מהפייסבוק:

מהפייסבוק:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151766733243763&set=gm.577432065638563&type=1&theater
(מקווה שהקישור יעבוד)

"פעילות לשחרור בעלי חיים התפרצו לרחבת התחרות שבחוות נועם בנצר סירני הפעילות קשרו עצמן אחת לשניה ועוצרות בגופן את השתתפותם של הסוסים באירוע במטרה לחשוף את המציאות העגומה והאכזרית שמאחורי השימוש בסוסים בתעשיית הספורט והבידור. תחרויות ומקצים מטרתם הפגנת שליטה וכוח על הסוס, באכזריות וכוחניות גדולה".
אני כל כך עצבנית עכשיו מהבורות שלהם שאני פשוט אעצור פה ולא אגיב על זה כי כל מה שיש לי בראש זה שטף של קללות....

hanyou12

New member
החלק הכי טוב:

"תנועה כזו עלולה לפגוע ברגל הציר, במיוחד כאשר המשטח עליו נעשה התרגיל קשה, לא אחיד או סלעי, בגלל סכנת הבורות והסלעים."
מתי בפעם האחרונה מישהו עשה מקצה ריינינג בשדות של רמת הגולן? נונונו לו!!!

fliperit

New member
בעיני החלק הכי טוב

הוא על הסליידרים
"עוד עניין המדגים את אכזריות המקצה הוא הפרזול הנהוג בריינינג. הפרסות נקראות sliding plates והן מעוצבות למען תרגיל אחד בלבד(sliding). הפרסות המיוחדות הללו נמצאות על הרגליים האחוריות של הסוסים ומטרתן להמעיט בגרירת הרגליים של הסוס בזמן בלימה חזקה. בלימת ההחלקה(sliding stop) מאוד דרמטית ומרשימה לקהל. הקהל רואה את הבלימה הפתאומית כ"הישג" הדורש מיומנות רבה אך, אפקט ההחלקה ה'מרשים' נוצר בעיקר בגלל הפרסות המיוחדות. בשביל הסוס המצב רק מחמיר מכיוון שחרי בלימה כזו, הסוס נדרש לרוץ במעלים במהירות רבה ביחס לשטח המצומצם של הזירה. במצב כזה, הפרסות המיוחדות רק מקשות על הסוס כי הסוס זקוק לחיכוך עם המשטח כדי לבצע את הסיבובים המשוגעים באופן מדויק ו'בטוח'. הסוסים צרכים להזיז את הרגליים שלהם יותר מהר ויותר גבוה מהרגלם ובכך יוצא שהסוסים מנסים בהיסטריות להניח את הרגליים שלהם על הקרקע (בזמן שהפרסות המיוחדות מפריעות להם) כדי לא ליפול."

(רציתי לסנן משפט מרכזי אחד, אבל הכל קורע...)

hanyou12

New member
שאלה לגבי זה

בעוד שברור לי שהם לא רצים במעלים, איך בדיוק עובדות הפרסות האלה? ראיתי סוס ריינינג אחד אצלנו בחווה עם הפרסות האלה ובאמת תהיתי לגבי זה.
כלומר, אם הפרסות האלה אמורות להחליק, איך זה שכשהוא הולך נניח על הריצוף בדרך לאורווה הן לא גורמות לו להחליק ואיך זה שזה לא באמת מקשה עליו להוציא רגליים מהקרקע?

fliperit

New member
בריינינג הסוסים כן רצים במעגלים

ליתר דיוק- שניים גדולים מהירים ואחד קטן איטי לכל כיוון. אבל הסליידרים ממש לא מפריעים להם לרוץ. הדבר היחיד שלא הייתי עושה עם סוס שנועל סליידרים זה לטייל בשטח מאוד סלעי וקשה

הסליידרים שטוחים יותר מפרסות רגילות והצורה שלהם טיפה שונה, כך שהם מאפשרים לסוס לעצור ולהחליק עם הרליים האחוריות בצורה חלקה יותר, ובלי להיתקע ולהיפצע.
תרימי רגל אחורית לסוס ריינינג אצלכם בחווה, ולסוס אחר ותראי את ההבדל במנעלים.

hanyou12

New member
אה הייתי בטוחה שהם התכוונו "מעלים" כמו למעלה

אז הן גם לא כותבות ברור נוסף על הכל...
כן ראיתי את הפרסות, אבל עדיין לא הבנתי את התשובה לשאלות לגבי אם קשה יותר או פחות להוציא רגליים מהקרקע, ואם זה לא עלול לגרום לו להחליק על אספלט...

fliperit

New member
כיוון שהפרסות שטוחות יותר

ופני השטח שלהן חלקים, אז בהליכה על קרקע קשה כמו אספלט, הסוס עלול להחליק יותר מסוס שנועל מנעלים רגילים. מזל שלסוסים יש 4 רגליים, ואם סוס מחליק טיפה עם אחת מהן אין לו שום בעיה לייצב את עצמו. אני בכל מקרה לא בעד רכיבה על אספלט עם שום סוס...
כמובן שעל קרקע רכה, כמו זו שבדרך כלל סוסים הולכים עליה, אין הבדל מפרסות רגילות.

