מהלכי אקורדים

• פותח הנושא JPOM
  • פורסם בתאריך

JPOM

New member
מהלכי אקורדים

האם ישנה איזו שהיא חוקיות לפיה בונים את המהלכים או שפשוט מתוך היכרות עם הסולמות ומגוון האקורדים והצורות עולים של מהלכים 'יפים' לבד? מהלכי אקורדים שיושבים בסולם אני יודע לבנות אבל אני מתכוון למהלכי אוקרדים שנותנים אווירה וצבעים במהלך, לא סתם Am/C/Em/D. מהלכי ג'אז פשוטים זו דוגמא למה שאני מתכוון, שכל אוקורד נותן צבע מסוים ומכניס לאווירה. בנוסף, שינויי סולם, בשביל לשנות סולם בתוך המהלך או לעבור למהלך אחר בסולם אחר, יש איזושהיא חוקיות או ששוב, לפי הנסיון והאוזן? תודה מראש לעוזרים!

Shards

New member
זה תלוי

במלחין ובפרוייקט, ולכל אחד יש את הבחירות שלו והשיטות שלו. זה עניין של אוזן וטעם אישי, ולהכיר אקורדים, תחליפים, היפוכים, תוספות, טנשנים (tensions), מודוסים וסולמות, אם אתה מדבר על צבע, חשוב שתדע מה אתה רוצה, וכמובן חשוב שתדע איך לתרגם את זה למוסיקה, וזה משהו שבא עם הזמן. למשל אם אני רוצה להוסיף מתח לדומיננטה (לצורך העניין E7) ברצף אקורדים ג'אזי, אני אוסיף 7b9 (רה ופה) ואם אני רוצה עוד, אני אשים b5 (סי במול), ו6 (דו), וטרצה (סול דיאז) בבאס. (ואז יהיה מגניב לאלתר על האקורד הזה עם סולם טונים שלמים שמתחיל בסול דיאז :)). זו פונקציה של לדעת עד כמה אתה יכול לחרוג מגבולות האקורד בלי לאבד את הקונטקסט. נסה לנגן את הרצף שציינת Am/C/Em/D ככה: Am6 (#7, 9) / Cmaj7 +5/G# / Em79/G / Dmaj7 b5/Ab ותראה שזה לא עניין של אילו אקורדים אתה בוחר, אלא איך אתה בוחר לנגן אותם. בהצלחה, עומרי.

JPOM

New member
אוקיי,

הרצף שנתת שם עפ"י ה Am/C/Em/D, לפי מה הוספת את התווים הנוספים באקורדים?

Shards

New member
כפי שאמרתי,

לפי האוזן והטעם האישי. ככה *אני* אוהב את הרצף הזה. מישהו אחר יגיד לך לנגן את זה אחרת. אמרתי קודם שזה עניין של לדעת עד כמה אפשר לחרוג מהאקורד בלי לחרוג מהקונטקסט, אבל ברצף שנתתי לך עשיתי את ההפך, חרגתי בכוונה יותר מדי כדי ליצור קונטקסט חדש. קח את התוספות ששמתי על האקורדים (בנפרד) ונסה לראות איזו הרגשה כל אחת מהן משווה לאקורד מז'ורי, ואיזו הרגשה היא משווה לאקורד מינורי, אח"כ נסה היפוכים (מספיק שתנגן דרגה אחרת בבאס, לאו דווקא טרצה או קווינטה, למשל אם הוספת b9 נסה לנגן אותה בבאס ולראות איך זה נשמע), ואז נסה שילובים של תוספות, האפשרויות הן אינסופיות לחלוטין, פשוט עניין של לחקור אותן ולראות מה אתה אוהב ומה אתה לא אוהב. בהצלחה, עומרי.

למעלה