מהי רמת הכאב

מהי רמת הכאב

שלום לכל המשתתפים בפורום

רציתי לשאול האם ישנה דרך למדוד את רמת הכאב או את סף הכאב בכאבים נירופטים ועצבים?

אם היה אז הרופאים לא היו מזלזלים בי

תמיד יש לי הרגשה שהרופאים חושבים עלי כהיפוכונדר ואני בכלל מעדיף בלי תרופות.
הדבר היחיד שיש זה הערכה האישית שלך על עוצמת הכאב, כמובן שזה לא מדוייק ואי אפשר להשוות מול אחרים.

אם היה אז הרופאים לא היו מזלזלים בי

תמיד יש לי הרגשה שהרופאים חושבים עלי כהיפוכונדר ואני בכלל מעדיף בלי תרופות.
הדבר היחיד שיש זה הערכה האישית שלך על עוצמת הכאב, כמובן שזה לא מדוייק ואי אפשר להשוות מול אחרים.

ברוך הבא.

מסכימה מאוד עם רונן.

לצערנו בארץ אין עדיין שום דרך למדידת כאב. לכן גם יש הרבה אנשים ורופאים שלא ממש מאמינים כשמישהו אומר שכואב לו.
פיתחו אמנם כל מיני סרגלי כאב, אבל.. הם לגמרי אינדיבידואליים, ו.. לא תאמין, הם אפילו יכולים להשתנות בתוך אותו אדם.
אני זוכרת שלפני שעברתי את הניתוח הראשון שלי, הייתה לי הערכה מסוימת של כאב, ואחרי הניתוח, ההערכה הזאת כל כך השתנתה, שאין לתאר.

מה שכן, בארה"ב יש מכשיר שאפשר לבדוק בו אם באמת יש תחושת כאב. נדמה לי שהיא לא מודדת את העצמה, אבל מראה שיש כאב, במיוחד במקרה של כאב נירופתי.

אני מקווה שתהיה כזאת אפשרות גם בארץ בקרוב.
(נדמה לי שיש איזה מכשיר בבית חולים כרמל שדומה לזה בטכנולוגיה שלו).

Sigal H

New member
לא שמעתי על המכשיר הזה

או ששמעתי ושכחתי. את יכולה לנדב עוד פרטים, קישור, מחקר?

11161

New member
אני אשלח את הכתבה

כאמור זה בפיתוח על ידי צוות ישראלי. אם אני זוכר נכון תייקתי את הכתבה, שהייתה לטעמי מרתקת.
(אולי בעתיד אני אנסה להיפגש עם מי שפיתחה את זה, ברוב טפשותי אני מחזיק בדעה שפגישה כזו יכולה להועיל ל2 הצדדים - חולי כאב כרוני יסכימו לשלם הון כשהם לא מאובחנים, שלא לדבר על כלי עזר לקבלת החלטות עם הבעיה של איך לאשר קנביס רפואי לחולי כאב כרוני כשאין דרך לדעת מה באמת המצב שלהם

ועוד שאלה

היי, לא שאלתי קודם, אבל ...
מה הכאב שלך? ממה אתה סובל?
מוזמן לשתף, רק אם מתאים לך וכמה שמתאים לך, כמובן...

מהם כאב

אנסה לכתוב בקצה מאחר ואני די חדש בפורום הזה בעבר וגם בהווה אני פעיל בפרום אחר בתפוז.

בעבר עברתי את מחלת הסרטן 3 פעמים שהתחילה אצלי (בעקבות שרותי הצבאי) נלחמתי בה בעקשנות כשאני מסרב לטיפולים המוצאים כגון כימו והקרנות ובחרתי להוציא את כספי על טיפולים אחרים בעיקר המוצעים במזרח הרחוק.

