מהנדס במע"צ התאבד

yoramgman

New member
מהנדס במע"צ התאבד

לאחר שידור כתבה תחקיר. יצחק הרשקוביץ מהנדס מחזות תל אביב והצפון במע"צ התאבד הבוקר ביריה ליד ביתו בנצרת עלית אתמול שודרה באולפני ששי ערוץ 2 כתבת תחקיר בה הועלו האשמות על מחדלים במהלך עבודתו במע"צ עכשיו יתחיל לצאת כול הסירחון החוצה

צר על המקרה הטרגי הנורא.

אך חוששתני שדווקא התאבדותו של הפקיד הבכיר, תדחוק את הנושא הכואב של מחדלי המערכת הציבורית בתחום הכואב כל כך של תאונות הדרכים, לקרן זווית של שכחה, ואף תעורר חשש אצל התקשורנים מלחקור שוב את מחדלי הפקידות הציבורית. חקירת התאונה האיומה של האוטובוס ו 17 ההרוגים הייתה יכולה להוות מפנה חשוב בהתייחסות לנושא התאונות, ולהביא לכך שהאחריות תוטל גם על המערכת הממשלתית הציבורית הכושלת, ולא רק על "הגורם האנושי", הנהג הפשוט. ואני תקווה שחרף המקרה הטרגי וההתאבדות הכואבת, תהליך "הוצאת הסרחון החוצה" לא יפסק, אלא תתבצע חקירה אמיתית, ובעיקר יתבצע שינוי בהתייחסות של הפקיד אל האחריות המוטלת עליו.

yoramgman

New member
יאיר בן משה

הרי שנינו מודעים לזה שכול התיק יפול על המהנדס אותו אני מאשים רק בדבר אחד שלא יצאה לתיקשורת אפילו שזה יעלה לא במקום עבודה

התיק נפל על הנהג, ועל חברת האוטובוס

וכרגיל בנושאי תאונות דרכים, המשטרה אצה ויצאה לכלות זעמה "בגורם האנושי" בנהג, בחברת האוטובוסים. והבדיקה במע"צ התחילה בעצלתיים ומאוחר יותר. כאמור אני מקווה שהמוות הטרגי הנוכחי, לא ימנע את מיצוי הדין והמסקנות הניהוליות הנדרשות כדי להביא לכך שמערכת הכבישים תהיה בטוחה וראויה.

דור לוי

New member
גיא מרוז(בולדוג):הקורבנות הנעלמים

מספר משפטים מתגובתו של גיא מרוז מבולדוג לנושא כפי שפורסמה במעריב nrg, היום 21/11/2004 , תחת הכותרת: "הקורבנות הנעלמים" "למרות הטרגדיה, צריך לזכור שרובם של אלה שנפגעו מהתחקיר ביום ו' כבר מזמן לא איתנו ... בשנה האחרונה חשפה התוכנית בולדוג עשרות אנשים מושחתים שכדרך חיים דורסים את כבודנו כאזרחים, ועושים על זה המון כסף. אני לא רוצה שאף אחד מהם יתאבד. מצד שני אני יודע שרובם של אלה שניזוקו משחיתותם וממעלליהם של גיבורי התוכנית הזו ותוכניות תחקירים מסוגה, כבר לא יכולים להתאבד. הם כבר מזמן לא איתנו. אף אחד לא ממש סופר אותם, משרד התחבורה, התשתיות ובעלי המפעלים הגדולים לא מזועזעים מחוליים, מעוניים או ממותם. תנחומיי הכנים למשפחת הרשקוביץ. זה מוות מיותר ונוראי. התפטרות בזמן היתה חוסכת את זה." אני מקווה שהוצאת הסירחון לאור השמש לא תיבלם.

yoramgman

New member
אדון דור לוי אין אשן בלי אש

אז באים מאשמים את ארוץ 2 זה לא פר

דור לוי

New member
החפיף והרוע קיימים בכל תחום

החפיף והרוע קיימים בכל תחום - גם בתקשורת. אין לי שום מידע מבוסס בנושא מע"צ. באופן אינטואיטיבי נראה אכן שמה שנחשף הוא אכן קצה הקרחון, אבל אין לי כלים לדעת שזה אכן המצב. בדוגמא מתחום אקטואלי אחר: היכן נמצאת האמת? האם אצל קבוצת העיתונאים המוחאת כנגד הפרקליטות, ניצב מזרחי וכד' ומאשימה אותם בפוליטיזציה וברדיפה? או אצל אלו התומכים בהם ומאשימים את השאר בשחיתות? באופן אישי אני לא יודע את התשובה - רק עדות נסיבתית מציקה לי שעדנה ארבל לא הגישה תביעת דיבה... עדיין, לגבי האמירה ש"אין עשן בלי אש" אני חולק על דעתך. חוסר מקצועיות וחפיף קיים גם קיים בעיתונות כמו בכל תחום אחר. שיקולי לחץ להביא תוצאות ורייטינג משפיעים לרעה על העיתונות כמו על תחומים רבים אחרים. לפעמים מתלווה לזה גם אינטרסים נוספים, שיכולים להיות במידה זו או אחרת סמויים מן העין. אריק אינשטיין ביצע שיר שהמוטו שלו: "אז איך אתה ישן בלילה עיתונאי קטן שלי?" השיר הזה לא צמח מואקום... אם להכליל את הנושא, לדעתי החפיף הוא אם כל חטאת לתיאור מצבנו: אני רואה כאן את הרצף הבא:
חוסר ערכי(תרבות של) איכות גורם לחפיף.
החפיף והסמוך/יהיה בסדר מאפשרים את הקומבינה.
הקומבינה תלויה באנשים המעורבים בה: אנשים חלשים/פשוטי העם - קומבינה קטנה... אנשים חזקים - קומבינה גדולה...
הקומבינה הגדולה מביניהן היא הקשר הון-שלטון

