מהעתונות

jgut

New member
זה ממש מתסכל

חבל שלא מתחילים לקנוס את העבריינים האלה בעלויות הפינוי והשיקום של החיות. אולי אז ימצא תקציב לעניין...

giri

New member
כואב הלב

ולגבי תוכניות שיקום - אם הבעלים משלם על איש מקצוע שילווה אותו צמוד, ניחא. אחרת, לא ברור לי מה בדיוק יכול להשתקם עם הוראות מרחוק.

SNTQ

New member
הבעלים לא נמצא בכלל בשטח, הוא זה שנטש אותם.

הסוסים לא אכלו במשך חודשיים, הגיעו למצב רזון קיצוני מאוד.
חבר טוב שגר במקום, אמר למי שהשטח שייך לה (גרושה היה מתפעל את החווה, ונעלם) שהוא יאכיל את הסוסים וכשאלו יגיעו למצב טוב היא מיד תמצא להם בתים.

החווה בקרוב הולכת להיות מושכרת לידיים חדשות ולסוסים ששם? נקווה לטוב

zoyaaa

New member
מה שהכי כואב לי

זה שיש לי עדר כזה ליד הבית כבר שנים. בחור דתי אחד שמחזיק עדר של בערך 25 סוסים, מרביע אב ובת שוב ושוב, מזניח בצורה הזוייה.. הם לא מקבלים שם אוכל, לא חציר, לא תערובת, לא מים. אין להם כלום.. הם עומדים רזים כשבועות רוק שמריח כמו בשר רקוב ניזל מהפה שלהם ומושבת זבובם באבריי המין עם הפרשות צהובות של תולעים וריורים מכל חור אפשרי, מכוסיי ביצים וטפילים, קרציות, מתעוורים בעיניים...
לפחות שלושה סוסים מתים לו בקיץ אחד, ואני שואלת את עצמי, כמה צריך כדי להרוג סוס בכזו רשלנות? כמה הוא צריך להיות מוזנח בשביל לגסוס למוות בשטח או להדרס בכבישים? כמה סייחים יונקים עוד יאבדו אמהות באביב? כמה זיהומים ופציעות? כמה אלך ועוד אנסה לעזור, לתת מים, לטפל בפצעים.. והאדם הזה חבר של הכולא סוסים, וחבר של אנשים חשובים בקק"ל והעירייה וכולם חייבים לו טובות, אף אחד לא עושה כלום.. נשבר לי כבר. הדבר היחידי שהמשטרה באמת מגיעה עבורו זה או כדי לרדוף אחרי העדר שבורח עם הניידת ולהכניס אותם בתוך גדרות תיל ולקרוע להם את הרגליים, או כדי לקרוא לעירייה לפנות גופות מסריחות שאת הריח שלהן אפשר להריח שיושבים בגינה.

jgut

New member
ניסית לפנות למשרד החקלאות?

לדעתי יש בעיה מעבר לתקציב המוגבל שלהם, שחוק צער בעלי חיים אמור לעבור למשרד לאיכות הסביבה ואז עוד דברים נופלים בין הכסאות.

zoyaaa

New member
למשרד החקלאות

באופן ישיר לא.. אבל פנינו לכל הוטרינרים באיזור, לעירייה, לקרן קיימת, למכלאה, אף אחד לא עוזר.. את אף אחד זה לא מעניין. כל הפעמים שהסייח שלי נפצע היה בגלל שהסוסים האלה ברחו, שהזכר שלו מגיע אלי למרעה ומחרבן לי תולעים ליד המים. כמה תלונות הגשנו, כמה משטרה הבאנו, זה פשוט לא עוזר

למעלה