מהפך

winner999

New member
מקצוענים עדיין מצלמים (ויצלמו) ב-DSLR

וקנוניקון עדיין מובילות (וכנראה שימשיכו להוביל) בתחום הזה

חובבים רציניים עוברים למירורלס וכל השאר מסתפקים במצלפונים

אני אישית עברתי למצלמת סופר-זום עם חיישן גדול ליום יום, אבל עדיין מחזיק מערכת DSLR לאירועים מיוחדים ותנאי קיצון.

steiff

New member
מילת המפתח היא ״עדיין״...

אני מסכים שמקצוענים ימשיכו לצלם במצלמות רפלקס, וכנראה שקנוניקון ימשיכו לייצר עבורם מצלמות רפלקס גם הרבה אחרי שישיקו את קווי המירורלס שהשוק מחכה להם. ניקון עדיין מוכרת מצלמות פילם ועדשות ידניות...

ההגירה של המקצוענים לטכנולוגיה החדשה (מירורלס, אלא אם כן יצוץ מלך חדש בשכונה) תהיה הדרגתית. על פני שנים. בסופו של דבר הרפלקס מספק את הסחורה אז מבחינת המקצוענים אין צורך ורצון להחליף פרת מזומנים. ״איף איט איזנט ברוקן - דונט פיקס איט!״.

הפורום הזה מייצג פלח מאד מעניין של שוק הצילום. קראת לו ״חובבים רציניים״. שם קצת מכובס ל״גיקים של ציוד צילום וטכנולוגיה״. לא משהו שצריך להתבייש בו, להיות גיק, מלהיפך. אנחנו אנשים שאוהבים לנסות דברים חדשים (וישנים) ומוכנים לוותר על נוחות ולשלם יותר דווקא כדי להצטייד במשהו אחר שאולי עדין לא בשל לגמרי. אולי בגלל שאנחנו אוהבים הרפתקאות? לרובנו הצילום אינו פרנסה. בודדים מאיתנו הרוויחו אי פעם שקל בודד מצילום. עבור רובנו הצילום הוא דווקא בצד של ההוצאות. אבל זה כסף שאנחנו משלמים בשמחה כי הוא עונה על היצר ההרפתקני/טכנולוגי/אחר.

ה״מקצוענים״ מתפרנסים מצילום. לפעמים בדוחק, לפעמים ברווחה. הם לא מחפשים הרפתקאות. הם מחפשים איך לגמור את החודש. בשבילם המצלמה היא כלי עבודה, ואם הוא עובד - למה לבזבז כסף על כלי חדש שאנחנו כבר יודעים שעבור המשימות הספציפיות של המקצוענים הוא לא לגמרי בשל?

steiff

New member
נו טוב... פוטוז׳ורנליזם

וגם ספורט וטבע - שלושה תחומים שלא ימהרו להגר לטכנולוגיות חדשות. בעיקר בגלל שיש בזה כסף ורוב השחקנים הם וותיקים עם נאמנות לציוד.

sagiKor

New member
הטכנולוגיות החדשות אולי טובות

אבל יושבות במארזים לא מספיק טובים לצרכים מקצועניים, למעט הלייקה SL, כל מצלמות המירורלס "שבירות" מדי ולא מציעות את האמינות ש DSLR מקצועית מציעה. ברמה המקצוענית, מירורלס זה נחמד כמצלמה נוספת, פתרון קומפקטי ואינטימי למצבים מסויימים (לכן יש לי טענות נגד מערכות כמו M43 שגודלות מעבר לפורפורציה הגיונית עד חוסר טעם).

אבל זה לא הסיפור...
הסיפור כאן זה המהפך בצמרת, קנון הובילו שנים רבות והשנה ניקון עברו את קנון בגדול.
אפשר להסיק מכך את מה שאנחנו מרגישים כאן בפורום, קנון נרדמת בעמידה, המצלמות שהיא מוציאה לא מעניינות במיוחד ונופלות טכנולוגית מול ניקון.
בתקופת ה CCD של ניקון, קנון הובילו באיזו גבוה.
עד ה D800 קנון הובילו ברזולוציה.
עד ה D750 קנון גם הובילו בוידאו ב DSLR.
אבל כבר כמה שנים שניקון מציגה מצלמות בעלות חיישנים טובים יותר ויכולות וידאו עדיפות והשוק המקצועני כנראה לא נשאר אדיש.
אולי זאת רק אנומליה חד פעמית, נצטרך לראות אם זאת מגמה לפי התוצאות של שנה הבאה.

