מהעתונות

giri

New member
מסכימה

לא נאמר הרבה בכתבה...
ובהחלט יש מה לומר על בטיחות בנהיגה עם טריילרים, ועל יחס המשקל בין הגורר לנגרר.

jgut

New member
אז בואו נדבר על זה

למה חשוב לשים לב כשגוררים קרון עם סוסים?

giri

New member
אני אתחיל למרות שאני רחוקה מלהיות מומחית

כמה דברים שאני יודעת שחשוב לשים אליהם לב -
יחס המשקל בין הגורר לקרון - הגורר צריך להיות די כבד, אני לא זוכרת מה היחס אבל אני די בטוחה שבתקנות התעבורה יש לזה התייחסות. אנסה לאתר. אם מישהו פה יודע אשמח אם יכתבו.
תנאי הכביש ומזג האוויר - אצלנו ביטלו יציאה לתחרות לפני חודשיים כי היתה הפשרה בערב ואז הטמפ' ירדה מאד בלילה והיה קרח על הכבישים. אף אחד לא היה מוכן לקחת את הסיכון בנסיעה. קרונות הם גבוהים וצרים ויש להם נטיה להתהפך - במזג אוויר סוער, עם רוחות, הייתי מעדיפה לבטל יציאה לתחרות ולא להסתכן. אם אין ברירה (נניח מקרה חירום לבית דגן) - לנסוע לאט ולהעדיף כבישים שאין בהם כ"כ בעיה של רוחות צד (למשל לוותר על כביש 6 שידוע ברוחות צד ולהעדיף את כביש 4 האיטי יותר).
פניות - אפשר לומר שגרירת קרון קצת דומה לנהיגה במשאית צרה וגבוהה והסכנה העיקרית היא התהפכות. צריך לקחת פניות מאד לאט ובזהירות כדי לצמצם את הסכנה הזו. עוד יותר רלוונטי במחלפים בהם יש הטיה.
כבישים לא מסודרים - כשיורדים מהאספלט, לשים שבע עיניים על הדרך והמהמורות והתעלות. לפני הנסיעה לבדוק אם הגלגלים של הטריילר יותר רחבים מהרכב ואם כן לקחת את זה בחשבון. ושוב - להאט, להאט, להאט.

אשמח אם כותבים מנוסים יותר ממני יתנו טיפים משלהם!

עסק בעייתי

כרגע החוק מחייב רישיון ג' ומינימום סילבראדו כדי לעמוד בתקני משקל הגרירה והנהיגה, מיותר לציין שזה לא קורה לרוב, והמשטרה בד"כ מעלימה עין מהעסק. כך או אחרת, רוב הטנדרים החזקים יכולים גם לגרור קרון, רק שהמהירויות בלימה בעיקר מאוד משתנות (דומה יותר לנהיגה במשאית 8 טון מאשר טנדר ארוך). הדגש המרכזי הוא כמובן מהירויות, מרווחי בטחון ופניות- אבל מי שמוביל סוס מאחורה בד"כ ישים לב לזה באופן טבעי.

jgut

New member
לדעתי עניין המיהורויות

הוא הכי קריטי. אני לא בטוחה שכולם מתייחסים לנושא המהירות מספיק בחומרה.

בחו"ל למיטב ידעתי מותר לגרור עם רכבים שבארץ אסור. יכול להיות שזה קשור לתרבות הנהיגה בארץ.

giri

New member
שלחתי מהר מדי...

רציתי להוסיף שפה באלברטה אני רואה הרבה אנשים מובילים סוסים בקרונות ענקיים, שצריך חתיכת משאית בשביל לסחוב. זה נראה קצת כמו שלושת רבעי אוטובוס בנפח. לקרונות זוגיים בדרך כלל לוקחים פיקאפ, ובכלל יש פה קצת אופנה של רכבי שטח גדולים (נו, מיד ווסט) אז לא חושבת שראיתי מישהו גורר עם רכב קטן. אני לא בטוחה מה הדרישה.

jgut

New member
לא התכוונתי לרכבים פרטיים

אלא שהרשיון לגרור צריך להיות לפי המשקל שהרכב יכול לגרור ולא לפי איזה רשיון הוא צריך.
למיטב זכרוני, לחלק מהג'יפים יש משקל ויכולת גרירה גבוהים יותר משל חלק מהטנדרים.
אז נכון שלרוב (ואולי לכל) הרכבים שדורשים רשיון ג' יש משקל מספיק גבוה. אבל זה לא אומר שאין רכבים הדורשים רשיון ב' שיכולים לגרור בלי בעיה בטיחותית.
למיטב ידעתי באירופה מותר לגרור לפי היכולות של הרכב ולא לפי תקנות של רשיון כמו שיש בארץ.

giri

New member
לא ידעתי שבארץ זה לפי תקנות הרשיון

חשבתי שזה לפי משקל הגורר...

זה לפי משקל

כולל של הרכב ונגרר, הבעיה היא לא היכולת לגרור, אלה העובדה שנגרר סוסים מתנהג כמו רכב ארוך כבד מאשר נגרר עבודה/ עגלה, אז יוצאים מנקודת הנחה שצריך רכב ספציפי ומישהו שיודע לנהוג נכון. התקנון הזה היה נכון בעבר כאשר לטנדרים גדולים בלבד היה כוח לגרור את הקרון, כיום זה פחות רלוונטי, אבל הקטע של התנהגות כרכב ארוך היא עדיין נכונה.

giri

New member
אפרופו זה...

הייתי מצפה שיהיה צריך לעבור השתלמות נהיגה מסויימת בשביל להיות רשאי להוביל נגרר. לא יודעת מה אתכם, אותי לא לימדו את זה בלימודי נהיגה.

jgut

New member
בארץ זה לא לפי משקל

זה לפי סוג רשיון. פשוט לא אוכפים את החוק כי מודעים לבעיתיות שלו.

כך נוצר מצב שבמקום שרק מי שבאמת יכול לגרור, כל מי שיש לו ג'יפ\טנדר גורר ולא בודקים אותו.

עד כמה שזכור לי

חבר שלי ישב איתי בדיוק כשהגיע הסוכן קרונות, ואחד הדברים שהסוכן הסביר לו, זה שהמשקל המוגדר של קרון סוסי הוא בכוונה כזה שיחרוג מהמשקל המוגדר לרישיון רגיל, ויאלץ נהיגה ברכב כבד ורישיון ג'. העובדה שגם רכב רגיל יכול לגרור זו בדיוק הנקודה, ואכן, לא באמת בודקים במודע.

דודה שלי שמעה ברדיו לפני כמה ימים

שדיווחו בחדשות (ברדיו) שהייתה תאונה שבה התהפך קרון עם סוס.
הסוס מת, הרוכב (שנהג) נפצע, בדיוק כשהוא חזר מתחרות וזכה במקום ראשון...
אין לי מושג איזו תחרות הייתה ועל מה מדובר, אבל זה ממש עצוב...

למעלה