מהי 'תבנית מעריכה'?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא נתקלתי עד היום במונח כזה. מה ההקשר?

מני אה

New member
זה היה בנושא של הרצאה. אבל אני לא מצליח למצוא

את הקישור של זה.

מני אה

New member
לו הייתי יודע...אני אפילו לא יודע אם היא עוד

תתקיים. אבל ממה שאני עוד זוכר מהכותרת דובר על השפעה של העברית המודרנית [משהו כזה] על התבנית הזו. אולי זו פסוקית..

trilliane

Well-known member
מנהל
מי הרצה? מתי? איפה? באיזה תחום דעת? קישור?

trilliane

Well-known member
מנהל
או! אתה רואה? כשאתה רוצה אתה יכול... ../images/Emo8.gif

לשמחתך נכחתי ביום העיון הזה והייתי בהרצאה; לצערך אני לא זוכרת איך היא הגדירה "תבנית מעריכה". הדברים שהיא אמרה היו דומים למאמר הבא פרי עטה (חיפשתי את שמה בגוגל): http://www.biu.ac.il/JS/hb/ils/aghion2007.pdf נדמה לי שב"תבנית מעריכה" היא התכוונה לסוג מסוים של משלים נשואי (יכול להיות גם פסוקית) שהיה אמור להיות הנושא, למעשה, אבל בגלל הופעתו של "זה" בתחילת המשפט, הוא עבר לעמדה של משלים פועל (או שיש לנו מבנה חדש בעברית שיש בו, לכאורה, שני נושאים). אני לא זוכרת הרבה מעבר לכך, ההרצאה הייתה קצרה ובקצב מהיר מאוד (ובלי הרבה דוגמאות) והתקשיתי להתרכז ולעקוב אחריה. מציעה לך לקרוא את המאמר, ואם לא תבין ממנו, לנסות ליצור קשר עם הכותבת (חפש את שמה בגוגל, או אולי יש לה גם פייסבוק) ולברר מולה.

מני אה

New member
ברור, כפרה עליי

פייסבוק זה די אישי. אם לא אבין - פשוט אבוא לפה, אלייך! נתת לי לתזז או שבבכלל לא זכרת שיש מושג כזה [אני לא מדבר על ההגדרה שלו]?

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל אני בעצמי לא יודעת, כפי שכבר עניתי לך...

וההאשמה שלך ממש לא במקום; ראיתי אותי מתזזת כאן מישהו אי פעם?
אם יש לי תשובה אני עונה ואני משקיעה בעצמי בחיפוש המידע (כפי שעכשיו חיפשתי עבורך בגוגל ונתתי לך קישור למאמר שלה שגם אתה יכולת למצוא, הרי). אז לא, לא היה לי מושג על מה אתה מדבר, זה לא מונח שאני מכירה ולא זכרתי בכלל את כותרת ההרצאה ההיא. גם עכשיו, כפי ששמת לב, אני לא ממש יודעת לענות לך במה מדובר. כתבתי לך את כל מה שאני יודעת על כך (וכפי שאתה רואה, זה לא הרבה).

מני אה

New member
טוב זה היה דיי בצחוק. פעם הבאה אני אוסיף :)

שיהיה בטוח. בקשר לשאלה, אם תהיה לי, היא תהיה על מושגים בסיסיים שהכותבת תשתמש בהם. חוץ מזה אני בטח אקרא רק את הפסקאות הרלבנטיות. :) :)

למעלה