מהפך!!! זוכה חדש בכתר השוקולה שו הטוב בפריס!

sharonyle

New member
מהפך!!! זוכה חדש בכתר השוקולה שו הטוב בפריס!

מהפך! השוקולה שו הכי טוב בפריס, ז'אק ג'נין זה לא סוד שנושא השוקולה שו בפריס, מעסיק אותי מזה שנים. זה גם לא סוד שמבחינתי השוקולה שו הכי טוב הוא, יותר נכון היה עד היום, השוקולה של "אנג'לינה". נכון, הוא סמיך מאוד, הוא מתוק מאוד, אבל הוא מה שמצפים משוקולה חם - הוא סמיך, קרמי, מתוק ובקיצור מנחם ומחמם. אני יודעת שיהיו רבים שיקפצו ויגידו שמדובר בשוקולה מתוק מדי, כבד מדי, נכון, קשה להתווכח עם זה, ועדיין מבחינתי הוא באמת השוקולה הכי טעים בעיר האורות ואולי בכלל... מאז אנג'לינה, טעמתי שוקולה שו במקומות שונים ואף אחד לא הגיע לרמתו. את אחד הטובים טעמתי בבית הקפה "השעה הגורמנדית", שוקולה סמיך, מהביל אך לא מתוק מדי. עם זאת, עדיין לא הרגשתי שאני יכולה להכתיר אותו כטוב ביותר, במקומו של מלך השוקולה. לפני כמה חודשים, כחלק מההתעסקות הכללית בשוקולד, בזמן סלון השוקולד הבינלאומי בפריס, פרסם "הפיגרו" דירוג של עשרת השוקולה שו הטובים בפריס. כמובן שמבחינתי מדובר במסמך חשוב ומרתק שיש ללמוד אותו לעומקו. הדירוג של הפיגרו הפתיע אותי וחשף בפני מקומות חדשים שעלי לבדוק. את המדורג ראשון, הרי הוא ז'אן פול הבין, בדקתי די מהר והאמת היא שהתאכזבתי. אם צריך למצוא הגדרה מדויקת לשוקולה של הבין, הרי שמדובר ב"תה" של השוקולה. לא מדובר בשוקולה קטיפתי, קרמי ומפנק, אלא במשקה דליל יחסית, חד, לטעמי מעט נטול טעם ומונוטוני, פשוט לא מה שאני מצפה משוקולה שו להיות. היום, החלטתי לבחון ביחד עם רותי ואילן את השוקולה שדורג במקום הרביעי, השוקולה של ז'אק ג'נין- JACQUES GENIN. את השוקולטרי פטיסרי של ז'אק ג'נין לא תמצאו אם לא תגיעו אליה במיוחד. ג'נין לא בחר מיקום מרכזי מאוד, וליד חלון הראווה שלו לא עוברים אלפי תיירים ביום. מי שמגיע אל המתחם שלו, שנראה כמו חנות של מותג יוקרה אשר עוצבה בסגנון הפאנג שווי, לא בטוח שיבחין מהרחוב כי הוא חולף ליד אחת משכיות החמדה המדהימות ביותר בתחום השוקולד. השוקולטרי של ג'נין, היא בעצם אולם המכיל שוקולטרי ופטיסרי, ובנוסף מעין בית קפה לטעימות ובו שולחנות בודדים המפוזרים להם בחלל יחסית גדול (הישראלים היו כבר דוחפים עוד כמה שולחנות...כי למה לא אם אפשר). כל שולחן והאופי שלו, חלק מהשולחנות מעוצבים כמו סלונים קטנים ומעניקים הרגשת נוחות מדהימה. את יצירות האומנות שלו מכין ג'נין ב"לבוראטוואר", כלומר במעבדה שלו, שנמצאת בסטודיו שנמצא בקומה השנייה של המתחם. בתפריט של ג'נין מגוון קינוחים איכותיים ביותר, אשר לטובת הכנתם נעשה שימוש בחומרי גלם משובחים, והדבר ניכר בכל ביס וביס. אל השולחן הובאו אחר כבוד שוקולה שו, תה, אקלר ופריס ברסט. חברים, מדובר במהפך! השוקולה שו של ג'נין הוגש בקומקום לבן בעל קו עיצובי נקי, כמו כל הכלים המינימליסטיים אשר בהם משתמש ג'נין. כבר עם מזיגת השוקולה לספל, חשתי שני דברים חשובים מאוד. האחד, הטמפרטורה של המשקה הייתה COMME IL FAUT, ובעברית כמו שצריך, מהביל. בנוסף, סמיכות המשקה הייתה מדויקת ונכונה. לאחר טעימה ראשונה, מיד הרגשתי את ייסורי המצפון. איך אעביר את הכתר מאנג'לינה לג'נין? הרי ברור שמדובר כאן בשוקולה הטעים ביותר שטעמתי וראוי הוא לקבל את כתר המלוכה. גם רותי ואילן הסכימו (לאחר שטעמו כבר את הבין) כי מדובר בשוקולה שו הטוב ביותר בפריס. האקלר והפריס ברסט היו איכותיים ביותר ולא מתוקים מדי. קרם השוקולד של האקלר משובח וקרם הפרלינה של הפריס ברסט עשיר ומלווה באגוזים קלויים וקראנצ'יים אשר שדרגו את המנה. האנחות שעלו מהשולחן שלנו בהחלט העידו על מידת ה"מרוצות" שלנו מהאירוע הקולינרי שפקד אותנו. אני ממליצה לכל מי שמעריך, חובב ומעוניין לראות פטיסרי שוקולטרי איכותיות ובכמה רמות מעל לכל מה שאתם מכירים, לבקר במתחם של ג'נין. מדובר בחוויה קולינרית ברמה גבוהה ביותר שפשוט חבל להחמיץ. JACQUES GENIN - FONDEUR EN CHOCOLAT rue de Turenne 133, רובע שלישי (ניתן לרדת בתחנת מטרו רפובליק ולהגיע למקום בנקל). לפוסט עם התמונות - כנסו
 
למעלה