לפני 8 שנים לערך נפגעתי ממדוזה ערסית (מדוזה סגולה) שגורמת לשיתוק ולמוות די מהיר גם כאן סירבתי להיכנע אך הטיפול הלקוי ברובו ושימוש בתרופות שאינם מתאימות ללא הקשה ומוכנות מצד הצוות הרפאי להתייעץ עם מומחים לעניין בעיקר באוסטרליה שם מקורה של המדוזה הביא אותם להשתמש ולהזריק לתוכי כמויות של תרופות מסוימות אנטיביוטיקה וקורטיזונים שהיה כתוב על חלקם שיש בהם כדי פגיעה בלבלב בעיקר אך גם בעצמים אחרים בגוף ובצורה קטלנית מאד אם לא שומרים.
מאחר ולא יידעו אותי על זה גם לא היה אצלי במחשבה שאחרי הטיפול הארוך בבית החולים (6 שבועות) יווצרו אצלי פגיעות ומחלות שלא הייתי מודע לקיומם.

לפני 4 שנים ולמרות שארבעה חודשים לפני זה נבדקתי נכנסתי לגבולות הארץ ובביקורת הדרכונים הודיעו לי שאני מבוקש!!! אני!!! מס' הטלפון שהופיע להם להתקשרות היה של הרופא שלי ולתומי חשבתי שחזר לי הסרטן אבל לא כן הוא הודיע לי שיש לי רמת סוכר של אדם מת ברמה של 4 אנשים (1009) ו a1c שעוד לא היה כמוהו בארץ (19.8).
לא כל כך הבנתי מעל מה הוא מדבר כי לא ידעתי על מחלת הסוכרת כלום.

כיום אני סובל מסוכרת קשה מאד ולא מתקרבת למאוזנת
ניירופטייה קשה מאד עם ימים שלמים שאני לא יכול ללכת, עם מחשבה של הרופאים לקטוע חלק מרגל שמאל עקב נמק (לא הסכמתי אני יבריא)
פגיעה עצבית כבר מהאונה במוח
פגיעת ראייה 4 זוגות משקפיים
כאבי גב והרדמות הידיים
נעילת האצבעות עקב סתימות מהסוכר
ונטייה אובדנית קשה עם לא מעט ניסיונות ממשיים בשנים האחרונות כולל אחד שפורסם בחדשות.

עקב הפסקת העבודה שלי גם נכנסתי לבעיות כלכליות אדירות שגם איתם אני מנסה להתמודד.

זה אני
וזה מה שיש

מקווה שעכשיו אני מובן יותר

שבת נעימה ושקטה

Sigal H

New member

אז לא היה לך משעמם, הא...

יש איזשהם טיפולים שעוזרים בינתיים, אם לא שיקום מלא לפחות הקלה?
ובעניין הכלכלי, אתה מקבל קצבת נכות וכו'?

משעמם לא

שבת שלום

אכן לא היה לי משעמם וגם עכשיו ממש לא

אין לי הקלה ובשבועות האחרונים אפילו החמרה קלה אבל הכאבים משתנים ככל שאני יותר "מסומם" מה שמסוכן בשעות שאני "מסומם שאם מגיע לי היפו (ואצלי הם קשים מאד) אני פשוט לא מרגיש שהוא מגיע ולא מצליח לעצור את ירידת הסוכר בזמן וזה נגמר כבר כמה פעמים ב"גירוד" שלי מהמדרכה ע"י מד"א.
רופאת הסוכר האחרונה שלי ( השישית במס')דומה למגלה עתידות כל הטיפולים הם בניחוש אוליי .. ואולי... ועכשיו אחרי משא ומתן ארוך של כמה חודשים אני עובר בתחילת החודש קופ"ח ומיד נכנס לשבועיים של כל הבדיקות הנחוצות שדרשתי.

אני אכן מקבל קצבת נכות את הגבוהה ביותר שיש כרגע ללא שירותים מיוחדים (אני עדיין מתלבש לבד) ואני גם מקבל עבור הילדה שלי שאני מגדל בסביבות 1000 ₪

למזלי הרב יש לי כמה חברים וחברות שתומכים בי כלכלית עם זה בקניית אוכל או תשלומים שונים אחרת אין סיכוי שהייתי שורד

זהו בערך שיש לי לומר בנושאים ששאלת

בבחירות הבאות נעמיד מפלגת נכים שאם כל הנכים במדינה יצביעו למפלגה הזו ראש הממשלה יהיה אחד מאיתנו

קודם כל חזק ואמץ!

