מהי קומפרסיה?

tal ko

New member
מסוקים

עובדים עם מנוע טורבינה ולא מנוע בעירה פנימית.

רגע,אז אם....

יש לי אופנוע עם מנוע טורבינה, לא צריכים בדיקת קומפרסיה לפני בדיקה??
בכל אופן- איפה כל הידענים למניהם?? לי נראה שלכל אופנוע יש קומפרסיה אופטימלית. אולי אין סטיות גדולות, אבל עדיין, אני חושב שזה שונה. תשובה חד-משמעית, מישהו??

C O L T

New member
קומפרסיה יש לה קשר ליחס הדחיסה?

זה שאלה רטורית. יש אופנועים עם יחס דחיסה נמוך, יש כאלה עם יחס דחיסה גבוה, יותר יעיל להפקת ההספק, אבל דורש דלק באוטן גבוה ועוד איכויות במנוע, אז איך יכול להיות שיתקבל אותו הנתון אצל כולם? מעניין לשמוע מה הידענים אומרים. כמה שידוע לי לכל אופנוע מספרי קומפרסיה אחרים, הודות להפרשים ביחס הדחיסה. למרות שלאופנועי בעלי יחס דחיסה זהה יהיה גם נתון קומפרסיה זהה. אלא מה. סך הכל נותנים למנוע למחוץ אוויר ובודקים מה הלחץ.

OMERTLLF

New member
לגבי מסוקים - את בטוחה?

כי המסוקים שאני מכיר היום יש להם מנועי טורבו מניפה או סילון....

Enforce

New member
"בום ידה ידה וזה נוסע"-נשמע כמו ../images/Emo6.gif

הטוסטוס שהיה לי פעם..

MrCool

New member
הסבר

קופרסייה זה הלחץ שנבנה בחלל הצילינדר. כידוע הבוכנה נעה אנכית ודוחסת תערובת בחלל הצילינדר בדומה למשאבת אופניים. מחברים שעון לחץ לפתח הפלאג, ומניעים את הבוכנה (בעזרת סטרטר או קיק) עד שאין יותר עליית לחץ. הלחץ שמתקבל הינו ה קומפרסייה. קופרסייה נמדדת בד"כ ב PSI. ניתןלבצע מדידת קופרסייה עם השפעתו של מפחת לחץ ולעיתים ללא. יש עוד מושג שניקרא בריחת לחץ והוא מבוצע הפוך מעיקרון בדיקת קומפרסייה. אם בקומפרסייה הבוכנה בנתה את הלחץ, אז בבדיקה זו מביאים את הבוכנה לנקודה מתה עליונה כאשר כל השסתומים סגורים ודוחסים לחץ לחלל הצילינדר. אחוז מסויים של לחץ יברח החוצה (חופש ברינגים או בשסתומים) וזה נקרא אחוז איבוד קומפרסייה. יחס דחיסה זה משהו אחר: זהו היחס בין נפח חלל הצילינדר כאשר הבוכנה נמצאת בנקודה מתה תחתונה לבין הנפח בנקודה מתה עליונה. זהו יחס קבוע שלא משתנה (אלא אם עושים שינויים למנוע כגון החלפת בוכנה, אטם ראש במידה שונה וכד')

למה בודקים קומפרסיה -

בוא נגיד שבעל האופנוע הקודם "שכח" לציין כי האופנוע רתח לו מחום יתר וראש המנוע התעווט או שתעלת נוזל הקירור התחברה, ע"י סדק ,עם הצילינדר .כאשר תבדוק את הקומפרסיה הלחץ שיבנה בחלל הצילינדר יהיה קטן מנתון החברה לאותו דגם וכך תדע שהER שלפניך חלש מיתר הERים שתפגוש .

רבי הערה בעניין הקומפרסיה.

לדעתי העינין הגדול בקומפרסיה במידה והיא בתחום הנורמל לאופנוע (כן זה משתנה ממנוע למנוע -באופנוע ספורט גבוהה יותר מקאסטום מגודל.) הינו בתחום ההפרשים. אם הפרשי הקומפרסיה בין הצילינדרים עולה על 10% אזי יש סיכוי יותר גדול לאוברול בעתיד הנראה לעין מאחר והתאריך בו נאלצים לבצע אוברול הינו בדיוק כאשר אחד הצילינדרים מפשל בגדול ולא משנה מה מצב השאר.(אלה אם כן אתה תפרן כמוני שנאלצתי להחליף לבד רק צילינדר אחד -וגם אז משומש.) אגב כאשר הלכתי לקנות רכב בחו"ל עם מד קומפרסיה התאספו לראות כל הקונים במגרש כי היו בטוחים שראו חייזר.

Pumi

New member
איבוד קומפרסיה יכול לבוא מהרבה

סיבות. זה יכול להתחיל בכיוון שסתומים לא כמו שצריך, בעיה במחשב הזרקת הדלק למשל, פילטר אויר סתום ועוד. זה מה שיכול לתת בריחת לחץ של +-5-7 ואולי יותר, תלוי באופנוע. בריחת לחץ גבוהה, זה כבר דרוש בדיקה ממש מעמיקה. כלומר בריחת לחץ של 12% יכול להיות שכיוון וניקוי הקרבורטורים יכול לסדר את זה. לעומת זאת יכול גם להיות בריחת לחץ של 40% אם איזה קרבורטור סתום ודפוק מכל סיבה שהיא. גם יכול להיות שהחלפת אגזוז לפתוח, ללא התאמת המנוע, גם יכולה לגרום לאיבוד קומפרסיה ואפילו בצורה יותר גדולה.

Alfa156 GTA

New member
אחרי שמכרתי את הDR שלי

באחד האופנועים שבדקתי היתה דליפה של 52% , מה אתם אומרים !!! האלפא

menimm

New member
אתה צודק,

מה שכן, אתה טועה בעניין הדמיון למיצובישי, .. הרבה יותר דומה לפורד פוקוס, ובנוגע לאוטובוס שלי, יש עכשיו מבצע... כרטיסיה של 12 נסיעות במחיר של 10..

למעלה