מהי רוחניות?

מהי רוחניות?

"כיצד הפכה "רוחני" ממלה המתארת אדם המתרחק מהחומרי והגשמי ובוחר על פניו בנשגב ובמופשט לכזו המתארת מי שבצד רדיפת בצע עוסק גם במיני הבלים אסקפיסטיים ואמונות תפלות, ועושה זאת על פי רוב בצורה מופגנת, פטפטנית ואקסטרווגנטית" http://www.the7eye.org.il/DailyColu...Url=/DAILYCOLUMN/Pages/Bottom_line_lobby.aspx

ינוקא1

New member
אני מאוד מתנגד

במיוחד לשורה התחתונה במאמר : "רוחניות וחומריות הן שתי גישות שונות לחיים, שהבחירה ביניהן משקפת שלל הכרעות מוסריות וערכיות. זהו הקרב הוותיק בין חיי העיון לחיי המעשה, בין ה"ויטה אקטיבה" ובין ה"ויטה קונטמפלטיבה". משבחר באחת מהן, יכול אדם לעשות בזמנו הפנוי ככל שירצה. אבל מה ששרי אריסון תובעת בגסות הוא הכרה בה כאדם רוחני – הכרה שנקנתה בממון בלבד, בזכות תרומות, פרופיל ציבורי ובמות אינספור לשטוח את משנתה, שאינם עומדים לרשותו של אדם אחר, אפילו אם הוא רוחני יותר. זו תביעה המנוגדת במהותה לרוחניות, כל סוג של רוחניות, ולא משנה באיזה מילון, מדריך או דו"ח רבעוני אתה בודק." אינני חושב שאסור לאדם רוחני שיהיה לו כסף , ואינני חושב שכדי להיות רוחני צריך להיות עני ואביון. שרי אריסון אינה רוחניקית מהיום , כבר לפני שנים רבות היא טיפלה בעצמה ובפחדים שלה וראתה את הפתרונות במישור הרוח ולא במישור החומר. אדם רוחני בעיני זה אדם שמבין שהתודעה שולטת על החומר , שאנחנו יצירה של הרוח , ושניתן לשנות את חיינו באמצעות שינוי התובנות שלנו על העולם ולא בהכרח באמצעות שינויים פיזיים. זו ההגדרה שלי. שרי היא דוגמה לאדם כזה. זכותה המליאה לשטוח את משנתה באיזה פורום שתרצה , אני מעריך אותה מאוד שהיא רואה דברים חוץ מאשר את חור הגרוש.

כשמדובר בשרי אריסון

אני דווקא מסכימה עם הנאמר בכתבה. בל נשכח שבמקביל לתחילת עיסוקה של שרי אריסון ב"רוחניות", היא פיטרה מאות עובדים מהבנק שבניהולה וזה עוד בתקופה שהבנק הנ"ל זכה ברווחים נאים. רוחניות היא לא רק לחזור על מנטרות ולעשות מדיטציה. רוחניות בעיניי לפחות היא בראש ובראשונה עמידה בערכי מוסר ורצון אמיתי להיטיב עם הזולת. ולפטר מאות עובדים לא ממש מתיישב עם רוחניות ומוסר..

ינוקא1

New member
"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"

כך כתוב אצלינו. אני משתדל לא לדון אותה. אינני יודע מה הייתי עושה אם הייתי במקומה והמנהלים שלי היו מראים לי שחור על גבי לבן שצריך לפטר עובדים לטובת העסק. גם אדם רוחני צריך לחיות עם רגל אחת (לפחות) בעולם הזה.

טאוֹ

New member
תודה על העלאת הנושא ../images/Emo140.gif

מה דעתך על המאמר ועל הנושא הנדון בו?

עדיין לא החלטתי

נושא הרוחניות וההון מעלה פעמים רבות סימני שאלה, בין אם זה על אושו והשלל שהוא השאיר אחריו במותו, הדלאי למה וארמונותיו שבטיבט והנזיר שמכר מליוני ספרים. אני לא חושבת שאנשים שיש להם ממון רב לא יכולים להיות רוחניים, אני פשוט חושבת שאין בהכרח קשר בין הדברים. כלומר, אם שרי אריסון או מדונה הן באמת רוחניות או לא, זה תלוי בהרבה מאוד דברים שאין להם קשר לכסף. אבל במקרים כאלה אני כן אוהבת לזמזם את השיר "אשליות". אני אוהבת במיוחד את המשפט "לשיר שירי אהבה ושלום", זה באמת ממחיש את הרעיון שלאנשים קשי יום קשה יותר להיות רוחניים, כי אין להם כסף ללכת לקורס מדיטציה. אלה התנאים במערב. בהודו, כמו שאתה ודאי יודע, לא צריך כסף כדי לעסוק בפעילות רוחנית, אפילו להיפך. נזירים בודהיסטיים בכל העולם מסתפקים בגלימה ומקבלים כנדבות קערות אורז. אבל אנחנו הרי לא חיים במזרח. רוב האנשים המלומדים שהתייחסו לנושא כותבים מתוך היכרות עם פועליה של שרי אריסון, והם מגיבים מתוך ביקורת גדולה על פעולות שהיא ביצעה. אני לא מכירה אותה ואין לי הרבה מושג. קל לי לומר שלפטר מאות עובדים שעבדו בבנק הפועלים זה לא רוחני, אבל מה אני מבינה בבנקאות.

lightflake

New member
לדעתי אין פה דבר לא רוחני

כל אדם הוא ישות רוחנית שנמצאת בדרך רוחנית בעולם רוחני ובחיים רוחניים - אלו הם החיים האלה. יש אנשים שמכירים בכך ומדברים על זה ויש אנשים שלא, אבל כולנו פה נשמות שהתגשמו כגופים ומתמודדים עם החיים בעולם הגשמי, לכן זו גם טעות להבדיל בין דרך רוחנית לחומרית, אדם יכול לחשוב על עצמו כרוחני ועל אחר כחומרי אבל זה זניח, אף אחד לא באמת יודע איזה שיעור נשמה אחת עוברת כאן לעומת האחרת ועצם ההשוואה היא תוצר של האגו שנוטה להשוואה ותחרות כדי לחזק את עצמו אך האמת היא שכולנו רוחניים וחומריים אם נרצה בכך ואם לא, אם נכיר בכך ואם לא.

אחד55

New member
מסכים

מה למשל מחזיק תא משפחתי שלא יתפרק ? רוחניות. מה גורם להורים לוותר על טובתם האישית הישירה ולהקריב למען אנשים אחרים ( = ילדיהם) ? רוחניות. מה גורם לזקן חולה ותשוש לשרוד בגוף שאדם צעיר לא היה מחזיק בו דקה ? רוחניות. וכמובן רוח לחימה קבוצתית בספורט, בצבא ובמקום עבודה היא רוחניות. לגבי סוג הרוחניות אליה כוונה השאלה: היא מתפרשת כאליטיסטית, נרקסיסטית \ מתנשאת \ עסק לבטלנים, פרזיטים, תבוסתנים, מתרוממים וכו' הרוחניות הנ"ל היא סוג של השקפת עולם וטבעם של אנשים להתנגד להשקפה שנוגדת את זו שלהם תוך ניסיון לכפות את השקפת עולמם על השאר. אנשים זרים שמתוודאים לישראל ולישראלים טוענים שישראל היא מדינה של פילוסופים. ז"א שיש פה לא מעט אנשים עם חשיבה עצמאית ולא עדר של 300 מיליון כמו באמריקה. לא במקרה האזור הזה הוא ערש של דתות ותרבויות.

למעלה