מהנדס אינסטלציה

alonp7

New member
מהנדס אינסטלציה

שלום לכולם, המועצה המקומית החזירה לנו את תוכניות האינסטלציה שהאדריכלית עשתה, ככל הנראה הרמה שהם דורשים גבוהה מרמת הידע שלה בנושה זה, אני מבין שיש שתי חלופות במצב כזה: 1. לשבת עם האדריכלית ולעבוד על התוכניות על"פ ההערות של המועצה ולהגיש שוב 2. לשלם למהנדס אינסטלציה לצורך תכנון ועריכת התוכניות (כולל פיקוח בשטח בזמן הביצוע) השאלות שלי הן: 1. רציתי לדעת מהוא הערך המוסף לעריכת תוכניות אינסטלציה ע"י מהנדס אינסטלציה? 2. האם יש למשהו מהנדס אינסטלציה מומלץ? 3. האם ידוע לכם מהוא המחיר הממוצע לעריכת תוכניות להגשה, תוכניות ביצוע, פיקוח בשטח (כל אחד לחוד )? תודה מראש, אלון.

binbal3011

New member
מהנדס אינסטלציה

תלוי בעיריה, אצלי חייבו תכנית אינסטלציה חתומה, לקחתי מהנדס אינסטלציה, 2000 ש"ח סגר לי תכנית חתומה ומאושרת מעבר לזה האינסטלטור שלי בשטח עושה את העבודה. אם אתה צריך, תתקשר למחלקת הביוב בעיריה שלך ובקש שמות של מהנדסים שהם עובדים איתם.

dudujack

New member
מהנדס אינסטלציה

גם אנחנו סגרנו ב 2000 שח+מע"מ, כנראה שזהו מס חדש שהמועצות המקומיות חברו יחד לאגודת השרברבים,,, שיחתום לך וזהו לא תהיה לך ברירה.. אגב לא בטוח שיש מקצוע כזה בארץ (הנדסת אינסטלציה) הם מהנדסי בנייה בדכ

בינא

Member
שלום אלון - היכן בארץ מתוכן המבנה...?

יש מהנדסי אינסטלציה בכל מקום בארץ. יש ועדות בנין ערים שדורשות מהנדס ואז חובה לשכור כזה בסדר גודל של 2,000 ש"ח + מע"מ יש ועדות שרק ממליצות על מהנדס ואז רצוי שהאדריכל יתיעץ עם אינסטלטור מומחה (שגם ירצה לקבל עליו את בצוע העבודה) ויגיש תכנון נכון. בכל מקרה - דרישות הועדות היום לטופס 4 הן בדיקה של מכון תקנים/איזוטופ/טכניון או מכוני בדיקה דומים ולכן אין שום טעם בפקוח של מהנדס האינסטלציה כי הדרישות של מכוני הבדיקה היא לא לכסות שום צינור בקיר, בקרצפה, בתקרה או באדמה, לפני שהם ביצעו את הביקורת שלהם... רק בבניה מתועשת אין דרישה לביקורת כזו אבל אז גם תכנון האינסטלציה הוא חלק מתהליך הבניה והאדריכל אינו חייב לבצע זאת...

למעלה