מהי ציונות

yeshgvul

New member
פרוק "מאזחים" הוא מהלך מדיני

שיכול היה לעשות לפני שנתיים. גם עכשיו עשה אותו באילוץ. פאתוס תוקפני איננו הגינות בויכוח. תנסה להיות יותר טוב מאחרים...

מטרניך

New member
שטויות במיץ. זה לשיטתך אחיזת עיניים

גם פואד החל לפרק מאחזים בסתו באישור שרון. אז מה, זה הפסיק את הטרור? עכשו הם באים על הברכיים ומתחננים להפסקת אש, מה שהם סרבו לעשות קודם, כי גילחו להם חלק גדל מהקאדרים (מעט מדי ומאוחר מדי, לטעמי) והם יודעים מה מצפה להם בקרוב אם לא יתחילו להילחם בטרור: 'ליל ברתולומיאוס' אחד מתמשך עד לכניעה ללא תנאי.

yeshgvul

New member
זה באמת אחיזת עיניים

אבל אחיזת עיניים ע"י מהלך מדיני. המאחזים שפואד פירק פורקו ביוזמתו ולא ביוזמת שרון. ולמעשה כמעט לא פורק כלום. חות גלעד כדוגמה.

מטרניך

New member
תחליט לפני שתסתבך לגמרי, כמו אתמול:

פואד לא פרק 'ביוזמתו' כמעט כלום, או כמעט פואד לא פרק כלום 'ביוזמתו', או אולי פואד כמעט 'ביוזמתו' לא פרק כלום? וזה עוד 'לא ביוזמתו' של שרון, אבל באישורו או חרף התנגדותו? לפני כן אמרת שפירוק המאחזים הוא 'מהלך מדיני'. לא פחות. רק איש הקש שכח להוסיף 'אחיזת עיניים'. עכשו, הודות לי, הוא נזכר. אתה לא רק עוזר לימין הקיצוני להכתים את השמאל - אתה ממש בדיחה.

yeshgvul

New member
אין שום סתירה

אחיזת העיניים איננה בקיומו של המאחז. אחיזת העיניים היא במצג השוא כאילו יש כונה לפתרון יסודי ולא להכתיב פתרון בנטוסטן עם השארת כמעט כל ההתנחלויות, גם אם יהיה שקט. צריך לזכור את מה ששרון אמר ליחיאל חזן על ההתנחלויות. וזה מנקודת מבט מקילה. מנקודת מבט ביקורתית, עוד ייבדק אם אין מאחזים ששרון פטרונם ( יחד עם זמביש ) יימנע כלל מלפרק.

ליליxx

New member
אני לא יודעת כמה חתמו אצלנו

אבל אצל הפלשטינאים חתמו כ 800 איש. זה הרבה? מעט?

מטרניך

New member
עשי חשבון כמה זה מתוך שני מיליון

מבוגרים. וסרי נוסייבה עד היום לא קיבל אישור למסיבת העיתונאים שרצה לכנס.

yeshgvul

New member
יותר מ- 800. את חתמת ?

אי אפשר להגיד שבציבור הישראלי זה המסמך הכי נחתם. לפי מה שידוע לי, המסמך הזה מופץ על דעת ערפאת (יש גם רעיונות אחרים שמקודמים על דעתו). גם הוא היה שמח להוריד את הפליטים מהגב שלו.

ליליxx

New member
אתה מוכן להביא קישור בנושא?

אני קראתי על שמונה מאות ומשהו במקום מוסמך. יש לך הוכחה שזה יותר? עד כמה הייתה אומר שערפאט מעוניין להוריד את הפליטים מהגו שלו? עד כדי כך שיעשה הכל על מנת שאלה יבאו לישראל, או אולי עד כדי כך שיעשה הכל על מנת שאלה ימצאו מקום מגורים של קבע במקומות בהם הם יושבים כבר מעל ל50 שנה(או כל מקום אחר על פני הגלובוס, פרט לישראל), בתנאים נאותיים?

yeshgvul

New member
מעונין בדרך שלא תיפול עליו

וקשה לראות איך מצב שבו ישראל לא מקבלת שום אחריות, לפחות מוסרית, על הבעיה הזו (גם אם לא בלעדית) יאפשר דבר כזה. לגבי המפקד , אני אחפש עדכונים. אני לא חושב שיש עשרות אלפי חתימות שנאספו שם, אם שאלת לגבי סדר גודל כזה. אני גם לא יודע על המוני חותמים בישראל. חתמת?

