מהפייסבוק:

giri

New member
פרסה עם ניטים שאפשר להוסיף

זה בדיוק הפרזול שעבדנו איתו לדשא.
ה"ניטים" (סטדים) רק מפריעים על משטח קשה, ולכן משתמשים בהם רק לשיעורים על משטחים שבהם הם ננעצים. המטרה היא תוספת חיכוך על דשא, וכמובן שאין נזק ברכיבה עם סטדים על חול. אנחנו נמנעים מרכיבה על אספלט, בטון וכל דבר כזה כשהסטדים בפנים. למשל אני אמהר להוריד אותם ברגע שאני נכנסת לחווה ולא להשאיר את הסוס עומד במעבר על הריצוף עם הסטדים.

giri

New member
צודק, שכחתי!

וכמובן יש את הפרזול שרואים על סוסי כרכרות (לא אלטע זאכן... כרכרות באירופה למשל) שכל המטרה שלו לספק אחיזת כביש.
שוב חוזר לעניין של פרזול מתאים למטרות שונות

hanyou12

New member
אוקיי

וכמה כאלה יש בכל פרסה? כמה מהיר זה להוריד אותם? מבחינת טיפול האם זה נוח?

giri

New member
יש שניים בכל פרסה

זה מוסיף קצת פצ'קריה לאיכוף ולפירוק, אין מה לעשות.
לוקח כמה דקות -
את מנקה פרסות, שולפת את הצמר גפן שתקוע שם כשאין סטד בחור (זה כזה שבא בצורה הזו והוא יוצא די נקי), מנקה את החור, מעבירה סיבוב עם מברשת ואז מכשיר שמנקה את ההברגה, נותנת שפריץ עם WD40, מבריגה ומהדקת. ההברגה לוקחת יותר זמן מההוצאה מן הסתם (ההוצאה זה פשוט להוציא, שפריץ של WD40 ולהכניס צמר גפן חדש). כמו כן צריך להגיע לחווה קצת מוקדם יותר ולבדוק את תנאי הקרקע, כי יש ברגים שונים לתנאים שונים (לפי כמה רטובה הקרקע, כמה ארוך הדשא וכו').

hanyou12

New member
נשמע כמו מדע בפני עצמו

מעניין כמה אנשים מודעים לאפשרויות האלה

giri

New member
כל מי שמשתמש בציוד

וכל מי שלומד במקום מסודר.
בארץ לא משתמשים בסטדים לקפיצות כי בארץ לא קופצים על מצע אחר מחול. לכן בארץ הרבה אנשים לא מכירים את זה. מצד שני מי שעוסק בספורט בצורה רצינית בארץ מכיר את הניואנסים האחרים. בגלל זה חשוב ללמוד מאנשי מקצוע, שיודעים מה הם עושים.
וכן, רכיבה על סוסים היא מדע בפני עצמה... יש הרבה מאד מה לדעת, על הביומכניקה של הסוס, על הבריאות שלו, על אחזקה נכונה, על רכיבה נכונה, על אימון נכון, והרשימה ארוכה...

fliperit

New member
אני יכולה להוסיף עוד

ולהגיד שאני רוכבת מידי פעם על סוסת ריינינג שנמצאת בהפסקה של כמה שנים. כרגע אין לה סליידרים, ולכן למרות שזה מפתה לעצור אותה אני נמנעת מזה כדי שהיא לא תפצע.

הורסמאן

New member
קשה להאשים אותן

אני מניח שאם הן ביקרו בפורום הזה, אך לא מזמן, הן למדו שברזל בפה של הסוסים זה דבר אכזרי.
אני במקומן, (ללא שום מושג בנושא), גם הייתי מאמין לאיוולות הזאת ומנסה לפעול נגד הדבר המרגיז הזה, "רכיבה על סוסים מסכנים שסובלים".

jgut

New member
לדעתי הן אמורות להפגין רק נגד רכיבה על סוסות

כי אלה פעילות פמיניסטיות.
חבל, למה להוציא שם רע לכ"כ הרבה גורמים.

jgut

New member
יפה לי אדום?

מסתבר שאני בסרטון מתפרצת עליהם.

חבל שלא כתבו שבגללן כמעט נפצעו הסוסים שלי ושל אלי.
הן רצו פנימה עם הבד המתנפנף והשלשלאות. אני אמרתי להם שבתור מישהי שאכפת לה מזכויות בעלי החיים הן מביישות אותי.
זה כמו ההוא שצעק זאב זאב. זה הופך את כל הפעילויות האמיתיות לבלתי רלוונטיות.

הורסמאן

New member
בלי לראות

בטוח שיפה לך.
אבל למה את מתעוררת רק היום?
הם צועקים זאב, זאב כבר הרבה שנים.
לא רק צועקים, הם עוטפים את הצעקות בשקרים נבזיים ללא בושה ועד היום זה לא הפריע לך?

jgut

New member
הפריע, אבל יש מקרים בהם הם לא משקרים

זו חלק מהבעיה. כי הם הופכים את מקרי האמת ללא רלוונטים.

הורסמאן

New member
ממש לא נכון

בכל דבר שהם מפצים, הם מוספים שקרים.
קחי אפילו ניסויים בבעלי חיים, אכן קיים בהם סבל. אבל נתקלת אי פעם במאמר, הפגנה, קריאה, זבחי'ת נגד ניסויים שלא הוסיפו בה את הטענה שניסוים בבעלי חיים מיותרים ולא נותנים דבר? לא קיים.
זהו שקר נבזי שמתעלם לחלוטין מכל השגי הרפואה המודרנית שמתבססת על ניסויים בבעלי חיים.
את רוצה עוד דוגמאות?
"בשר זה רצח", שקר!
"טיבעונות שווה בריאות", שקר!
"קירקסים מענים בעלי חיים",שקר!
ועוד לא נגעתי במאות השקרים שהם מפיצים על מרוצי סוסים.

למעלה