מהפייסבוק

מהפייסבוק

http://www.facebook.com/photo.php?f...2146974434.167305.253007054434&type=1&theater

מה אתם אומרים על התמונה? יעיל? מסוכן? שווה את ההשקעה או שהמתת חסד הייתה טובה יותר?

אישית, אני חושב שהעתיד הוא בהתאמה של הפרוטזות, בניגוד לקודמות שראיתי כאן יש חשיבה על "ריכוך" הצעד והוספה של קפיץ בתחתית לגמישות תנועה. אולי זה מה שיעשה את ההבדל, כי עד עכשיו לא שמעתי על מקרים מוצלחים בסוסים.

jgut

New member
לי קשה לגבש דיעה בנושא

מצד אחד אם היה קורה משהו לסוס שלי הייתי מאוד רוצה להשאיר אותו בחיים.
מצד שני, איזה חיים יהיו לו? ניראה לי סבל פיזי ונפשי.
בנתיים לא ידוע לי על מקרים שהיוו הצלחה לאורך זמן. אני מודה שלא למדתי את הנושא לעומק.
אתה יודע האם וטרינרים משקיעים בנושא? כי לרוב בטח מרדימים סוסים במצב דומה.

kenz

New member
לי זה מאוד קשה לראות...

גם לאנשים, שמודעים לתהליכים והרבה יותר משתתפים בו מבחינת ההתאמה של הפרוטזה לאיבר, ויכולים להגיד זה טוב זה לא - מאוד קשה עם הפרוטזות, לפחות בשלב ההרגלה.
לבע"ח לפי דעתי אם אין אפשרות להתמודד בלי פרוטזה, כנראה שאם יש באפשרותנו לחסוך מהם את ההתמודדות, אז צריך (משמע הרדמה).
בעל חיים לא מבין את המשמעות, לא מבין למה כל פעם שהוא דורך יש משהו ש"לא אמור להיות שם", לא נורמלי מבחינתו לשים עליו את המשקל.
הוא גם לא יכול לגמרי לעזור בהתאמת הרפוטזה כי אינו יכול לתקשר במידת הדיוק הרצוייה.

אבל, כמוך, אולי עניין הקפיץ יעשה את השינוי, למרות שמסופקתני.

giri

New member
כתבת בדיוק את מה שחשבתי

אני חושבת שלפעמים אנחנו חוטאים לחיות שלנו כשאנחנו מכריחים אותן לחיות לפי הסטנדרטים שלנו.
לאדם נכה יש עוד הרבה דרכים אחרות להנות מהחיים, והבנה של התהליך וההשלכות. לחיה נכה? ממש לא בטוח.

rafells

New member
בזמנו

היה סוס בביה"ח הוטרינרי שהרכבו לו פרוטזה ברגל אחורית. בסופו של דבר נאלצו להרדים אותו כי הוא סבל מאד מהחיבור של הפרוטזה והגדם. אני לא מכירה את הפרטים לעומק אבל אני זוכרת שהוא היה מאד מסכן. לדעתי כל מקרה לגופו אבל זה שאפשר להאריך חיים לא אומר שצריך בכל מחיר. חשוב לתת קדימות לטובת ורווחת בע"ח

vet

New member
שלומות לכולם

לא כתבתי כאן המון זמן ונראה לי ששרשור זה הינו ההזדמנות לחזור.

הבעתי את דעתי על הנושא הנ"ל כאן בפורום לפני מספר שנים, וכן גם הזכרתי את טוויטו, סוס בית החולים שעבר את הפרוצדורה למורת רוחי (למען ההגינות אציין שלא שאלו את דעתי).

לאורך השנים היו הרבה וטרינרים שניסו את מזלם עם הרכבת רגל תותבת לסוס. התוצאה הייתה כמעט תמיד שלילית, אפילו אם לא מיידית. טוויטו למיטב זכרוני חי למעלה משנה עד שעשו לו טובה והרדימו אותו.

הסיבה שפרוצדורה כזו נכשלת באחוזים גבוהים היא שבניגוד לכלב, חתול ואפילו פרות, הסוס חייב 4 רגליים שיכולות לשאת את חלקן היחסי מתוך משקל גופו. לסוס הממוצע של 450-500 קילו זה כ-150 ק"ג עבור כל רגל, במנוחה!!!

מדוע זה כל כך חשוב? מדוע פרה ששוקלת לפחות כמו סוס יכולה להסתדר עם 3 רגליים? ובכן כמו חיות קטנות, גם הפרות בעלות יכולת מצויינת לרבוץ, שעות על גבי שעות. סוסים הם חיות בעלות יכולת אומללה לרבוץ. סוס שרובץ מסיבה בריאותית מועד לפצעי לחץ ושאר מרעין בישין.

לא אכחיש, ניסים קורים, אבל מירב העדות הרפואית לפיה רובנו אמורים לשקול טיפול רפואי מצביעה על כשלון כמעט מועד. על כן לטעמי, חבל על הזמן, ההשקעה הכספית ומעל לכל על הסוס

קצת מוקדם אבל שנה טובה לכולם ובהצלחה למנהלת החדשה

אהוד

jgut

New member
ברוך השב לפורום

חבל שההודעה כבר קפצה לעמוד השני של הפורום. ההודעה שלך מאוד חשובה, כי היא מסבירה את הבעיתיות בפתרון מסוג זה.

האם תוכל לפרט על הקושי בלמצוא פתרון טכני שהסוס יוכל להפעיל עליו את מלוא משקלו?

vet

New member
אני יכול לנסות

אני לא מומחה לתותבות אבל לדעתי הבעיה נובעת משילוב של התאמה לא מושלמת וחוסר יכולת להסיר את התותבת למספר שעות ביום למנוחה של הגדם. כמובן שאדם העובר כריתה יעבור התאמה מחדש עד שיהיה לו מספיק נוח, וכמובן שלפחות 6-8 שעות כל יום הגדם יוכל לנוח. מאחר שסוס לא יזכה לאי מאילו הרי שהגדם יתעייף ו/או יפתח פצעי לחץ --> הסוס ישתמש פחות ברגל הכרותה ויותר בבריאה --> סיכוי להתפתחות של למיניטיס וחוזר חלילה. בקיצור כדור שלג.

אגב בהודעתי למעלה כשכתבתי 150 ק"ג לרגל- הכוונה לרגל קדמית. האחוריות נושאות פחות משקל

giri

New member
ברוך השב ותודה

ההסבר מאיר עיניים ומוסיף מימד עובדתי למה שהרגשתי בחוש - שזה פשוט רעיון לא מוצלח.

למעלה