ל? אם לאדם יש את האנגלית הדרושה, מה מונע ממנו ללכת לעבוד בחו"ל במשרד פרסום? איך אומרים תקציבאי באנגלית? :) תודה!

גת וייס

New member
אתה לא חייב לעבור דרך תקציבאות

כדי להיות מנהל שיווק, ואתה בהחלט יכול (כמו שכתבת) פשוט להתחיל מעבודה כלשהי כסטודנט בחברה שאתה שואף להתקדם בה. תקציבאי באנגלית זה Account Manager.

veredyy

New member
אז ככה

הדרך למנהל שיווק בחברות הגדולות: עוזר שיווקי - מנהל מותג- מנהל תחום - מנהל שיווק לעוזר שיווק ברוב המקרים צריך תואר ראשון מנהל עסקים/שיווק מתקציבאי להגיע למנהל מותג זה לא ממש פשוט עדיף לצמוח מתוך הארגון בתפקיד זוטר שיכירו אותך .

johny_abola

New member
מסכים

הרבה יותר קל ונכון להיות עוזר אנליסט או עובד במחלקת הלוגיסטיקה ומשם לעבור לניהול מותג מאשר מתקציבאות. זה מכיוון שעולם ניהול המותג הוא שונה לחלוטין מעולם התקציבאות - שיווק ופרסום הם % קטן מאוד בעבודה. היתרון היחיד במוב מתקציבאות הוא שתהיה רגיל לטחינה וכמו כן יהיה לך ניסיון בניהול פרוייקטים ומשימות, שזה הלחם והחמאה בעבודה מנהל מותג.

veredyy

New member
הרבה מנהלי שיווק מובילים בשוק

התחילו את דרכם ככלכלנים... חלקם כבר מנכ"לים של חברות גדולות

למעלה