מהנדס איש שיווק

danyku

New member
מהנדס איש שיווק

מה בעצם התפקיד של מהנדס שיווק ?? הציעו לי לעבוד בתור מהנדס שיווק בתחום התקשורת , מהם התנאים ?

מה זה מהנדס שיווק?

זה מהנדס בהכשרתו שיעסוק בשיווק מוצרים שדורש ידע טכנולוגי? (אני מקווה שכן כי זה עדיף על לתת לאיש שיווק לתכנן צ'יפים) אם כן אתה צריך לשאול אנשי שיווק בעמדה מקבילה ולא מהנדסים כי לא תעבוד למעשה כמהנדס. לסכום שיגידו לך תוסיף 2000-3000 ש"ח בברוטו. ואם טעיתי לחלוטין בהגדרת התפקיד תספר לי.

danyku

New member
תודה

אני מהנדס תקשורת ועד עכשיו הייתי מוכן לעבוד רק במעבדה . היו לי כבר כ 4 הצעות עבודה בתור איש שיווק וכול פעם פסלתי את זה עד שחבר אמר לי שיש בזה כסף טוב , פלפון ובד"כ רכב . ואני מקווה שאתה צודק בקשר למשכורת.

eck

New member
הייתי מהנדס שיווק

התפקיד הוא תמיכה טכנית בתהליך שיווק מוצרי החברה. התהליך כולל השקת מוצרים, הדרכת מפיצים ולקוחות על מוצרים חדשים וטכנולוגיות, הדגמות בכנסים ופגישות, עבודה עם מרקום (הצוות שמכין את החומר השיווקי), ועוד דברים רבים. בסה"כ אם נמאס לך מהמעבדה, ואתה רווק, אז אני ממליץ בחום. לגבי התנאים, המשכורת נעה בסביבות ה 20K אם יש לך נסיון טכני משמעותי ואתה יודע להציג אותו טוב גם לאנשים לא טכניים. יש בד"כ הרבה מאד נסיעות לחו"ל, שזה נראה בהתחלה כמו צ'ופר ומהר מאד הופך לסיוט אם אתה נשוי, אבל משתלם מאד כלכלית (יכול בקלות להגיע לתוספת של מאות דולרים נקי בחודש). חוץ מזה זה תנאים סטנדרטיים של הייטק. יש מקומות בהם השיווק והמכירות הם תחת אותו תת ארגון ואז יכול להיות שתהיה גם חלק מהמכירות. אז זה כבר סיפור אחר, יש כאלה שמקבלים עמלות על מכירות אבל יש להם גם מכסה שצריך לעמוד בה. מה שצריך להזהר זה שהקטע של התמיכה הטכנית יהפוך ללא שיווקי, יענו "פוסט-סייל". תברר טוב טוב מה מצפים ממך בקטע הזה, שלא תמצא את עצמך עונה כל היום על אימיילים ומשחזר תקלות במעבדה, במקום לנשנש מהמיניבר של הילטון, ציריך :) מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אז קדימה.

galgal21

New member
האם אתה צריך לרוץ אחרי אנשים

ולשכנע אותם לקנות מוצרים ?

eck

New member
לא בדיוק

תראה, כל האוריינטציה היא של ליקוק ללקוח, אבל היום גם בפיתוח כבר עושים את זה. בגדול מי שרץ זה איש המכירות, ואתה מדבר עם האנשים הטכניים של הלקוח. אבל אין ספק שיש אלמנט רציני של שכנוע, למשל למה הטכנולוגיה של החברה שלך טובה יותר מהמתחרים. זה יכול להיות נחמד כל עוד אתם באמת יותר טובים, אבל אם המצב מתהפך אז זה נהיה מגעיל. אתה צריך לכסות כל הזמן את התחת של כולם. שאלה טובה, זאת אחת הסיבות שעזבתי, אבל זה לא ברמת הגועל נפש של איש מכירות. לעשות את זה לפני גיל 30 לכמה שנים, בשיווק בינלאומי, זה אחלה.

למעלה