מטרניך

New member
יש הרבה דברים רעים במדינה שלנו,

הרבה דברים שצריך לשנות ולבטל ולעומתם להנהיג בה דברים שאין בה והדרושים לאדם כאוויר לנשימה. אך יש גם הרבה דברים טובים, כמו בכל ארץ, דברים שצריך לשמר ולפתח. אולי מישהו ישכילני, כיצד אדם כמו ישגבול מצליח במשך חודשים שלמים לומר רק דברים רעים על המדינה הזאת? כיצד כל המקורות שהוא מביא אומרים רק כמה חרא במדינה, לא רק לערבים, אלא גם ליהודים (חוץ מהעשירים). איך זה שאצלו הכל נשמע כמו 'קול הרע"ם מקהיר', רק בעברית תקנית? הינה, למשל, הוא פתח שרשור תחת הכותרת 'שלטון החוק ז"ל'. אודה ולא אכחיש: לא היה לי אפילו חשק לקרוא אותו. קיבלתי ממש באסה רק מהכותרת.

yeshgvul

New member
../images/Emo7.gif מתעלמים מהחתימה שלי

בכל הודעה שלי מופיעים דברים טובים על ישראל. בכל הודעה. אתה יכול להירגע. הכתבה היתה על השטחים, לא על ישראל. תאור חסימת דרכם של תומכי הטרור גרוסמן ושלו במסגרת תעאיוש לקציר בהר חברון. המתנחלים במעון איימו אז צה"ל גרש וכרגיל, הפלסטינים לא יכלו לגשת לשדה שלהם .

מטרניך

New member
החתימה שלך היא אליבי. כתבת, נדמה

לי, רק אתמול על 'שלטון החוק ז"ל'. דמוקרטיה ללא שלטון חוק?

מטרניך

New member
התנגדת גם למעצר ראשי החמאס הישראלי

ראאד סאלח ומרעיו מבלי לתת להליך המשפטי למצות את עצמו. לשיטתך גם בישראל מת שלטון החוק (לפחות לגבי הערבים).

yeshgvul

New member
טעות בידך

התנגדתי למעצר על סמך מה שטענו חוקרי המשטרה עצמם.

מטרניך

New member
אתה שוב משקר. תנ"צ מירי גולן טענה

לאחר הארכת המעצר הראשונה שאין להם חומר על כך שסאלח סייע לפיגועי טרור. היא לא דיברה על דברים אחרים שגם בעטיים הוא נעצר. לעומתה קצינים אחרים במשטרה אמרו דברים אחרים. יש אפשרות שגולן לא הובנה כהלכה או שהתבלבלה בצורה כלשהי. מאז הוארך המעצר כמה וכמה פעמים ובפני השופטים הוצג חומר הראיות לכאורה כל פעם מחדש. כל הגירסה שלך מתמוטטת. מה עוד שטענת נגד הליכים משפטיים ביחס לערבים כי מדובר בהודאות כזב כפי שהתברר במיקרה כלשהו שקרה לאחרונה ובוקר ע"י בית המשפט ששחרר את החשוד. שאלתי אותך אז אם אתה מציע גם להפסיק לעצור רוצחים בגלל העוול שנשה לעמוס ברנס. זאת הרמה של טיעוניך.

yeshgvul

New member
סחי ורפש לעת ליל. המזגן שבק.

ומה אמרת ? אכן, להסתמך על מירי גולן זה שקר, כי היא מתבלבלת ... תזכיר לפורום מתי טענתי שאסור לעצור ערבים

למעלה