דבר נוסף מעניין מהנתונים האלו זה התחזקות השימוש ברחפנים. קצת קשה לי עם התחום הזה אבל זה כבר לדיון אחר לגמרי...

ואולי פשוט...

השנה זכו במקרה יותר צלמים שממילא משתמשים בציוד ניקון.
מירורלס? שחר צודק. תחום הפוטוג'ורנליזם שמרני. לא תמצא שם הרבה מוטיבציה להחליף כלים אמינים שמספקים את הסחורה בעקביות מאז 1995.

steiff

New member
חתולים בצמרת

המהפך בצמרת הוא במספר התמונות שהתקבלו לתחרות פוטוזורנליזם בחתך של המותג בו הן צולמו. אם תבחן תגלה שהתמונות צולמו בעיקר במצלמות מהדור הקודם של קנוניקון, ולא במצלמות הכי חדישות (רק תמונה אחת צולמה למשל ב-D850).

בקרב העדיפות הטכנולוגית במלחמת קנוניקון היתרון הרי עובר מצד לצד מדי כמה חודשים - עם השקת מוצר חדש או עדשה חדשה. אבל היתרון הזה הוא ״על הנייר״ בלבד. מי שכבר מושקע בציוד (בעיקר אופטיקה) של ביונט מסויים - לא יחליף את כל הציוד בגלל שיצאה מצלמה חדשה מהביונט השני. הוא ימתין בסבלנות עד שהביונט ״שלו״ יישר-קו או יעקוף.

אבל... המדד הסטטיסטי שבאמת צריך לעניין אותנו אולי אינו חתך המותגים בז׳אנר צילומי מסויים אלא חתך המכירות ופלח השוק הכללי? עם כל החיבה ההיסטורית שיש לי למותג הניקוני - במדד פלח השוק והמכירות קנון עדיין נמצאת בראש. זה לא בהכרח מעיד על יתרון טכנולוגי, אבל את מנהל הכספים של החברה מעניין המאזן בבנק. אסטרטגיה ארוכת טווח אף פעם לא היתה הצד החזק של דינוזאורים.

sagiKor

New member
אם תבלה מספיק זמן בקבוצות העוסקות במכירת ציוד

תגלה שבחירת מערכת צילום כבר מזמן לא נחשבת לחתונה קתולית.
צלמים מזגזים כל הזמן, עוברים מקנון לניקון ולהפך כל הזמן.
צלמים לא עוברים צד בגלל מצלמה חדשה, אבל כן עוברים צד בגלל רשימת פיצ'רים שאולי צלמים מרגישים שחסר להם בבית.
הסטטיסטיקה הזאת בהחלט מייצגת הלך רוח בפלח השוק המקצועני בתחומי הצילום שמיוצגים בתחרות הזאת ומדובר בדיי הרבה תחומי צילום גם אם זה מוצג תחת הכותרת פוטוז'ונליזם.
נתוני מכירות כוללות את השוק החובבני שהוא מאד משפיע וכבודה של קנון במקומה כמובילת מכירות אבל השינוי תמיד מתחיל מהראש, מהמקצוענים.

steiff

New member
מבחינתי זה בסדר...

הרי מערכת הרפלקס שיש לי בבית (למרות שאני כמעט לא משתמש בה מאז שעברתי למירורלס) היא ניקון, אז אם המותג ״שלי״ יוכר על ידי השוק כמנצח זה יוכיח, אפילו אם בדיעבד, שהבחירה שלי היתה מוצדקת. אין דבר שמלטף את הדיסוננס הקוגניטיבי יותר מהכרה של השוק בכך שהבחירה שלך היתה נכונה, אפילו אם זה קורה 30 שנה אחרי שביצעת את הבחירה הזו... הוי הנקמה המתוקה...

חידשת לי

צלמים מזגזגים בין קנון לניקון? כנראה שהמשיח בדרך.
אני מודע לכך שקיימת תנועה מקנון/ניקון למירורלס ושהביקוש למוצרים משומשים של שני היצרנים קצת מגומגם לאחרונה, אבל גם אז - ספק אם השינוי מורגש במידה מהותית אצל מועמדי WPP או ה"כבדים" בכלל.
&nbsp

למעלה