נשמע מאוד קשה, אני חושב כמה קשה לי (וקשה לי!)
אבל אז אני קורא מה עבר עליך, כאילו אני מתגמד מולך

לגבי הכאבים שוב כפי שבטח שמת לב שאתה יכול להגיד שכואב לך ברמה של 5 וזה אמור להיות חצי כאב (שקשה לי מאוד לכמת את זה ככה) ולמחרת ה5 הזה הוא בכלל 2, כי היום יש לי 20!! פשוט אי אפשר להגדיר את גובה הכאב ולא משנה כמה ננסה.

לגבי שר"מ, גם אני יכול להתלבש לבד ובכל זאת מקבל שר"מ 50 אחוז, אולי בגלל שאני עם תעודת עיוור, אבל לא חושב שזה מונע ממך לקבל גם.

ואני חושב שמגיע לך מריחואנה רפואית, אם כבר מסומם מתרופות (סמים באנגלית) אז לפחות שיועילו, ומריחואנה מועילה, בטח במצב שלך.

לגבי מפלגת נכים, כבר ניסו את זה, נראה לי שאנשים בארץ אוהבים שמרביצים להם מבחינה פוליטית ולא רק...
שבוע טוב!

תודה

לא ידעתי שאפשר ל"שפוך" כך את הלב (אפילו קצת) והתגובות יהיו כך לטובה והבנה

כמו שכתבתי אני עובר לקופ"ח אחרת בעוד כמה ימים ואתחיל שם את כל הבדיקות הנחוצות וגם יעבירו אותי תהליך מהיר לקבלת הקנביס הרפואי (לא עישנתי בחיים כלום גם לא סיגריות)

אני אבדוק שוב לגבי השר"מ ואראה מה יתקדם בדבר. למזלי אני לא ממתין בתור בקומת הפקידים אלא איך שאני עובר את הבידוק מעלים אותי ישירות למנהלים למעלה.

ושוב לגבי המפלגה אולי כדאי לנסות את זה שוב

שבת שלום

11161

New member
שאלה מרתקת

א. מכונה כזו בפיתוח. (מתוך כתבה במוסף הארץ מלפני מספר חודשים. פותח על ידי צוות ישראלי).
ב. חוץ מ״מידת הכאב המשוקללת״ לטעמי קיים מרכיב של ״חווית הסבל הסובייקטיבית הסוביקטיבית״ - אינה דומה עוצמת הקושי בריצה של 10 דקות, לכאב שלא מצליחים לסבול במשך שעות, ימים, שבועות וכו׳
ג. אני שמח שאני לא היחידי שמוטרד מהשאלות האלו..

Sigal H

New member
בנוגע ל-ב'

מסכימה איתך, לכאב יש גם מרכיב של זמן. בהתחלה זה חדש ונורא, אחר כך מתרגלים, ואז זה לאט לאט שוחק.
אבל זה נוגע יותר להתמודדות מאשר לכאב האובייקטיבי, אלא אם למכונה הזו יש דרך להכניס לחשבון את מרכיב הזמן.

11161

New member
שאלה טובה

סתם ככה אני חשבתי ש"מרכיב הזמן" זה נתון שלא נמצא בהיבט הפיזי,
אלא בהיבט ההתארגנות האישית/טכנית/נפשית.

מצד שני - יש הרבה דברים שבאופן ישיר אי אפשר לדעת אותם מתצפית/למדוד אותם.
אבל אם מסתכלים על תחום אחר, ניתן לדעת אותם באופן עקיף.

(זוכרת מתאם מהסתברות? אם יש מתאם גבוה בין 2 משתנים, זה אומר שלפעמים באמת אי אפשר לדעת באמת מהו משתנה א',
אבל כשיש מתאם גבוה בין משתנה א' לב' - אפשר להעריך לפי משתנה ב' (אם ב' ידוע לנו) מה יהיה משתנה א' בסבירות מספיקה.

בקיצור, סיגל - יש לך רעיון למשהו שניתן לראות/למדוד ומשקף באופן עקיף את היבט השחיקה והזמן?

למעלה