מהי קומפרסיה?

מהי קומפרסיה?

בוודאי רובכם נתקלתם בבדיקה לפני קניה שעשיתם לאופנוע(או עשו לאופנוע שלכם) במונח "קומפרסיה". "קומפרסיה תקינה" "יש לך 2 וחצי אחוז איבוד קומפרסיה בצילנדר ימין" "הקומפרסיה 200". אתמול בבדיקה שעשו לER,נמצאה קומפרסיה של 200 ורצתי למצוא בספר של היינז את הנתון הזה,כלומר כמה צריך להיות. מצאתי יחס דחיה אבל הוא לא מופיע כמספר בודד אלא כיחס בין כמה מספרים(כמה מפתיע...). ואז הגעתי למסקנה שאני בעצם לא יודע מהי קומפרסיה. אז ככה: א.מהי קומפרסיה,מה הנתון הזה אומר? ב.מה אני צריך לחפש בספר של היינז שיתאים לנתון שנתנו לי אתמול? ג.אם כבר אז כבר...למכירה במחיר סימלי ספר של היינז לER שנים 97-99(ולדעתי הוא גם יתאים לדגמים היותר חדשים,אין שינויים משמעותיים בין הדגמים)ולGPZ500 בשנים 87-99(לא יודע אם היו שינוייים בדגמים מאחורים יותר של הGPZ אני חושב שגם לדגמים החדשים הספר יתאים),פרטים במסרים...לא להציק בשירשור הזה בבקשה.

OMERTLLF

New member
PSI

14.7PSI= אטמוספירה. 200 PSI יש לך? מה רע בזה? לגבי בריחת לחץ - זו בדיקה הפוכה של בריחת גאזים מכל צילינדר. בספר של היינץ אתה אומר שאין???
לא נראה לי כ"כ - תבדוק טוב.

לא הבנתי כלום...

מה אני אמור לחפש?מה בריחת לחץ? וד"א כבר אין לי...נמכר...סתם מעניין אותי.

קומפרסיה...

היא "כמות הדחיסה" שמצליח המנוע שלך לייצר... זה נמדד ביחידות PSI. כמה לחץ הצילינדר של האופנוע מצליח לייצר... זה יותר ברור ?

Irenie

New member
תשובה...

בהנחה שאתה יודע איך עובד מנוע בערה פנימית (דלק נכנס, בום ידה ידה וזה נוסע), קומפרסיה היא הלחץ שיש לך בצילינדרים. compression, כשמה כן היא - דחיסה. 200PSI זה הלחץ שנוצר בצילינדר בתהליך הדחיסה לפני הניצוץ. קומפרסיה בסביבות 200 בכל צילינדר היא אידאלית למנוע. 180 זה סביר. מתחת ל-160 נחשב שצריך לשפץ ראש מנוע. 0-5 אחוזי איבוד קומפרסיה נחשב לאידאלי, מעל זה יש עוד אחוזים שאני לא זוכרת שמתחלקים לרמות של לא נורא ואיום ונורא.

Blue Fire Flame

New member
תמיד זה 200PSI ../images/Emo35.gif

בכל אופנוע זה 200PSI או שזה תלוי בסוג/דגם/נפח של האופנוע

Irenie

New member
מנוע במצב חדש, בכל אופנוע

אמור להראות במצב תקין 200PSI בכל צילינדר. פלוס מינוס קצת. גם 205 קורה, גם 195. טיפה מעל 200 כשהמנוע חם, טיפה פחות כשהוא קר. אבל כן, בעקרון 200.

Irenie

New member
אהה, כן, לא רק באופנוע.

גם מכוניות, מסוקים וכל שאר דברים בעלי מנועי בערה פנימית. לפעמים אפשר להרים מנוע קצת מעל 200, אבל יותר מדי מעל 200 והמנוע לא עומד בעומס, הוא ישחק מאוד מהם, שסתומים יהרסו וכו', מעט מדי קומפרסיה והוא, מסיבות מובנות, לא יסע. (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה?)

איירין אני חושב שכאן את טיפה

טועה. לER למשל במקור צריכה להיות קומפרסיה של 213,לFZR600 נדמה לי אמור להיות סביב ה230. אני חושב שזה משתנה ממנוע למנוע ושינויים שמעל +-5PSI מ200PSI.

Le Duke

New member
women! if they don't try to kill

you on the road ,they will try to sabotage your bike take easy ,frau

למעלה