מהם 10 השירים ?

Master Stav

New member
מהם 10 השירים ?

הכי גדולים מבחינתכם בעברית ב4 העשורים האחרונים ? ובהיזדמנות חגיגית זו...מזל טוב לאיקון התרבותי ...אריק אינשטיין שחוגג היום 70 שנה .

orenh47

New member
תשובה לסתיו שאלה במקום

1 למה לי לקחת ללב שיר שלא היה מבייש גם את הביטלס 2 אני ואתה גבריאלוב בשיאו 3 אבשלום 4 ילדים של החיים פשוט מופת 5 מבלי להפריע שיר עצוב מדהים יצירת פאר של זקי קלפטר 6 גיטרה וכינור 7 אני רואה אותה בדרך לגימנסיה 8 אגדת דשא 9 מה איתי 10 קח לך אישה ובנה לה בית לך תאמין אני מקשיב לו בדיוק 40 שנה מגיל 8

Master Stav

New member
הרשימה שלי

דה ז'ה וו - שלום חנוך קרן שמש מאוחרת - שלום חנוך אהבת נעורי - שלום חנוך פראג - אריק אינשטין אבא סיפור - יהונתן גפן דון קישוט - דני סנדרסון יהלולו - אמיר בן עיון טמבל - ארקדי דוכין אופליה - דני ליטני ופתאום שלא באת - שלום חנוך יחד עם שלמה ארצי

ע ארד

New member
היית מבקש 100,היה יותר קל

ניסיתי לחשוב על העשרה שאני הכי אוהב לשמוע והגעתי לעשרים תוך שנייה. התאמצתי ובסוף יצאה רשימה-אני מקווה שאני לא טועה בשמות 1-שיר הרעות 2-זמר נוגה 3-הורה היאחזות 4-הימים האחרים 5-אני נושא עימי 6-ימי בנימינה 7- הבלדה על ארי ודרצי 8-עטור מצחך 9-עוף גוזל 10-אדומה שלי ולא כתבתי עדיין אף מילה על השירים של הגששים,תיסלם,שלום חנוך ועוד. מה דעתך לשדרג ולבקש שאנשים ירשמו את ההמנונים(חוץ מההמנון הרשמי) האהובים עליהם ביותר?

ע ארד

New member
10 רשמתי,קח עוד תשעים וזה לא אומר שזה הכל.

יש לנו כל כך הרבה שירים יפים שממש קשה לדרג אותם. בנוסף לעשרת השירים שכבר הזכרתי ובגלל שביקשת שאשלים ל100 אני רושם עוד 90 שירים ממש אהובים ויפים,שמאחוריהם תכנים המבטאים חוויות, זכרונות,חלומות של רובנו ואולי גם של כולנו. נחל נחל,הליכה לקיסריה,אדון עולם,חופשה באדום,אמן אמן,יושב על הגדר,אומרים ישנה ארץ,חצבים פורחים,את ואני,גוונים, דמעות של מלאכים,בהאחזות הנח"ל בסיני,ליפא העגלון,בשמלה אדומה,סן פרנסיסקו,לא עוזב את העיר,האדון הרופא, לשיר איתך,לראות אותה היום,אתמול חלפו הציפורים,ילד אסור ילד מותר,דינה ברזילי,צא מזה,פרצופה של המדינה,מחכים למשיח,, בלילות הקיץ החמים,קח לך אישה,אחרי הכל את שיר,מול הר סיני,הבלדה על זומטי ולבטי,לעיתים,לקחת את ידי בידך,קרנבל בנח"ל, אילו ציפורים,אחי הצעיר יהודה,רוב הזמן את אשתי,הללויה,מה עושות האיילות,כוכב נופל,תמיד עולה המנגינה,עיתונאי קטן שלי, חופים הם לפעמים,שדות של אירוסים,מקום לדאגה,שתי אצבעות מצידון,ילדים של החיים,דני דינה,נח,מליון כוכבים,אי שם,לתת, שלום כיתה א,אנחנו לא צריכים,הנסיך הקטן מפלוגה ב',הייתי בגן עדן,אליעזר בן יהודה,מה אתה בכלל יודע על אהבה,אגדת דשא, ברית עולם,האוהבים על שפת הים,בלדה על סוס עם כתם על המצח,תן לשים ת'ראש על דיונה,ילד מזדקן,כלים שלובים,פנקס הקטן, אל הנחל,ירושליים של זהב,האיש ההוא,אדוני השופט,לכל זמן,אני נושא עימי,שיר היונה,אוהב להיות בבית,חולם בספרדית,כשתבוא, אמא אדמה,למה לי לקחת ללב,החול יזכור,אמא שלי,חלומות שמורים,ארץ חדשה,אני רואה אותה בדרך לגמנסיה,ילדותי השניה,הרדיו הישן,בית הערבה,חלום יולי אוגוסט,יש לך אותי,ילדי הירח,לילה לא שקט,חורף 73,. אם לא ספרתי נכון,אני מתנצל אבל זאת הלא רק רשימה חלקית ומצומצמת של שירים אהובים חלקם חדשים יותר,חלקם נכתבו לפני שנים רבות.

orenh47

New member
סתיו לא קראתי עד הסוף

חשבתי ששאלת על אריק בלבד זה מה קורה שלא קוראים עד הסוף בערב ארביץ רשימת העשרה שלי אורן

orenh47

New member
עשרת הגדולים קשה להחליט

1 אריק איינשטיין ושלום חנוך- למה לי לקחת ללב 2 שלום חנוך- מחכים למשיח 3 אופליה- דני ליטני 4 שמוליק קראוס- רואים רחוק רואים שקוף 5 כוורת- ילד מזדקן 6 מאיר אריאל- טרמינל 7 חווה אלברשטיין- כמו צמח בר 8 שלום חנוך- אהבת נעורי 9 החברים של נטאשה- לבד 10 אהוד בנאי והפליטים- ממשיך לנסוע לא משימה קשה למישהו כמוני שמכור למוסיקה זה מה שיצא אורן

למעלה