חלק מהחפיף "לא רוצה להסתבך"...

הגישה של "כולם צודקים" כמו "כולם אשמים". כמו "קיימים בכל תחום". כמו "באופן אישי אני לא יודע את התשובה", גם היא מסימני החפיף והקומבינה. מה שמאפשר את החפיף והקומבינה הוא אותם החוששים לבצע אבחנה ברורה וחדה בין אמת ושקר, אותם המערבבים בין רשע וצדיק, המבטלים את חשיבות האמת, והופכים את האמת למשהו בינוני ופושר, בעל חשיבות מעטה, וניתן להטייה בכל רוח מצויה. ניצב מזרחי ביצע האזנות סתר מטעמים פוליטיים בניגוד להוראת בית המשפט. זו עובדה מוצקה וברורה. ומאחר ובתפקידו הרגיש נדרש טוהר כפים מוחלט, די בעובדה זו כדי להדיחו מיידית. יתכן ואין ראיות מספיקות לקבוע אשמה פלילית מלאה. אך כאמור בתפקיד ראש אגף החקירות, השוטר העליון של המדינה, נכון שיישב רק מי שאין בו רבב. עדנה ארבל הגנה עליו ועל מעשיו הנלוזים בחירוף נפש. ובכך דחתה ועיכבה את פיטוריו. כדי להבין עד כמה הנושא פוליטי, הבט על רשימת התומכים במזרחי - רובם סמולנים, לעומת רשימת תומכי פיטוריו, רובם ימניים. הסיבה שהסמול כה נחלץ למען מזרחי הנה ברורה. פיטוריו של מזרחי מחלישים את יכולת המשטרה הפרקליטות ובית המשפט להתעלל בפוליטיקאים הימניים. החלשה זו עשויה לאפשר למנהיגי הימין לפעול באופן משוחרר יותר מאימת החוקרים, דבר שעשוי להביא את מנהיגי הימין לפעול בהתאם למצע מפלגתם והבטחותיהם לבוחר היהודי ללא פחד שמא יבולע להם בחדרי החקירות. מזרחי פעל שלא כדין, זו האמת הברורה, כאשר מנסים להתעלם מהאמת, מאפשרים לקומבינה לתפתח, לגדול ולהתעצם. הסכנה האמיתית על קיומנו אינה הקשר בין הון לשלטון, אלא הקשר והחפיפה בין שקר לשלטון.

דור לוי

New member
מה שבעייתי מבחינתי...

מה שבעייתי מבחינתי זה לא שמזרחי עדנה ארבל ו/או כל אחד אחר שמאלי או ימני, אלא שלמרות כל מה שכתב עליהם (ובפרט על עדנה ארבל) יואב יצחק, לא מצאו לנכון להגיש נגדו תביעה על לשון הרע.
: כדי שלא תוגש תביעה כזו נגד אדם שלא בטוח שהעובדות ידועות לו, או שיש ביכולתו להוכיחן, כדאי לנקוט לשון מסוייגת...

חטאי הפרט, כפי שכיוונת, תמיד יהיו

ולא חטאיו או מחדליו של אדם זה ואחר הם הבעיה המהותית של חיינו. אלא הרפורמה צריכה להיות בשיטה. לשנות את השיטה הנותנת מחסה לפשיעה ולחטא. והשיטה לצערי בנויה עדין על בסיס פוליטי. וכפי שאתה רואה בתקשורת ובפרקליטות איש אינו מעלה את פשעי שרון מאז שהודיע על מזימתו לעקור יהודים. והסמול הרגיש כל כך לכאורה "לזכויות הפרט" תומך במזרחי שרמס אותן ברגל גסה. ודרעי ונמרודי ישבו בבית הסוהר בגין חטאים שכלל לא היו מגיעים למשפט אם היו מבוצעים על ידי "יפי הבלורית והתואר". והנה גם כאן בפורום, כותבים זועמים ונרגזים על איזה מאה דונם או בדל חוף שהועברו לאיזה קבלן תמורת סכום נמוך ממחיר שוק. אך אין פרץ ואין צווחה כאשר מאות אלפי דונם נמצאים בידי קבוצה סמולנית שמעולם לא שילמה אף לא אגורה תמורתם. זו הבעייה של חיינו, לא הגנב ולא הפורץ הספציפי, גם לא, אלא הגזל והפשע בחסות הפרקליטות, התקשורת ובית המשפט.

למעלה