מצחיק, אני בכלל לא שמתי לב שחסרה ה-ג' במעגלים...

hanyou12

New member
תודה!

jgut

New member
הפרסות האלה עובדות בדיוק כמו פרסות רגילות

מלבד דבר אחד, הן מאפשרות להחליק יותר בקלות בקו ישר. תדמייני נעלי כדורגלנים עם הבליטות בסוליה ולעומתן נעליים חלקות.
יש נעליים שנותנות אחיזה יותר טובה (לטיולים, כדורגל וכו'), יש נעליים שמאפשרות פחות חיכוך עם הרצפה (אפילו לסוגי ספורט שונים). הדבר זהה בפרסות המתכת.
מבחינת המעגלים והתנועה בחול, הסוס לא מרגיש חוסר אחיזה בקרקע. יותר מזה, סוס שמרגיש שאין לו אחיזה טובה לא יעשה את הסלייד סטופ כמו שצריך, כי הוא לא ירגיש את הבטחון שהוא זקוק לו. במקום זה הוא כניראה ינסה לעצור לאט, יכנס ויצא מהחול ויחפש דרכים לאחיזה יותר טובה. לכן מה שהן כתבו זה שטויות ממש.
אני אוסיף ואומר שאני מכירה לא מעט סייחי קווטר שהיו מחליקים ועוצרים כך בתור סייחים במרעה. בלי פרסות מיוחדות ובלי שום אילוף לכך. הסיבה לכך היא שהרביעו סוסים שעוצרים טוב עם הרבה משקל אחורה במשך הרבה מאוד שנים.
הסוסה שלי עוצרת ומחליקה מעט, גם בלי סליידרים ובלי להשתייך לגזע.
אני מכירה גם סוסי קפצות שעושים סלייד קטן בדרך לסירוב למיכשול :).
הפרסות החלקה רק מקלות עליהן בביצוע התרגיל ולשם כך הן נועדו.

אני יכולה לומר שכשאני מטיילת עם הסוסים שלי כשיש להם סליידרים, אני יותר זהירה על משטחים חלקים כמו אספלט. סביר שלא יקרה להם כלום, אבל אני מעדיפה שהם ילכו לאט ובתחושת בטחון.

hanyou12

New member
זה נשמע דומה

ל-cow sense של סוסי קאטינג, מה שאת מתארת.
מעניין אם מישהו חשב להמציא פרסה שאפשר להוסיף עליה ולהוריד ממנה ניטים במהירות ובקלות ככה שאפשר יהיה להשתמש בה גם וגם. יש פעמונים מפלסטיק או מגומי שמשתמשים בהם לטיולים אם אני לא טועה נכון? או שזה משמש למטרה שונה?

jgut

New member
זה אכן דומה

לגבי הפעמונים, אני לא יודעת האם אנחנו מדברות על אותו מוצר.
יש פעמוני גומי שאני נוהגת לשחרר את הסוס שלי איתם או לטייל איתם כשיש הרבה בוץ. במגרש אנחנו עובדים עם פעמוני בד עם ריפוד.

לגבי הניטים, נידמה לי שגירי סיפרה על פרסות כאלה למגרשי הדשא. היא בטח תוכל לעדכן אותנו כשהיא תקרא.

hanyou12

New member
כן התכוונתי לגומי

לגבי פעמוני בד אני מכירה, יש לנו סוס שעובד עם כאלה כי הוא פוגע עם הפרסות ברגליים (רגליים שמאליות
)
אז פעמוני גומי זה לסביבות רטובות בעיקר?

fliperit

New member
זה נראה לי לא נחוץ

כי בכל מקרה לא כדאי לטייל עם סוסים ריינינג (או סוסי ספורט אחרים) בשטחים קשים. בעיניי, כאשר מנסים לקחת סוס ולעשות איתו הכל, זה פוגע בביצועים שלו. אני מאוד בעד לטייל עם סוסים ריינינג מידי פעם, אבל בשטח יחסית פשוט ונעים שלא יפגע להם ברגליים

hanyou12

New member
אז מה כן מומלץ?

לטייל עם סוסים שלא עושים ספורט? מה לגבי סוסי אולאראונד או סוסי בי"ס?

fliperit

New member
כמו שכתבתי

כן מומלץ לטייל עם סוסי ספורט (וגם סוסים בית ספר), אבל לא בשטחים קשים. לא הייתי לוקחת אותם לבולדרים של רמת הגולן.... רכיבה על שבילים נוחים וקרקע רכה ונעימה כן מומלצת בעיני.

זה מאוד אינדיווידואלי. יש סוסים שיודעים לטייל ויש להם רגליים חזקות. יש סוסים שיותר קשה להם ושהרגליים שלהם חלשות יותר. צריך להתאים את השטח לסוס, או את הסוס לשטח.

למעלה